Home | NL | FR

01-05-19 Brent Van Moer tijdritkampioen

Hoogdag in Houtem

Het was al tijdrijden wat de klok sloeg op de Dag van de Arbeid, in Sint-Lievens-Houtem. Acht titels stonden op het spel, van aspiranten tot en met 's lands beste beloften. De renners die het beste van zichzelf gaven deden dat voor een grote schare toeschouwers en onder een deugddoend lentezonnetje.
 
Yarno Van Herck beet de spits af als winnaar bij de veertienjarigen. De renner van Team Kempen haalde op het parcours van 11,7 kilometer een gemiddelde snelheid van ruim 41 kilometer per uur. Van Herck was afgetekend de beste, voor Sente Sentjens en Corentin Deldaye.
Bij de dames nieuwelingen liet Febe Jooris de klok het snelst stilvallen. Marith Vanhove moest vrede nemen met een tweede plaats, de bronzen medaille was weggelegd voor Malaika Feys.
De strijd bij de eerstejaars nieuwelingen was een kolfje naar de hand van Yoran Van Gucht. De renner van Avia-Rudyco-Janatrans Cycling Team was zestien seconden sneller dan Victor Hannes. Ilias Jordaens gaf als winnaar van de bronzen medaille nog twee extra seconden toe.
Feest bij VC Ardennes toen hun kopman, Noah Detalle, de beste bleek bij de tweedejaars nieuwelingen. De Waal liet een gemiddelde van 44,52 kilometer per uur optekenen en was de betere van Luca D'Hollander (zilver) en Alec Segaert (brons).
Topfavoriete Julie De Wilde stelde niet teleur bij de dames junioren. Zij was de enige die sneller fietste dan 40 kilometer per uur gemiddeld. Elena Debrouck (tweede) en Esmée Gielkens (derde) hadden dan ook geen moeite zich bij het meesterschap van De Wilde neer te leggen.
Ook bij de heren junioren won de man die vooraf het meeste stemmen achter zijn naam kreeg. Lars Van Ryckeghem kreeg onderweg wel wat tegenstand van Milan Paulus, maar uiteindelijk hield de renner van Cycling Team Luc Wallays toch meer dan 16 seconden over op zijn opponent. Ramses Debruyne was goed voor brons.
Alana Castrique hield de eer van de Lotto-Soudal Ladies hoog bij de dames beloften. De Waalse vocht een felle strijd uit met Britt Knaven, maar trok tenslotte aan het langste eind. Nathalie Bex mocht als derde het podium op.
Bij de beloften traden twee renners aan die vorig jaar op het WK in Innsbruck een tijdritmedaille pakten. Eerstejaars belofte Ilan Van Wilder liet meteen merken dat hij ook in die nieuwe categorie toonaangevend is, met een fraaie derde plaats als eindresultaat. Jasper De Plus deed tien seconden beter dan Van Wilder en fietste richting brons. Maar beide heren bogen hoofs het hoofd voor Brent Van Moer. De Waaslander heerste van start tot finish en maakte zijn rol als kanshebber nummer één probleemloos waar.


Hot nieuws

11-12-19Nationale selecties: Wereldbeker Piste Brisbane
11-12-19Velofollies 2020: een editie om naar uit te kijken
10-12-19Belgian Cycling zoekt wedstrijddokters
04-12-19Nationale selecties: Wereldbeker Piste Cambridge
26-11-19Nationale selecties: Wereldbeker Piste Hongkong
ESSO Beobank AG Insurance lotto
Bio-Racer Shimano Liberale Mutualiteit Liantis Ridley Jupiler Het Laatste Nieuws Concordia Toyota Vanreusel Snacks Sporza
Be Gold Cloud Partners

NewsKBWB
Contact
Openingsuren
Organigram
Logo & Huisst...
Doel en taken
Mission state...
Statuten
Huishoudelijk...
Routebeschrij...
Disciplines
Weg
Piste
Veldrijden
MTB
Trial
BMX Racing
BMX Freestyle
Indoor Cycling
Recreatie
Belgian Cycli...
Programma
Selecties
OS - WK - EK
Kledij
BK
Organisatie B...
Toegewezen Be...
Disciplines
Reglementen
Word commissaris
Modelformulie...
Algemene regl...
Colleges
Specifieke sp...
Organisatievo...
Protocol Spor...
Antidoping
Signaalgever
Formulieren
Kalenderkaarten
Vergunningen
Deelname buit...
Aanvraag luis...
Aanvraag wild...
Telecommunica...
Prijzenbarema's
Events
Meldpunt
Aanspreekpunt...
Ethische comm...
Publicaties
Beslissingen ...
Verzekeringen
Begeleiding n...
Palmares
Records
Info nieuw KB...
PartnersLinksVideo