Home | NL | FR
Nicky Cocquyt aan de slag als jeugdcoach op de piste én op de weg

04-12-18 Nicky Cocquyt aan de slag als jeugdcoach op de piste én op de weg

Nicky Cocquyt gaat bij de wielerbond (Belgian Cycling / Cycling Vlaanderen) aan de slag als jeugdcoach op de piste én op de weg. De 34-jarige ex-renner vervangt Kenny De Ketele aan het hoofd van de juniorenselectie op de piste. Ook bij de nieuwelingen op de weg neemt Cocquyt voortaan de sportieve leiding voor zijn rekening. Met de aanwerving van Nicky Cocquyt intensifieert de federatie de noodzakelijke wisselwerking tussen weg en piste bij de jeugdrenners.

Nicky Cocquyt hield aan een loopbaan als baan- én wegrenner behoorlijk wat ervaring over. Zo nam hij tijdens zijn actieve loopbaan als pistier deel aan meerdere internationaal hoog aangeschreven wedstrijden zoals Europese en wereldkampioenschappen, wereldbekerwedstrijden en zesdaagses. Op de erelijst van de man die als renner een professioneel contact had bij Topsport Defensie prijken onder meer diverse nationale titels op de piste, en ook als wegrenner verdiende de man zijn sporen.

Het takenpakket van Nicky Cocquyt is veelomvattend. Hij staat in voor de begeleiding van de jeugd (nieuwelingen en junioren) op de piste, en hij tekent ook verantwoordelijk als de wegcoach van de nieuwelingen bij de jongens. Tenslotte springt hij ook bij in een ondersteunende rol in fond en sprint bij de U23 en de elite.

Door de aanwerving van Cocquyt leggen Belgian Cycling en Cycling Vlaanderen samen de klemtoon op het uitdiepen van de jeugdwerking. Dat de nieuwelingen op de weg én op de piste voortaan door dezelfde coach worden begeleid maakt een wisselwerking tussen beide disciplines een pak makkelijker.

Bij de junioren neemt Nicky Cocquyt de plaats in van Kenny De Ketele. Die bevindt zich momenteel midden in de kwalificatieperiode voor de Olympische Spelen van 2020. Hij zet zijn carrière als coach tijdelijk stop om zich volop op de verwezenlijking van zijn sportieve doelstellingen te kunnen concentreren. Ook al bewees De Ketele de afgelopen tijd als coach dat hij over behoorlijk wat bagage beschikte, van langsom meer begon duidelijk te worden dat het nastreven van zijn persoonlijke ambities als atleet niet altijd verenigbaar was met de intense taak als sportief verantwoordelijke van de juniorenwerking op de piste. Dat Kenny De Ketele de komende jaren in beeld blijft bij Belgian Cycling mag blijken uit het feit dat de renner in de nabije toekomst nog steeds zal ingeschakeld worden als ‘expert’ in specifieke disciplines.

Bij de nieuwelingen op de weg treedt Nicky Cocquyt aan als vervanger van Dirk Onghena. Maar ook die verdwijnt niet uit beeld. Zowel Onghena als De Ketele blijven aan boord van de werking, zij het in een andere rol. De federatie is blij dat het op hun ervaring en inzet kan blijven rekenen.Hot nieuws

17-05-19België-Nederland vrouwencompetitie 2020
16-05-19Verslag Algemene Statutaire Vergadering KBWB dd. 15/05/2019
15-05-19Nationale selecties: Wereldbeker MTB & UCI Junior Series MTB XCO Albstadt
15-05-19Nationale selecties: Grand Prix Minsk
15-05-19Topcompetitie Nieuwelingen - Herman Vanspringels Diamond
ESSO Beobank AG Insurance lotto
Bio-Racer Shimano Liberale Mutualiteit Liantis Ridley Jupiler Het Laatste Nieuws Concordia Toyota Vanreusel Snacks Sporza
Be Gold Cloud Partners

NewsKBWB
Contact
Openingsuren
Organigram
Logo & Huisst...
Doel en taken
Mission state...
Statuten
Huishoudelijk...
Routebeschrij...
Disciplines
Weg
Piste
Veldrijden
MTB
Trial
BMX
Indoor Cycling
Recreatie
Belgian Cycli...
Programma
Selecties
OS - WK - EK
Kledij
BK
Organisatie B...
Toegewezen Be...
Disciplines
Commissarisse...
Word commissaris
Modelformulie...
Algemene regl...
Colleges
Specifieke sp...
Organisatievo...
Protocol Spor...
Antidoping
Seingevers
Formulieren
Kalenderkaarten
Vergunningen
Deelname buit...
Aanvraag luis...
Aanvraag wild...
Telecommunica...
Prijzenbarema's
Events
Publicaties
Beslissingen ...
Verzekeringen
Begeleiding n...
Palmares
Records
PartnersLinksVideo