Home | NL | FR

Mission statement

Fietsje.gifDe K.B.W.B. heeft tot doel de wielrennerssport en het fietsen in het algemeen te ontwikkelen en te promoten in alle disciplines en naar alle verschillende doelgroepen toe. Als sportfederatie streeft de K.B.W.B. in de eerste plaats de ontwikkeling van het wielrennen als sport na:

  • een sport die bepaalde waarden hoog in het vaandel draagt, zoals competitie, inspanningen, karakter, gezondheid, fair-play en respect voor de tegenstander, milieu, natuur;
  • een sport die tegelijkertijd een zeer verscheiden (door de talrijke disciplines) competitief aspect vertoont, waarbij enorme atletische kwaliteiten zijn vereist, en een recreatief aspect, waarbij ontspanning en respect voor de natuur centraal staan.

In deze rol wil de K.B.W.B. zijn promotie toespitsen op de jeugd, de opleiding en de organisatie van de nodige competities en activiteiten.
De K.B.W.B. vertegenwoordigt - als overkoepelende federatie - het Belgische wielrennen op nationaal en internationaal vlak.

Maar de taak van de K.B.W.B. houdt meer in.

Als sportfederatie gelooft de K.B.W.B. steevast in zijn maatschappelijke functie en in zijn rol als ambassadeur van het fietsen in het algemeen.

  • Fietsen is meer dan een sport: de fiets is een economisch, gezond, ecologisch en natuurvriendelijk vervoermiddel dat in ruime mate kan bijdragen tot de oplossing van de problemen waarmee de maatschappij te kampen heeft (transport, mobiliteit, lichaamsbeweging als dagelijkse gewoonte);
  • Het fietsen in zijn globaliteit vormt de basis voor de ontwikkeling en de evolutie van het wielrennen als sport.

In die rol wil de K.B.W.B. naar voren treden als een logische en onvermijdelijke partner in alle aspecten van het wielrennen en dit op politiek, maatschappelijk, sportief en cultureel vlak.

ESSO Mazout AG Insurance lotto
Bio-Racer Shimano Liberale Mutualiteit ADMB Ridley Jupiler Het Laatste Nieuws Concordia Etixx NNOF Vanreusel Snacks Sporza
Be Gold Cloud Partners