Home | NL | FR
Belgian Cycling kondigt Trainingpeaks aan als ‘Official Training and Coaching Software Supplier’

13-02-19 Belgian Cycling kondigt Trainingpeaks aan als ‘Official Training and Coaching Software Supplier’

Belgian Cycling is verheugd om een tweejarige overeenkomst met TrainingPeaks, wereldleider op vlak van trainingssoftware voor atleten en coaches, te kunnen aankondigen. De samenwerking geeft de technische staf van Belgian Cycling de mogelijkheid om op een efficiënte manier trainings- en wedstrijddata van renners en rensters van de nationale ploeg te managen.

Naast het identificeren van talenten en hen te selecteren voor internationale competities, zet Belgian Cycling ook in op de begeleiding van de renners op lange termijn. De potentiële kampioenen van morgen krijgen de kans om via het BeCad Development project extra ondersteuning te krijgen door middel van testing, trainingen, stages, materialen,… Ook het aansturen en opvolgen van trainingsdata behoort tot dit pakket, waarbij de persoonlijke omkadering (trainer) van de renner wordt betrokken in dit verhaal. Door middel van een slimme en efficiënte trainingssoftware biedt TrainingPeaks de renners en hun begeleiders de kans om hun trainings- en wedstrijddata te uploaden, te analyseren en bij te sturen. Omdat de software heel toegankelijk is via web, desktop en mobiele apparaten, kunnen de bondscoaches, inspanningsfysiologen en sporttechnisch verantwoordelijken van Belgian Cycling en de vleugels vlot aan de slag om via dit gemeenschappelijk platform de begeleiding te optimaliseren.

“Hoe meer we in staat zijn om elke individuele renner en trainer op te volgen en te ondersteunen, hoe beter we programma’s op maat kunnen opstellen die leiden naar succes”, zegt Frederik Broché, technisch directeur van Belgian Cycling. “De weg naar Tokyo is definitief ingeslagen en ook Parijs en L.A. liggen in het verschiet, net als de vele jaarlijkse kampioenschappen. We zijn dan ook heel verheugd om van de TrainingPeaks tools gebruik te kunnen maken om op het hoogste niveau te kunnen bijven presteren.”

“We zijn enorm enthousiast om samen te werken met Belgian Cycling”, zegt Jim Miller, TrainingPeaks Vice President of High Performance. “Ons doel bij TrainingPeaks is om de beste technologie voor uithoudingstraining aan te leveren die de atleten in staat stelt om slimmer te trainen en de coaches de mogelijkheid biedt om een accurate analyse te kunnen maken van de inspanning van de atleten. Dat zorgt ervoor dat ze op de wedstrijddag in topvorm aan de start verschijnen.


Hot nieuws

03-06-20Belgian Cycling start langdurige samenwerking met INSCYD
02-06-20Algemene Statutaire Vergadering KBWB: Aankondiging en definitieve agenda
27-05-20UPDATES: maatregelen coronavirus (COVID-19)
19-05-20Info heropstart trainingen
14-05-20Selectiecriteria internationale kampioenschappen
ESSO Beobank AG Insurance lotto
Bio-Racer Shimano Liberale Mutualiteit Liantis Ridley Jupiler Het Laatste Nieuws Concordia Toyota Vanreusel Snacks Sporza
Be Gold Cloud Partners

NewsKBWB
Contact
Openingsuren
Organigram
Logo & Huisst...
Doel en taken
Mission state...
Statuten
Huishoudelijk...
Routebeschrij...
Disciplines
Weg
Piste
Veldrijden
MTB
Trial
BMX Racing
BMX Freestyle
Indoor Cycling
Recreatie
Belgian Cycli...
Programma
Selecties
OS - WK - EK
Kledij
BK
Organisatie B...
Toegewezen Be...
Disciplines
Reglementen
Word commissaris
Modelformulie...
Algemene regl...
Colleges
Specifieke sp...
Organisatievo...
Protocol Spor...
Antidoping
Signaalgever
Formulieren
Kalenderkaarten
Vergunningen
Deelname buit...
Aanvraag luis...
Aanvraag wild...
Telecommunica...
Prijzenbarema's
Arbeidsongeva...
Meldpunt
Aanspreekpunt...
Ethische comm...
Publicaties
Beslissingen ...
Verzekeringen
Begeleiding n...
Palmares
Records
Info nieuw KB...
PartnersLinksVideo