Home | NL | FR
Velofollies 2019 pakt opnieuw uit met een vol huis!

08-10-18 Velofollies 2019 pakt opnieuw uit met een vol huis!

Met meer dan 300 exposanten op ruim 40.000 m² beursoppervlakte, verzamelt Velofollies opnieuw het kruim van alle fiets –en accessoire fabrikanten in Kortrijk Xpo. In 2019 wordt dit fietswalhalla reeds voor de 13de keer neergezet. Velofollies vindt traditioneel plaats tussen het BK en WK Veldrijden, dit jaar van 18 t.e.m. 20 januari in Kortrijk Xpo  

Alle topmerken in zowel het race, MTB, City en E-bike segment pakken op Velofollies uit met hun nieuwste modellen en (technologische) snufjes. Dit jaar liggen de klemtonen bij de leveranciers o.a. op elektro, integratie en avontuur.

Trends & nieuwigheden

De elektro-revolutie heeft zich alvast volledig doorgezet met batterijen op zowat elk type fiets, van citybike tot racefiets. Deze batterijen zijn bovendien perfect geïntegreerd en meer en meer makkelijk uitneembaar om de fiets ook niet-aangedreven te gebruiken. 

De fiets wordt bovendien steeds meer aanzien als duurzame aanbieder van mobiliteit en wordt duidelijk een sterker alternatief voor conventionele aandrijfvormen. Deze evolutie komt trouwens ook de kwaliteit van de fietsen te goede, gekoppeld aan het comfort en design.

Dat de fiets verder avontuurlijker moet zijn, en vooral ook multi-inzetbaar moet zijn, is een trend die zich ook dit jaar verder zet, met de gravel bike op kop.  En dit alles uiteraard in stijl, met diverse themalijnen bij kledij en accessoire fabrikanten.

Testen & workshops

Met ruim 1.000 testers per dag is het e-bike testparcours – dat dit jaar opnieuw plaatsvindt in de “Underground” – één van de trekpleisters op Velofollies.  30 leveranciers laten er hun e-bike assortiment uittesten op een uitgebreid testcircuit. Diverse modellen uitproberen is trouwens een ideale waardemeter bij de aankoop van een nieuwe e-bike.

Ook de vele inhoudelijke sessies en workshops bieden een mooie meerwaarde aan het beursbezoek. Topics als het belang van vermogensmeting,  een goede fietspositie, blessurepreventie en sportvoeding komen aan bod. Een must voor de sportieve fietsers die zich dit jaar een aantal doelen hebben gesteld.

Beleving & (wieler)sfeer

Velofollies zet sinds jaar en dag in op beleving en ook dit jaar zal dit niet anders zijn. Diverse renners komen er hun ambitie voor het nieuwe seizoen voorstellen of zijn beschikbaar voor meet & greets op het centrale podium, in het praatarena of bij hun sponsors.  Daarnaast worden opnieuw diverse ploegen voorgesteld en zijn er fotomomenten en signeersessies.

Ook het Kwaremont Koerse Kaffee is zeker een stop waard. Als ideale bevoorradingsplaats snuif je er de wielersfeer van vroeger en nu op. 

Velofollies wordt dus opnieuw een gevarieerd fietsevent, en niet te missen in aanloop van het nieuwe fietsseizoen! Afspraak op 18, 19 of 20 januari in Kortrijk Xpo.

 

Velofollies praktisch

Waar? Kortrijk Xpo, Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk.

Wanneer? Vrijdag 18 januari van 10 tot 21 u. Zaterdag 19 en zondag 20 januari van 10 tot 18 u.

Toegangsprijs? 11 euro (volwassenen) en 7 euro (kinderen 6-12) bij online voorverkoop en 15 euro (volwassenen) en 10 euro (kinderen 6-12) aan de deur. Gratis onder de zes jaar.

Parking? Diverse parkeerplaatsen vlakbij, dagtarief 4 euro.

Info? www.velofollies.beHot nieuws

21-05-19Lotto-Beker van België Dames Elite - Verrebroek
17-05-19België-Nederland vrouwencompetitie 2020
16-05-19Verslag Algemene Statutaire Vergadering KBWB dd. 15/05/2019
15-05-19Nationale selecties: Wereldbeker MTB & UCI Junior Series MTB XCO Albstadt
15-05-19Nationale selecties: Grand Prix Minsk
ESSO Beobank AG Insurance lotto
Bio-Racer Shimano Liberale Mutualiteit Liantis Ridley Jupiler Het Laatste Nieuws Concordia Toyota Vanreusel Snacks Sporza
Be Gold Cloud Partners

NewsKBWB
Contact
Openingsuren
Organigram
Logo & Huisst...
Doel en taken
Mission state...
Statuten
Huishoudelijk...
Routebeschrij...
Disciplines
Weg
Piste
Veldrijden
MTB
Trial
BMX
Indoor Cycling
Recreatie
Belgian Cycli...
Programma
Selecties
OS - WK - EK
Kledij
BK
Organisatie B...
Toegewezen Be...
Disciplines
Commissarisse...
Word commissaris
Modelformulie...
Algemene regl...
Colleges
Specifieke sp...
Organisatievo...
Protocol Spor...
Antidoping
Seingevers
Formulieren
Kalenderkaarten
Vergunningen
Deelname buit...
Aanvraag luis...
Aanvraag wild...
Telecommunica...
Prijzenbarema's
Events
Publicaties
Beslissingen ...
Verzekeringen
Begeleiding n...
Palmares
Records
PartnersLinksVideo