Home | NL | FR
Velofollies 2013: Groot, groter, grootst

23-01-13 Velofollies 2013: Groot, groter, grootst

Na een schitterende editie vorig jaar maakt Velofollies zich op voor haar 7de editie. De uitspraak “Lucky number 7” gaat dan ook zeker op voor Velofollies 2013. De beurs wordt nog grootser en mag dit jaar voor het eerst uitpakken met namen als Shimano en Cannondale. Laat het duidelijk zijn, na de grote internationale beurzen is Velofollies het niet te missen evenement voor het Belgische publiek om de nieuwste fietstrends en collecties voor 2013 te ontdekken.

Wie de nieuwste modellen en accessoires op de fietsmarkt wil ontdekken, moet er dus zeker bij zijn tijdens Velofollies, van 25 t.e.m. 27 januari in Kortrijk. Na 6 edities is het duidelijk dat Velofollies als fietsbeurs niet alleen onze nationale trots is, ook internationaal staat de beurs meer en meer in the picture. 200 exposanten, dubbel zoveel merken en meer dan 30.000 bezoekers: cijfers die boekdelen spreken.

Grootste aanbod

Een opsomming van alle merken zou ons te ver leiden. We hebben de nieuwkomers Shimano en Cannondale reeds vermeld, maar ook bv. De Rosa, Felt en Colnago zijn er in 2013 voor het eerst bij.

Dit grootste aanbod aan racefietsen in België wordt aangevuld met tal van MTB-merken, naast bovengenoemde kunnen we o.a. Orbea en Specialized toevoegen aan de lijst, als primeur voor België. Verder worden ook diverse MTB-teams voorgesteld op Velofollies, is Filip Meirhaeghe weer van de partij en zal ook Roel Paulissen zijn opwachting maken op de beurs. Nu zijn schorsing tot het verleden behoort, zal hij toetreden tot het Torpado Surfing Shop Team. Dit topteam uit Italië rijdt haar wedstrijden op het historische merk Torpado, ook te bezichtigen op Velofollies, evenals de nieuwe wedstrijdfiets van Paulissen en natuurlijk Roel zelf.

Dat Velofollies zich enkel zou richten op het race en MTB-gebeuren is verleden tijd, want ook stadfietsen en e-bikes komen aan bod. Nieuwkomers Oxford en Batavus bewijzen duidelijk dat Velofollies de volledige fietsbranche omvat. Deze fietsen kunnen trouwens op een heus (e)-bike parcours getest worden.

Rekening houdend met het feit dat quasi alle deelnemers van de vorige editie er dit jaar opnieuw bij zijn, dan is het inderdaad groot, groter, grootst. Alle toonaangevende merken en fabrikanten presenteren u hun nieuwste producten, zodat u zich perfect kan voorbereiden voor een nieuwe lente en een nieuw fietsseizoen.

Nieuwe collecties en bezienswaardigheden

Ook nieuwigheden zullen er te over zijn op de beurs. Zo komt BMC met de Impec Lamborghini edition: een parel van een racefiets waarvan het design op dat van het prestigieuze automerk is gebaseerd. Cannondale brengt naast zijn fietsen dan weer de groene trui van Peter Sagan mee! Meer info omtrent de exposanten vind je op www.velofollies.be.

Actie troef op Velofollies

Op vlak van randactiviteiten en actie spant Velofollies de kroon. Dit jaar weliswaar niet onder de vorm van een BMX-wedstrijd, maar wel een spectaculaire BMX-jumpshow. BMX blijft namelijk niet weg te denken op Velofollies. Verder wordt een (e-)bike testparcours aangelegd waar je zelf fietsen kan testen, is er een competitie “bandenwisselen”, komen de broers Belaey hun trialkunsten tonen, enz.

Praatcafés met passie

Tijdens Velofollies ontvangt Rik Vanwalleghem (wielerjournalist en directeur van het Centrum Ronde van Vlaanderen) heel wat bekende gasten in zijn Brasserie Flandrien.

Op vrijdag 25 januari vertelt oud-wielrenner Steven Rooks vanaf 17u00 alles over de ondergang van het koningskoppel Rooks en Theunisse. De dag erna duikt Roger De Vlaeminck in zijn memoires. Ook blikt hij terug op het voorbije wielerjaar en vertelt hij wat hij verwacht in 2013. Nog op zaterdagnamiddag babbelen koersliefhebbers en acteurs Jos Verbist en Lucas Van den Eynde (‘De Ronde’ en ‘Van Vlees en Bloed’) vrijuit over hun fietspassie. Zondagmiddag wisselt Guido Belcanto zijn liefde voor muziek in voor liefde voor de fiets. Hij praat over zijn coureursdroom en zijn bewondering voor Marco Pantani.

