Home | NL | FR
Startschot voor winterseizoen op de piste

26-10-18 Startschot voor winterseizoen op de piste

Op 3 november weerklinkt in het Wielercentrum Eddy Merckx in Gent het startschot voor het nieuwe winterseizoen op de piste. Tot en met de eerste week van februari worden op de Blaarmeersen tal van wedstrijden georganiseerd, meetings die opnieuw bol zullen staan van spanning en spektakel.

Welke wedstrijden?
Naast de meetings die door Cycling Vlaanderen worden georganiseerd staan er deze winter uiteraard ook een aantal Belgische titels op het spel, truien die worden uitgereikt aan de renners die zich de beste tonen in de verschillende disciplines die de baansport rijk is.

Niet alleen de beste Belgen kijken mekaar de komende maanden het wit uit de ogen op de piste van het Wielercentrum Eddy Merckx. Het houten ovaal wordt ook het strijdtoneel voor een aantal buitenlandse atleten. Zo vindt er op zaterdag 8 december aanstaande voor de tweede keer een heuse derny-interland plaats, een derby voor heren U23 en dames elite tussen België en Nederland. De strijd tussen de Lage Landen belooft alleszins een niet te missen spektakelstuk te worden.

Ook in de andere disciplines wacht de betere Belgen een krachtmeting van formaat met een aantal renners die van over de landsgrenzen komen afgezakt. Want op 1, 2 en 3 februari wordt de Blaarmeersen het toneel van de prestigieuze “International Belgian Trackmeeting”. En laat ons al naar de zomer 2019 (9-14 juli) kijken wanneer op dezelfde piste in Gent het Europees Kampioenschap voor Juniores en U23 renners  zal georganiseerd worden!

AVS Stories TV Cup
Wat goed is verander je niet. Dus kondigen we dit jaar opnieuw met plezier de AVS Stories TV Cup aan, een regelmatigheidscriterium voor juniores, nieuwelingen, dames-jeugd (junioren en nieuwelingen) en aspiranten dat wordt georganiseerd in samenwerking met het regionale televisiestation AVS. Dit project geeft jonge renners de kans kennis te maken met de wielerpiste.

Weekendverslagen op TV…
Wie niet genoeg kan krijgen van het spektakel op de piste kan elke woensdag vanaf 20u15 op SPORT 40 (Telenet) & elke donderdag van 8u15 op SPORT 10 (Proximus) kijken naar een ruime samenvatting van de wedstrijden van het weekend voordien. Deze verslagen zijn één dag later ook te bekijken via de sociale mediakanalen van Belgian Cycling.

… Of kom gewoon live kijken!
Een pistewedstrijd van dichtbij volgen is razend spannend! Benieuwd? Kom een kijkje nemen in het Wielercentrum Eddy Merckx. De democratische toegangsprijzen kunnen in dat verband alvast geen hinderpaal vormen!

Inkomtickets
Meetings Cycling Vlaanderen                                  Leden* € 5                       Niet-leden € 6
BK’s en internationale meetings                              Leden   € 6 euro               Niet-leden € 7
(*) Lid van Belgian Cycling, Cycling Vlaanderen of Fédération Cycliste Wallonie-Bruxelles


Hot nieuws

19-06-19Nationale selecties: Europese Spelen Piste Minsk
18-06-19U23 Road Series - GP Color Code Bassenge
13-06-19Nationale selecties: Lotto Cycling Cup - Spar Flanders Diamond Tour
13-06-19Nationale selecties: Grand Prix Brno
11-06-19Lotto Cycling Cup - Spar Flanders Diamond Tour
ESSO Beobank AG Insurance lotto
Bio-Racer Shimano Liberale Mutualiteit Liantis Ridley Jupiler Het Laatste Nieuws Concordia Toyota Vanreusel Snacks Sporza
Be Gold Cloud Partners

NewsKBWB
Contact
Openingsuren
Organigram
Logo & Huisst...
Doel en taken
Mission state...
Statuten
Huishoudelijk...
Routebeschrij...
Disciplines
Weg
Piste
Veldrijden
MTB
Trial
BMX
Indoor Cycling
Recreatie
Belgian Cycli...
Programma
Selecties
OS - WK - EK
Kledij
BK
Organisatie B...
Toegewezen Be...
Disciplines
Reglementen
Word commissaris
Modelformulie...
Algemene regl...
Colleges
Specifieke sp...
Organisatievo...
Protocol Spor...
Antidoping
Seingevers
Formulieren
Kalenderkaarten
Vergunningen
Deelname buit...
Aanvraag luis...
Aanvraag wild...
Telecommunica...
Prijzenbarema's
Events
Meldpunt
Aanspreekpunt...
Ethische comm...
Publicaties
Beslissingen ...
Verzekeringen
Begeleiding n...
Palmares
Records
PartnersLinksVideo