Home | NL | FR
BK BMX in Dessel

02-07-18 BK BMX in Dessel

Op zondag 8 juli wordt er in het sportpark in Dessel de belangrijkste nationale wedstrijd van het jaar, het Belgisch kampioenschap, georganiseerd door off-road club BMX 2000 DESSEL.

Het is geleden van 2006 dat de nationale kampioenschappen nog in Dessel, de plek waar in 2013 het EK werd georganiseerd, plaatsvonden. Ondertussen onderging het circuit een complete makeover, een renovatie volgens de recentste UCI-normen. Dus zijn ze in Dessel opnieuw klaar voor organisaties op het hoogste niveau. Staan geprogrammeerd voor de nabije toekomst: het BK, volgend jaar de 3 Nations Cup en in 2020 is Dessel weer het Mekka van de Europese BMX-scene wanneer de beste atleten van het continent opnieuw naar de Kempen afzakken om er te strijden voor de te verdelen Europese titels.

Zondag staat eerst en vooral het Belgisch kampioenschap voor alle categorieën geprogrammeerd. Plus een challenge (jeugd-)wedstrijd. Weinig atleten zullen onvoorbereid aan de start komen, want de organisatoren gaven iedereen de voorbije weken ruimschoots de kans kennis te maken met het Joël Smets BMX Circuit, een gelegenheid die door nogal wat toppers met beide handen werd aangegrepen. Dus is de kans levensgroot dat er straks op het BK op het scherp van de snee gestreden zal worden. Ook en vooral door de leden van de club in Dessel, atleten die elk jaar goed zijn voor een paar titels. De ‘thuiswedstrijd’ die hen wacht zal ongetwijfeld de motivatie om voor de hoogste eer te gaan dubbel aanscherpen.
Zo loont het de moeite Marthe Goossens, afgelopen WK nog goed voor brons, in de gaten te houden. Zij neemt het als jeugdig talent op tegen onder meer Elke Vanhoof, de ‘leading lady’ van het BMX’en in ons land. De olympische finaliste is net terug uit blessure, dus dat wordt alvast een veelbelovend duel. Bij de elite mannen zullen de ogen onder meer gericht zijn op Mathijs Verhoeven. Die wil op zijn eigen circuit zijn nationale titel van vorig jaar verlengen.

Iedereen is welkom in het sportpark Brasel in Dessel, op 8 juli vanaf 10 uur.


Hot nieuws

13-02-19Afsluiting inschrijvingen BLS-opleiding
13-02-19Belgian Cycling kondigt Trainingpeaks aan als ‘Official Training and Coaching Software Supplier’
11-02-19Update info WEG/MTB/BMX 2019
07-02-19Nationale selecties: Salamina Epic MTB
06-02-19Belgian Cycling zoekt wedstrijddokters
ESSO Beobank AG Insurance lotto
Bio-Racer Shimano Liberale Mutualiteit Liantis Ridley Jupiler Het Laatste Nieuws Concordia Toyota Vanreusel Snacks Sporza
Be Gold Cloud Partners

NewsKBWB
Contact
Openingsuren
Organigram
Logo & Huisst...
Doel en taken
Mission state...
Statuten
Huishoudelijk...
Routebeschrij...
Disciplines
Weg
Piste
Veldrijden
MTB
Trial
BMX
Indoor Cycling
Recreatie
Belgian Cycli...
Programma
Selecties
OS - WK - EK
Kledij
BK
Organisatie B...
Toegewezen Be...
Disciplines
Commissarisse...
Word commissaris
Modelformulie...
Algemene regl...
Colleges
Specifieke sp...
Organisatievo...
Protocol Spor...
Antidoping
Seingevers
Formulieren
Kalenderkaarten
Vergunningen
Deelname buit...
Aanvraag luis...
Aanvraag wild...
Telecommunica...
Prijzenbarema's
Events
Publicaties
Beslissingen ...
Verzekeringen
Begeleiding n...
Palmares
Records
PartnersLinksVideo