Home | NL | FR
Belgian International Track Meeting brengt sterk deelnemersveld aan de start

19-01-18 Belgian International Track Meeting brengt sterk deelnemersveld aan de start

De beste Belgische pisterenners treden aan op de Belgian International Track Meeting, een prestigieus evenement dat op zaterdag 27 en zondag 28 januari plaatsvindt in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx in Gent.

Vanuit Europa, vanuit Amerika en Canada, zelfs Barbados en Mexico sturen renners uit... Ze komen, kortom, uit alle windstreken, de atleten die de Belgische mannen en vrouwen partij zullen geven op de piste van de Gentse Blaarmeersen. De ideale gelegenheid dus voor onze renners om voor eigen volk – in de onmiddellijke aanloop naar het WK in Apeldoorn, bovendien - uit te vissen hoe hun prestaties zich verhouden tot die van hun buitenlandse concurrenten.

Op zaterdag gaan de heren elite aan de slag in het omnium en de sprint. De heren junioren meten zich in de scratch (net zoals de beloften, trouwens) en de puntenkoers. De dames elite moeten op de openingsdag meteen stevig aan de bak. Voor hen staat de sprint, de puntenkoers, de scratch en de ploegkoers geprogrammeerd.

Op zondag werken de dames elite de keirin en het omnium af, terwijl de mannen aan de slag gaan in de keirin, de ploegkoers en de puntenkoers. Lindsay De Vylder, Ayrton De Pauw en Thibo Destatsbader treden aan bij de elite. Jules Hesters, Bryan Boussaer, Gerben Thijssen, Sasha Weemas, Robbe Ghys en Maths Heinderson maken de dienst uit bij de beloften. Fabio Van Den Bossche, Nicolas Wernimont, Tuur Dens, Brent Van Mulders, Milan Fretin, Arno Waeyaert, Arthur Senrame, Remi Materne, Bastian Marchand en Pieter-Jan De Lange starten straks in de wedstrijden voor junioren.

Ook bij de dames treden behoorlijk wat grote namen aan. De zevenkoppige elitegroep wordt aangevoerd door wereldkampioenen Jolien D’hoore en Lotte Kopecky. Saartje Vandenbroucke, Gilke Croket, Annelies Dom, Nicky Degrendele, Noa Selosse, Shari Bossuyt en Annelies Dom vervolledigen het Belgische deelnemersveld.

Buitenland

Een blik op het goed gestoffeerde deelnemersveld leert meteen dat de Belgische renners straks absoluut niks cadeau zullen krijgen. Want er zakt behoorlijk wat schoon volk af naar de piste van het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx. Of wat dacht u van het Italiaanse damesduo Elisa Balsamo en Rachele Barbieri? Begenadigde wegrensters, maar ook absolute toppers op de piste. Een stelling die ook opgaat voor de jonge Franse Clara Copponi, ook al zo’n uitblinker op beide fronten.

Michele Scartezzini is dan weer geen onbekende voor de pistefans die in november naar de Gentse Zesdaagse gingen kijken. De Italiaan vormde daar een team met olympisch kampioen Elia Viviani. Dat Italië een supersterke ploeg uitstuurt naar Gent mag ook blijken uit de aanwezigheid van Letizia Paternoster, meervoudig Europees en wereldkampioene op de piste en ook een uitstekende wegrenster. Een stelling die ook opgaat voor Maria Giulia Confalonieri, wereldtop in de scratch, de puntenkoers en het omnium.

Wordt het straks al Italië wat de klok slaat? Niet echt als het van bijvoorbeeld de Fransen afhangt. Die sturen onder meer negenvoudig wereldkampioen Grégory Baugé uit, als boegbeeld in de sprintnummers. Ook in de gaten te houden: de prestaties van de jonge Pool Mateusz Rudyk, een 22-jarig talent dat het Baugé (ruim tien jaar ouder) in Gent behoorlijk lastig wil maken. En bij de dames krijgt sprintster Nicky Degrendele ongetwijfeld te maken met de Duitse Lea Sophie Friedrich, een 18-jarig talent dat vorig jaar vijf medailles overhield aan het EK en WK op de sprintnummers.

Een verzameling aan talent die je slechts hoogst zelden samen ziet op een Belgische piste, kortom. Wie een hart heeft voor baanwielrennen weet waar naartoe, op zaterdag 27 en zondag 28 januari.

Voor meer informatie: klik hier.


Hot nieuws

23-01-19Data en locaties gezondheidssessies voor junioren in 2019
21-01-19Nationale selecties: Wereldbeker Piste Hongkong
21-01-19Beobank nieuwe partner van Belgian Cycling
21-01-19Nationale selecties: Wereldbeker Cyclocross Hoogerheide
21-01-19Nationale selecties: WK Cyclocross Bogense
ESSO Beobank AG Insurance lotto
Bio-Racer Shimano Liberale Mutualiteit ADMB Ridley Jupiler Het Laatste Nieuws Concordia Toyota Vanreusel Snacks Sporza
Be Gold Cloud Partners

NewsKBWB
Contact
Openingsuren
Organigram
Logo & Huisst...
Doel en taken
Mission state...
Statuten
Huishoudelijk...
Routebeschrij...
Disciplines
Weg
Piste
Veldrijden
MTB
Trial
BMX
Indoor Cycling
Recreatie
Belgian Cycli...
Programma
Selecties
OS - WK - EK
Kledij
BK
Organisatie B...
Toegewezen Be...
Disciplines
Commissarisse...
Word commissaris
Modelformulie...
Algemene regl...
Colleges
Specifieke sp...
Organisatievo...
Protocol Spor...
Antidoping
Seingevers
Formulieren
Kalenderkaarten
Vergunningen
Deelname buit...
Aanvraag luis...
Aanvraag wild...
Telecommunica...
Prijzenbarema's
Events
Publicaties
Beslissingen ...
Verzekeringen
Begeleiding n...
Palmares
Records
PartnersLinksVideo