Home | NL | FR
Erezée, 22 en 23 juli 2017: Een niet te missen Belgisch kampioenschap!

19-07-17 Erezée, 22 en 23 juli 2017: Een niet te missen Belgisch kampioenschap!

Komende 22 en 23 juli, zal het Ardeense dorp Erezée het Belgisch Kampioenschap MTB XCO verwelkomen. De editie van 2017 wordt door velen beschouwd als een van de meest open edities van de laatste jaren.

Een aangename route voor renners… en toeschouwers.

Het traject van 4,2 km ontwikkelt 190 positieve hoogtemeters, wat een zware beproeving belooft te worden voor de renners . De ronde bestaat uit 2 lange beklimmingen met daarenboven passages met een maximale helling tot 25%. De ronde biedt weinig recuperatie en de afdalingen zijn grotendeels technisch.

Ook de toeschouwers zullen genieten van de érezeese route. Deze ronde werd eigenlijk zodanig getekend dat de toeschouwers niets zouden missen van de wedstrijd. Ze zullen de wedstrijd zesmaal per ronde kunnen aanschouwen op een wandelafstand van 150m. Zowel voor de toeschouwers als de renners zal het bos van Nallogne zich omtoveren tot “hel van Erezée”.

Een plateau buiten categorie.

Als de toeschouwers verwend worden op toegangsvlak, zullen ze  dat ook worden op vlak van spektakel. Het is al even geleden dat het plateau zo hoog verheven werd. Per categorie zal er een kampioen worden bekroond, maar het zal zonder twijfel de elitecategorie zijn die voor de meeste spanning zal zorgen.

Sinds het pensioen van Nys, Meirhaeghe en Paulissen, heeft het Belgische MTB nog nooit over betere renners beschikt : Ruben Scheire, Kevin Panhuyzen en Jens Schuermans zetten keer op keer de strijd in voor de voorste posten op een wereldbeker. Tevens hebben de marathonspecialisten (Sébastien Carabin en Frans Claes) beiden het marathonseizoen gemarkeerd.

Bovendien heeft dit jaar de elite op wereldniveau binnen de cyclocross de oproep beantwoord : Laurens Sweeck, Eli Iserbyt, Tom Meeussen, Wietse Bosmans, Rob Peeters, Daan Soete en ... Kevin Pauwels zullen aan de start staan.

Met 2 Belgische titels op zijn palmares, zal Kevin Pauwels dé kampioen aan de start zijn: Hij vertrouwt jullie zijn gevoel toe na afloop van zijn verkenning :

« Het parcours is erg veeleisend met weinig recuperatie. Ik denk dat het echt wel een van de mooiste circuits is van België. Voor een cyclo-crosser is het misschien te zwaar. Geen idee wat men van mij kan verwachten, men moet natuurlijk toegeven dat de Belgische MTB’ers heel goed scoren op internationaal vlak ».

Bussen met supporters.

De organisatie werd gecontacteerd door meerdere renners om hen te waarschuwen dat er bussen met supporters verwacht worden :

“Ik heb geen idee waaraan we ons moeten verwachten op vlak van bezoekers, maar de renners hebben ons gecontacteerd om parking te voorzien voor de bussen van de supporters”.
(Simon Gueuning – Organisator).

Het is een grote wedstrijd, nu is het enkel hopen dat de lokale bevolking het de moeite vindt om te komen genieten van dit prachtige spektakel. Sinds het einde van de wereldbeker in Houffalize, is het MTB een mooie wedstrijd verloren.

Maar de provincie Luxemburg blijft zonder twijfel een van de mooiste terreinen voor de MTB’ers.

 

Voor meer vragen :

Simon Gueuning

simon.gueuning@gmail.com

0472/867,327Hot nieuws

18-07-18Nationale selecties: EK MTB XCO & Team Relay Graz-Stattegg
17-07-18Nationale selecties: BeNe Ladies Tour
17-07-18Nationale selecties: EK Weg Elite Glasgow
12-07-18Nationale selecties: Wereldbeker MTB XCO Vallnord
10-07-18Nationale selecties: UPDATE: EK Weg Junioren & U23 Brno-Zlín
ESSO AG Insurance lotto
Bio-Racer Shimano Liberale Mutualiteit ADMB Ridley Jupiler Het Laatste Nieuws Concordia Toyota Vanreusel Snacks Sporza
Be Gold Cloud Partners

NewsKBWB
Contact
Openingsuren
Organigram
Logo & Huisst...
Doel en taken
Mission state...
Statuten
Huishoudelijk...
Routebeschrij...
Disciplines
Weg
Piste
Veldrijden
MTB
Trial
BMX
Indoor Cycling
Recreatie
Belgian Cycli...
Programma
Selecties
OS - WK - EK
Kledij
Belgian Cycli...
BK
Organisatie B...
Toegewezen Be...
Disciplines
Commissarisse...
Word commissaris
Modelformulie...
Algemene regl...
Colleges
Specifieke sp...
Organisatievo...
Protocol Spor...
Antidoping
Seingevers
Formulieren
Kalenderkaarten
Vergunningen
Deelname buit...
Aanvraag luis...
Aanvraag wild...
Telecommunica...
Prijzenbarema's
Events
Publicaties
Beslissingen ...
Verzekeringen
Begeleiding n...
Palmares
Records
PartnersLinksVideo