Home | NL | FR
De Lie is de snelste

02-06-19 De Lie is de snelste

Arnaud De Lie en Dina Scavone mogen een jaar lang de tricolore trui dragen als beste renners bij de junioren. De epiloog van een even snikheet als geslaagd Belgisch kampioenschap in Anzegem.

Weinig strijd bij de dames junioren. De meisjes legden zeven ronden van 15,5 kilometer af op een behoorlijk pittige omloop in tropische weersomstandigheden. Twee factoren die het peloton niet aanzetten tot enige vorm van strijdlust. Julie De Wilde, één van de topfavorieten, was de enige die onderweg tot twee keer toe probeerde de boel op stelten te zetten, maar ook de Belgische tijdritkampioene kreeg geen vrijheid. Spurten dus maar, met een relatief uitgebreide hoofdmacht. Dina Scavone bleek de snelste, voor Katrijn De Clercq en Glorija Van Mechelen.

128 heren junioren maakten er wél een aangenaam kijkstuk van. Aanvalspogingen zat, steeds wisselende posities en een epiloog om duimen en vingers bij af te likken: propaganda voor de wielersport, kortom. Een groepje van vier - Arnaud De Lie, Simon Dehairs, Lars Van Ryckeghem en Ben Squire - animeerde de tweede wedstrijdhelft. De rode loper leek uitgerold voor het kwartet bij het ingaan van de laatste ronde, maar door onderlinge rivaliteit en de niet-aflatende achtervolgingszin bij een groep van veertien kwam alles in de slotmeters weer bij mekaar. Een fractie van een seconde te laat om de vier koplopers nog helemaal bij de lurven te vatten.
In de spurt toonde Arnaud De Lie zich met overtuiging de snelste, voor Simon Dehairs en Lars Van Ryckeghem. Zeer tot opluchting van de Waalse renner, een eerstejaars junior die de voorbije maanden al een paar sprekende resultaten boekte. "Dat de overstap naar de rangen van de junioren zo vlot zou verlopen had ik niet verwacht", klonk het. "Ik heb al een paar mooie zeges op zak, maar zo'n Belgische titel is natuurlijk te gek voor woorden. Ook al was het op het einde erg nipt, ik ben blij dat we met zijn vieren in extremis nog voorop konden blijven. Wij legden de wedstrijd tenslotte onder mekaar in een beslissende plooi."


Hot nieuws

04-12-19Nationale selecties: Wereldbeker Piste Cambridge
26-11-19Nationale selecties: Wereldbeker Piste Hongkong
18-11-19Nationale selecties: Wereldbeker Cyclocross Koksijde
14-11-19Op 21 en 22 november zijn wij gesloten wegens een verhuis van onze kantoren
12-11-19Nationale selecties: Wereldbeker Cyclocross Tabor
ESSO Beobank AG Insurance lotto
Bio-Racer Shimano Liberale Mutualiteit Liantis Ridley Jupiler Het Laatste Nieuws Concordia Toyota Vanreusel Snacks Sporza
Be Gold Cloud Partners

NewsKBWB
Contact
Openingsuren
Organigram
Logo & Huisst...
Doel en taken
Mission state...
Statuten
Huishoudelijk...
Routebeschrij...
Disciplines
Weg
Piste
Veldrijden
MTB
Trial
BMX Racing
BMX Freestyle
Indoor Cycling
Recreatie
Belgian Cycli...
Programma
Selecties
OS - WK - EK
Kledij
BK
Organisatie B...
Toegewezen Be...
Disciplines
Reglementen
Word commissaris
Modelformulie...
Algemene regl...
Colleges
Specifieke sp...
Organisatievo...
Protocol Spor...
Antidoping
Signaalgever
Formulieren
Kalenderkaarten
Vergunningen
Deelname buit...
Aanvraag luis...
Aanvraag wild...
Telecommunica...
Prijzenbarema's
Events
Meldpunt
Aanspreekpunt...
Ethische comm...
Publicaties
Beslissingen ...
Verzekeringen
Begeleiding n...
Palmares
Records
Info nieuw KB...
PartnersLinksVideo