Home | NL | FR

Kies uw "Belgian Cycling Team Moment of the Year 2016" en win een gesigneerde trui!

Met de verkiezing van het Belgian Cycling Team Moment of the Year 2016 blikken we terug op tien onvergetelijke momenten van renners en rensters van het Belgian Cycling Team. Kies jouw ultieme prestatie en maak kans op een gesigneerde trui!

Niet minder dan tweeëndertig (32!) medailles op Olympische Spelen, Wereldkampioenschappen en Europese Kampioenschappen. Behaald op de weg, over veldrijden tot op de piste. Die fraaie oogst maakte het er niet makkelijker op om een shortlist van tien momenten te kiezen die in aanmerking komen voor het 'Moment of the Year'.

Kies jouw moment uit onderstaande lijst als 'Belgian Cycling Team Moment of the Year 2016' en maak kans op een unieke trui van het Belgian Cycling Team gesignieerd door Greg Van Avermaet, Tom Boonen en andere renners van de mannelijke wegploeg op het WK in Doha, Qatar!

Je kan je stem uitbrengen van 12 december tot en met 25 december omstreeks middernacht. Elke stem maakt kans om de prijs te winnen.

Het meest gekozen "Belgian Cycling Team Moment of the Year" zal, samen met de prijswinnaar, bekendgemaakt worden op woensdag 28 december.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Belgian Cycling Team Moment of the Year 2016: Greg Van Avermaet - Gouden medaille op de Olympische Spelen in Rio.

Winnaar gesigneerde trui Belgian Cycling Team: Tom De Leenheer

Winnaars officiële Belgian Cycling kalender 2017: Stijn Lenaerts en Marianne Saelen

Proficiat! De winnaars worden via mail op de hoogte gebracht.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


DE NOMINATIES

1. Wout Van Aert, Wereldkampioenschap Veldrijden - Heusden-Zolder

Wereldkampioen worden voor eigen volk… Kan het mooier? Wout Van Aert vocht in Zolder een adembenemend duel uit met Lars van der Haar. In de slotfase ging de beste renner terecht lopen met de gouden medaille.

2. Lotte Kopecky, Europese Kampioenschappen Piste U23 - Montichiari 

Tijdrijden, op de weg koersen, heersen op de piste… Is er eigenlijk iets dat Lotte Kopecky niét kan? Op het EK baanwielrennen U23 mocht ze twee keer het podium op voor een gouden medaille: de puntenrace en het omnium.

 3. Greg Van Avermaet, Olympische Spelen Wegrit - Rio De Janeiro

Geen mens die hem vooraf bij de favorieten vermeldde, maar toch maakte Greg Van Avermaet het onmogelijke waar. Goud in de olympische wegrit: de renner van het Belgian Cycling Team schreef sportgeschiedenis in Rio.

4. Jolien D'hoore, Olympische Spelen Omnium - Rio De Janeiro

Klasse en wilskracht lagen aan de basis van de bronzen medaille van Jolien D’hoore op het omnium. De laatste ronden op de olympische piste in Rio waren van een ondraaglijke spanning, maar het beoogde doel werd gehaald.

 5. Elke Vanhoof, Olympische Spelen BMX - Rio De Janeiro

Een al te vaak onderschatte Belgische sportvrouw die de vaderlandse BMX-sport op de kaart zette door zich in Rio te verzekeren van een plaats in de finale. Een mooie zesde plek was haar beloning.

6. Perrine Devahive, Wereldkampioenschappen Trial - Val di Sole

Kenny Belaey is niet langer de enige Belgische renner die Trial op de kaart zet. Op het wereldkampioenschap verbaasde Perrine Devahive vriend en vijand met een fraaie bronzen medaille.

7. Victor Campenaerts, Europees Kampioenschap Individuele Tijdrit - Plumelec

Belgische renners en tijdrijden: het lag een tijdje moeilijk. Maar met de komst van Victor Campenaerts en Yves Lampaert lijkt daar verandering in te komen. Campenaerts bezorgde het Belgian Cycling Team alvast zilver op het EK.

8. Tom Boonen, Wereldkampioenschappen op de weg - Doha

Zijn laatste wereldkampioenschap op de weg werd afgesloten met een bronzen medaille. Tom Boonen leidde een ronduit verbluffend Belgian Cycling Team op een spectaculaire manier doorheen de woestijn in Qatar.

9. Jolien D’hoore-Lotte Kopecky, Europese Kampioenschappen Piste - Saint Quentin-en-Yvelines

Nooit eerder werkten dames een ploegkoers af met een Europese titel als inzet. Die primeur ging naar Jolien D’hoore en Lotte Kopecky, eveneens oppermachtig op het WK in het  Franse Saint-Quentin-en-Yvelines.

10. Toon Aerts, Europese Kampioenschappen Veldrijden - Pontchâteau

Als iedereen naar topfavoriet Wout van Aert zit te kijken, opent dat mogelijkheden voor andere Belgische veldrijders. Op die manier werd Toon Aerts Europees kampioen in het Franse Pont-Château. Een onverwachte , maar aangename verrassing.

ESSO Beobank AG Insurance lotto
Bio-Racer Shimano Liberale Mutualiteit Liantis Ridley Jupiler Het Laatste Nieuws Concordia Toyota Vanreusel Snacks Sporza
Be Gold Cloud Partners

NewsKBWB
Contact
Openingsuren
Organigram
Logo & Huisst...
Doel en taken
Mission state...
Statuten
Huishoudelijk...
Routebeschrij...
Disciplines
Weg
Piste
Veldrijden
MTB
Trial
BMX Racing
BMX Freestyle
Indoor Cycling
Recreatie
Belgian Cycli...
Programma
Selecties
OS - WK - EK
Kledij
BK
Organisatie B...
Toegewezen Be...
Disciplines
Reglementen
Word commissaris
Modelformulie...
Algemene regl...
Colleges
Specifieke sp...
Organisatievo...
Protocol Spor...
Antidoping
Signaalgever
Formulieren
Kalenderkaarten
Vergunningen
Deelname buit...
Aanvraag luis...
Aanvraag wild...
Telecommunica...
Prijzenbarema's
Arbeidsongeva...
Meldpunt
Aanspreekpunt...
Ethische comm...
Publicaties
Beslissingen ...
Verzekeringen
Begeleiding n...
Palmares
Records
Info nieuw KB...
PartnersLinksVideo