Home | NL | FR
Serge Pauwels en Arne Wallays versterken coaching staf Belgian Cycling

17-12-20 Serge Pauwels en Arne Wallays versterken coaching staf Belgian Cycling

Na de aanstelling van Sven Vanthourenhout als bondscoach van de Heren U23 & Elite op de weg breidt Belgian Cycling haar coachesteam verder uit met het accent op ‘development’. Serge Pauwels vult vanaf 1 januari de functie van Development Coach in, terwijl ook het team van bewegingswetenschappers verder wordt uitgebreid met Arne Wallays.

Serge Pauwels hield het, na een loopbaan als profwielrenner op het hoogste niveau die hem enkele nationale selecties voor WK’s en Olympische Spelen opleverde, een paar maanden geleden voor bekeken als actief atleet. Op 37-jarige leeftijd begint Pauwels – een man die bewees dat universitaire studies een topsportcarrière niet hoeven af te remmen – aan een nieuw hoofdstuk in zijn loopbaan, als Development Coach bij Belgian Cycling. Naast het bijstaan van de coaches tijdens wedstrijden bij zowel vrouwen als mannen zal Serge ook projecten als klimmen en tijdrijden mee opvolgen en aansturen. De ervaring die Pauwels overhield aan een loopbaan van vijftien jaar op WorldTour-niveau zal van grote waarde zijn voor de ontwikkeling van de toppers van de toekomst.

Ook op het vlak van de wetenschappelijke begeleiding van renners wordt een nieuwe stap gezet. Vanaf 2021 zal Belgian Cycling een beroep doen op de diensten van Arne Wallays. De bewegingswetenschapper versterkt een reeds bestaand team dat actief is binnen de topsportwerking. Doel: de trainingscoördinatie en de opvolging van de kernrenners en hun omkadering.

Frederik Broché is alvast tevreden met de komst van Pauwels en Wallays. “Serge sloot net zijn carrière als renner af en krijgt bij Belgian Cycling de kans om zich te bekwamen in een functie als coach”, zegt de technisch directeur van de federatie. “Zijn recente ervaringen in het professionele wielrennen zijn een welkome aanvulling op de manier waarop er bij de wielerbond met coaches en renners wordt gewerkt. Met de uitbouw van onze sportieve staf proberen we niet alleen te scoren in elitecompetities, maar samen met de regionale vleugels trachten we vooral een traject op lange termijn uit te stippelen voor talentvolle renners en rensters. Met de komst van Pauwels en Wallays zijn we ervan overtuigd dat we een extra dimensie geven aan dit ontwikkelingsverhaal.”


Hot nieuws

16-04-21Nationale selecties: Ötztaler Forest Cross & UCI Junior Series MTB XCO Haiming
15-04-21UPDATES: maatregelen coronavirus (COVID-19)
14-04-21Nationale selecties: International Belgian Track Meeting Gent
12-04-21Nationale selecties: Brabantse Pijl
01-04-21Nationale selecties: Trofeo Avis Verona
ESSO Beobank AG Insurance lotto
Bio-Racer Shimano Liberale Mutualiteit Liantis Naessens Ridley Jupiler Concordia Toyota Vanreusel Snacks Het Laatste Nieuws Sporza
Be Gold Cloud Partners

NewsKBWB
Contact
Openingsuren
Organigram
Logo & Huisst...
Doel en taken
Mission state...
Statuten
Intern reglement
Routebeschrij...
Disciplines
Weg
Piste
Veldrijden
MTB
Trial
BMX Racing
BMX Freestyle
Indoor Cycling
Cycling Esports
Recreatie
Belgian Cycli...
Programma
Selecties
OS - WK - EK
BK
Organisatie B...
Toegewezen Be...
Disciplines
Prijzenbarema's
Reglementen
Word commissaris
Modelformulie...
Algemene regl...
Colleges
Specifieke sp...
Organisatievo...
Protocol Spor...
Antidoping
Signaalgever
Formulieren
Kalenderkaarten
Vergunningen
Deelname buit...
Aanvraag luis...
Aanvraag wild...
Telecommunica...
Aangifte (arb...
Meldpunt
Aanspreekpunt...
Ethische comm...
Publicaties
Beslissingen ...
Verzekeringen
Begeleiding n...
Palmares
Records
Info nieuw KB...
PartnersLinksWebshop
Kledij