Home | NL | FR
Lars Van Ryckeghem dubbelt

30-07-17 Lars Van Ryckeghem dubbelt

Bij de junioren koppelde Sébastien Grignard een nationale titel tijdrijden aan de driekleurige trui op de weg. Lars Van Ryckeghem deed hem die stunt na bij de eerstejaars nieuwelingen. De West-Vlaming kwam met voorsprong over de finish. Arnaud De Lie en Cyrian Eccli waren de nummers twee en drie.

Behoorlijk wat animo onderweg, maar op de eerste echt vérdragende aanval was het wachten tot Thijs Van Looveren op het einde van de voorlaatste ronde de boel in brand stak. De Antwerpenaar trapte een maximale voorsprong van 40 seconden bij mekaar, maar kreeg op 5 kilometer van de finish opnieuw het gezelschap van het peloton. Duizend meter verderop achtte Lars Van Ryckeghem het moment rijp om zelf een aanval te plaatsen. "De groep lag in stukken en brokken uit mekaar na de laatste helling", klonk het. "Ik was een van de laatsten die zijn karretje kon aanhaken, en net toen de tweede groep opnieuw kwam aansluiten zette ik alleen door."
Lars Van Ryckeghem rekende erop dat de favorieten achter hem zouden gaan twijfelen. En zo geschiedde. "Niemand durfde zijn kaarten op tafel gooien, omdat iedereen krachten wilde sparen voor als het opnieuw tot een hergroepering zou komen. Net daar had ik op gegokt. Toen ik aan het begin van de laatste kilometer, aan de voet van de hellende slotstrook, 10 seconden voorsprong op zak had wist ik dat de buit binnen was."
Na afloop kreeg Van Ryckeghem een gouden medaille, een nationale trui én een nat pak cadeau. "Ik beloofde vooraf dat ik in het meer van Lac de l'Eau d'Heure zou springen als ik Belgisch kampioen zou worden", lachte de winnaar van de Memorial Igor Decraene. "En die belofte kwam ik ook na. Welke titel ik de meest speciale vond? Vraag me niet om te kiezen. Al geef ik wel toe dat het iets heeft, alleen finishen na een rit in lijn. Bij de tijdrit moest ik wachten tot de laatste over de streep was voor ik zeker was van winst. Dan was er met deze titel toch iets meer beleving gemoeid. Waar het met mij als renner naartoe moet? Geen idee. Ik wil niet kiezen tussen tijdrijden en fietsen op de weg. Ik heb nog tijd zat om uit te maken waar ik het best in ben."


Hot nieuws

17-05-19België-Nederland vrouwencompetitie 2020
16-05-19Verslag Algemene Statutaire Vergadering KBWB dd. 15/05/2019
15-05-19Nationale selecties: Wereldbeker MTB & UCI Junior Series MTB XCO Albstadt
15-05-19Nationale selecties: Grand Prix Minsk
15-05-19Topcompetitie Nieuwelingen - Herman Vanspringels Diamond
ESSO Beobank AG Insurance lotto
Bio-Racer Shimano Liberale Mutualiteit Liantis Ridley Jupiler Het Laatste Nieuws Concordia Toyota Vanreusel Snacks Sporza
Be Gold Cloud Partners

NewsKBWB
Contact
Openingsuren
Organigram
Logo & Huisst...
Doel en taken
Mission state...
Statuten
Huishoudelijk...
Routebeschrij...
Disciplines
Weg
Piste
Veldrijden
MTB
Trial
BMX
Indoor Cycling
Recreatie
Belgian Cycli...
Programma
Selecties
OS - WK - EK
Kledij
BK
Organisatie B...
Toegewezen Be...
Disciplines
Commissarisse...
Word commissaris
Modelformulie...
Algemene regl...
Colleges
Specifieke sp...
Organisatievo...
Protocol Spor...
Antidoping
Seingevers
Formulieren
Kalenderkaarten
Vergunningen
Deelname buit...
Aanvraag luis...
Aanvraag wild...
Telecommunica...
Prijzenbarema's
Events
Publicaties
Beslissingen ...
Verzekeringen
Begeleiding n...
Palmares
Records
PartnersLinksVideo