Boekvoorstelling en tentoonstelling "SUPPORTERS: Leven voor de Koers"

In de reeks waarin eerder de succesvolle boeken Peloton en Cyclocross zijn verschenen, presenteert Uitgeverij Kannibaal op Velofollies een prachtig fotoboek over de passie voor de koers: Supporters.

Aan 3 jonge talentvolle fotografen werd gevraagd om een jaar lang alle grote en kleine wedstrijden te volgen. Het resultaat is een reeks beelden die aantoont hoezeer het wielrennen een religie is in Vlaanderen, en hoe verscheiden en levendig het meeleven met de koers is. Het boek omvat ook bijdragen en anekdotes van diverse renners over hun supporters. Het boek werd in samenwerking met Velofollies gecreëerd en wordt er in primeur voorgesteld op de beurs. Tijdens de beurs is er ook een gelijknamige tentoonstelling in aanwezigheid van de in het boek vermelde renners. 

Jean-Pierre Papin, voetballegende én fietsliefhebber

De levende voetballegende Jean-Pierre Papin heeft zijn voetbalschoenen ingeruild voor de fiets. Samen met Claudio Chiappucci organiseert hij jaarlijks een benefiettocht in de Haute Savoie ten voordele van kinderen met een hersenletsel. Op zaterdag 26 januari komt hij op Velofollies zijn passie voor de fiets delen. Tijdens een praatsessie met Karl Vannieuwkerke kom je er alles over te weten. Aansluitend blijft Jean-Pierre Papin vanzelfsprekend beschikbaar voor een signeersessie.

Team 3M voorgesteld

Ook ploegvoorstellingen zijn tradtie op Velofollies. zo wordt het nieuwe continentale Team 3M in primeur voorgesteld op de beurs. Dit team zal voornamelijk bestaan uit Belgische en Nederlandse renners en is al ingeschreven voor meer dan 100 wedstrijden in 2013, waaronder Kuurne-Brussel-Kuurne, de Ronde van België en de Olympia Tour. Het team omvat o.a. Mike Terpstra, de broer van…

Kortrijk Xpo: filevrije locatie en uitgebreide parking

Naast de inhoudelijke inspanningen om Velofollies op het huidige topniveau te brengen, heeft Kortrijk Xpo er ook voor gezorgd dat de bereikbaarheid “top” is.  Een trip naar Kortrijk - in het hart van het Flandrienlandschap - was reeds filevrij, nu werd er bovendien extra geïnvesteerd in parkeercapaciteit zodat geen tijd verloren wordt om een parkeerplaats te vinden en je onmiddellijk de beursvloer op kan. Met de fiets naar Velofollies kan natuurlijk ook altijd!

Velofollies 2013 loopt van 25 t.e.m. 27 januari 2013 in Kortrijk Xpo. Een ticket kost 11 EUR aan de deur, maar bestelt u online op www.velofollies.be met code velo2013adv, dan geniet u 1 EUR korting.

Voor meer informatie:
Kortrijk Xpo - Doorniksesteenweg 216 - 8500 Kortrijk 
E-mail: velofollies@kortrijkxpo.com
Website: www.velofollies.be
Facebook: www.facebook.com/velofollies


Hot nieuws

20-04-18Ontdek het Japanse keirin programma van Nicky Degrendele
20-04-18Het belang van een goede hydratatie
19-04-18Lotto-Topcompetitie Nieuwelingen - Vezin
19-04-18Algemene Statutaire Vergadering KBWB: Aankondiging en definitieve agenda
18-04-18Nationale selecties: Nations' Cup Women Juniors - EPZ Omloop van Borsele
ESSO AG Insurance lotto
Bio-Racer Shimano Liberale Mutualiteit ADMB Ridley Jupiler Het Laatste Nieuws Concordia Toyota Vanreusel Snacks Sporza
Be Gold Cloud Partners

NewsKBWB
Contact
Openingsuren
Organigram
Logo & Huisst...
Doel en taken
Mission state...
Statuten
Huishoudelijk...
Routebeschrij...
Disciplines
Weg
Piste
Veldrijden
MTB
Trial
BMX
Indoor Cycling
Recreatie
Belgian Cycli...
Programma
Selecties
OS - WK - EK
Kledij
Belgian Cycli...
BK
Organisatie B...
Toegewezen Be...
Disciplines
Commissarisse...
Word commissaris
Modelformulie...
Algemene regl...
Colleges
Specifieke sp...
Organisatievo...
Protocol Spor...
Antidoping
Seingevers
Formulieren
Kalenderkaarten
Vergunningen
Deelname buit...
Aanvraag luis...
Aanvraag wild...
Telecommunica...
Prijzenbarema's
Events
Publicaties
Beslissingen ...
Verzekeringen
Begeleiding n...
Palmares
Records
PartnersLinksVideo