Home | NL | FR
Stijn De Bock bezorgt Parelvissers nieuwe titel

13-08-17 Stijn De Bock bezorgt Parelvissers nieuwe titel

Het wordt maandag ongetwijfeld weer een dolle boel als de Parelvissers vertrekken aan het Donkmeer om samen los te rijden. Na Oliver Naesen bij de elite met contract pakte nu Zelenaar Stijn De Bock de Belgische titel bij de eliterenners zonder contract. In Stabroek toonde hij zich de snelste van een kleine kopgroep. “Het zal mijn beurt zijn om de koffie te betalen”, besefte De Bock meteen.

Al vroeg in de wedstrijd ontstond een kopgroep met Jelle Cant, Alexander Maes, Gianni Marchand, Dieter Bouvry, Laurent Creffier, Louis Verhelst, Jonas Cornelis en Benjamin Verraes. Verhelst reed lek, ook Cornelis moest afhaken, maar deze laatste kon vervolgens wel aanpikken bij de reagerende Jens Moens en David Boucher en zo toch weer plaatsnemen in de nu negen renners tellende kopgroep. Die namen een minuut voorsprong, ongeveer half koers overbrugden met Stijn De Bock, Niels De Rooze, Jens De Meyere en opnieuw Louis Verhelst nog vier renners de kloof. Cornelis moest andermaal lossen, de andere twaalf reden tot bijna twee minuten weg van het peloton.

De wedstrijd leek gereden, tot zestien renners met onder meer Braam Merlier, Joeri Stallaert, Timothy Stevens, Bjorn De Decker en Steven Caethoven reageerden en naderden tot op 25 seconden. Bij het ingaan van de slotronde was het verschil echter opnieuw opgelopen tot veertig seconden, even later viel de kopgroep uiteen. Cant, Moens, De Bock, Marchand, Bouvry, Verhelst, De Rooze en Verraes mochten het in de slotkilometers onder elkaar uitvechten. Demarrages bleven zonder succes, in de sprint ging De Bock van ver aan en hij hield Moens en Bouvry achter zich.

“Verraes en Cant kwamen wat zonder het te willen al op vijfhonderd meter van de finish op kop te zitten”, begon De Bock het relaas van de sprint. “Toen het op vierhonderd meter wat stilviel, ging ik aan. Ik besefte wel dat het nog heel ver was, maar met een goede aanzet hoopte ik toch ver te komen. Het besef dat er een trui lag te wachten en dat het misschien de enige kans in mijn carrière zou zijn om een titel te pakken, hielp om de pijn te verbijten. Ik heb ondertussen mijn wattages bekeken en ik heb hier ongetwijfeld mijn beste sprint ooit gereden.”

Dromen van een profcontract doet De Bock nog niet meteen. “Op zich zit ik goed bij het team Cibel-Cebon van Gaspard Van Peteghem. Van Greg Van Avermaet, Oliver en sinds dit seizoen ook Lawrence Naesen weet ik bovendien maar al te goed dat het niet evident is om bij de profs prijs te rijden. Oliver moet de jongste jaren zowat de enige ‘liefhebber’ zijn die het vervolgens nog echt heeft waargemaakt als prof. Laat me eerst maar rustig dit seizoen afwerken en vervolgens zullen we wel zien of er nog iets op me afkomt.”


Hot nieuws

25-05-18Nationale selecties: Wereldbeker MTB XCO Nové Město na Moravě
24-05-18Nationale selecties: Grand Prix of Tula
23-05-18Lotto-Topcompetitie U25 - Circuit de Wallonie
23-05-18Oproep tot kandidaturen BK Cyclocross Aspiranten, Amateurs & Masters 2018
23-05-18Verplichtingen organisatoren antidopingcontroles
ESSO AG Insurance lotto
Bio-Racer Shimano Liberale Mutualiteit ADMB Ridley Jupiler Het Laatste Nieuws Concordia Toyota Vanreusel Snacks Sporza
Be Gold Cloud Partners

NewsKBWB
Contact
Openingsuren
Organigram
Logo & Huisst...
Doel en taken
Mission state...
Statuten
Huishoudelijk...
Routebeschrij...
Disciplines
Weg
Piste
Veldrijden
MTB
Trial
BMX
Indoor Cycling
Recreatie
Belgian Cycli...
Programma
Selecties
OS - WK - EK
Kledij
Belgian Cycli...
BK
Organisatie B...
Toegewezen Be...
Disciplines
Commissarisse...
Word commissaris
Modelformulie...
Algemene regl...
Colleges
Specifieke sp...
Organisatievo...
Protocol Spor...
Antidoping
Seingevers
Formulieren
Kalenderkaarten
Vergunningen
Deelname buit...
Aanvraag luis...
Aanvraag wild...
Telecommunica...
Prijzenbarema's
Events
Publicaties
Beslissingen ...
Verzekeringen
Begeleiding n...
Palmares
Records
PartnersLinksVideo