Home | NL | FR
Jordi Van Dingenen pakt titel bij de beloften

13-08-17 Jordi Van Dingenen pakt titel bij de beloften

Bij de beloften is Jordi Van Dingenen de nieuwe Belgische kampioen. Aan het einde van een met hoge snelheid afgewerkte titelstrijd was hij in Stabroek de snelste van een kopgroep van acht. Franklin Six en Stan Dewulf mochten mee op het podium.

In twee tijden werd al vroeg in de wedstrijd een kopgroep van 23 renners gevormd. Lotto Soudal (Ruben Apers, Stan Dewulf, Brent Van Moer en Ward Jaspers) en Ago-Aqua Service (Charlie Arimont, Gordon De Winter, Julien Mortier en Marvin Tasset) waren met vier renners het best vertegenwoordigd. Hun voorsprong ging vlot naar en ook boven de minuut. Er kwamen wel reacties, maar echt veel naderen deden de achtervolgers aanvankelijk nooit. Franklin Six, Emiel Planckaert en Jeroen Pattyn kwamen wel terug tot op dertig seconden, leken dan te blijven hangen, maar konden van een moment van windstilte bij de koplopers gebruikmaken om alsnog aan te sluiten. We waren dan op iets minder dan zestig kilometer van de finish, het peloton volgde toen al op ruim twee minuten en was uitgeteld.

Op goed twintig kilometer van de finish viel de beslissing in de kopgroep. Jordi Van Dingenen, Abram Stockman, Julien Mortier, Franklin Six, Cedric Beullens, Stan Dewulf, Brent Clé en in laatste instantie Thijs Aerts reden weg van hun gezellen. Hoewel er in de slotronde nog verscheidene aanvalspogingen kwamen, reden ze toch met acht richting finish. Mortier plaatste een ultieme uitval, vooral in dienst van zijn snellere ploeggenoot Six, maar die kon niet optimaal profiteren van die aanval. In de slotmeters werd hij nog gepasseerd door Van Dingenen. Die pakte zijn tweede nationale titel, na die bij de tweedejaars nieuwelingen in Tervuren in 2012.

“Ik stond als enige renner van mijn ploeg Pauwels Sauzen-Vastgoedservice aan de start van dit kampioenschap en dan kan je maar beter proberen om mee te zijn als er kort na de start van de wedstrijd wordt gedemarreerd”, verduidelijkte Van Dingenen zijn keuze om al vroeg mee te gaan in een ontsnapping. “Zeker op een vlak parcours als hier is er altijd een grote kans dat de eerste vluchters voorop kunnen blijven. De grote blokken hadden trouwens allemaal enkele renners mee en het draaide ook meteen goed rond. Enkel toen het drietal met Franklin Six en Emiel Planckaert naderde, stokte het even. Eens die hadden aangesloten, was de goede verstandhouding terug.”

De sprint verliep ideaal voor mij”, ging Van Dingenen verder. “Ik begon eraan in vijfde of zesde positie en ik kon mooi meeschuiven in het wiel van Franklin toen die aanging. Het was wind op kop en als je dan nog wat kracht over hebt, kan je er doorgaans nog wel over. Met deze titel wil ik in 2018 zeker eens alles op de koers zetten. Ondertussen heb ik echter ook mijn diploma bachelor in de elektromechanica op zak en daarop kan ik altijd terugvallen als het niet zou lukken om echt door te breken.”

“Ik heb mezelf niets te verwijten”, stelde nummer twee Franklin Six. “Op een goed moment in de koers ben ik tot bij de kopgroep geraakt, in de slotfase vormde ik samen met Julien Mortier namens Ago-Aqua Service het enige duo in de spits van het gebeuren. We hebben die situatie dan ook proberen uitspelen. Julien is trager en daarom probeerde hij het in de slotkilometer met een aanval, in de sprint was het dan aan mij. Ik denk dat Jordi mij op 25 meter van de finish is gepasseerd, hij is een verdiende kampioen.”

Stan Dewulf leek als derde meer ontgoocheld. “Met Lotto Soudal zijn we als grootste blok gestart en dan is het uiteraard de ambitie om ’s avonds die kampioenstrui mee naar huis te nemen. We reden een goede wedstrijd, maar jammer genoeg was ik in volle finale de enige van de ploeg die nog mee was in het groepje van acht. Franklin en Julien speelden het goed. Na de ultieme aanval van Julien kwam ik iets te vroeg op kop om echt een grote kans op de titel te maken.”


Hot nieuws

25-05-18Nationale selecties: Wereldbeker MTB XCO Nové Město na Moravě
24-05-18Nationale selecties: Grand Prix of Tula
23-05-18Lotto-Topcompetitie U25 - Circuit de Wallonie
23-05-18Oproep tot kandidaturen BK Cyclocross Aspiranten, Amateurs & Masters 2018
23-05-18Verplichtingen organisatoren antidopingcontroles
ESSO AG Insurance lotto
Bio-Racer Shimano Liberale Mutualiteit ADMB Ridley Jupiler Het Laatste Nieuws Concordia Toyota Vanreusel Snacks Sporza
Be Gold Cloud Partners

NewsKBWB
Contact
Openingsuren
Organigram
Logo & Huisst...
Doel en taken
Mission state...
Statuten
Huishoudelijk...
Routebeschrij...
Disciplines
Weg
Piste
Veldrijden
MTB
Trial
BMX
Indoor Cycling
Recreatie
Belgian Cycli...
Programma
Selecties
OS - WK - EK
Kledij
Belgian Cycli...
BK
Organisatie B...
Toegewezen Be...
Disciplines
Commissarisse...
Word commissaris
Modelformulie...
Algemene regl...
Colleges
Specifieke sp...
Organisatievo...
Protocol Spor...
Antidoping
Seingevers
Formulieren
Kalenderkaarten
Vergunningen
Deelname buit...
Aanvraag luis...
Aanvraag wild...
Telecommunica...
Prijzenbarema's
Events
Publicaties
Beslissingen ...
Verzekeringen
Begeleiding n...
Palmares
Records
PartnersLinksVideo