Home | NL | FR
Velofollies 2013 een schot in de roos

29-01-13 Velofollies 2013 een schot in de roos

Velofollies 2013 was een voltreffer. Met 31.642 bezoekers zet de beurs de stijgende lijn van de voorbije jaren verder. Een stijging van iets meer dan 4%!

Op vrijdag was het reeds druk vanaf het aanvangsuur en werd er afgesloten met net geen 9.000 bezoekers. Zaterdag kwam iets trager op gang door aanvriezende mist en ijzel, maar na de middag vulde het hallencomplex zich opnieuw helemaal en werd met om en bij de 11.000 bezoekers net niet hetzelfde aantal als 2012 gehaald. Zondag was echter de klap op de vuurpijl met een stijging van 13%, waarbij de teller op de 3de dag dan ook vrij vlot over de 11.000 bezoekers ging. Het niet organiseren van de BMX-wedstrijd en het daarbij horende publiek heeft alvast geen invloed gehad op het bezoekersaantal.

Opvallend was vooral de kwaliteit en professionaliteit van de exposanten en hun standen. Er werd duidelijk volop geïnvesteerd in de deelname aan Velofollies, een bewijs dat de beurs zich heeft opgeworpen als dé Belgische fietsbeurs en de place to be voor elke fietsliefhebber.

Naast het ruime aanbod van 230 exposanten, blijft ook de sfeer een belangrijke pijler van Velofollies: praatcafés, ploegvoorstellingen, BMX-shows,… zorgden ervoor dat het plaatje klopte. Op vrijdag was de ploegvoorstelling van het Cycle Live Plus-Zannata team met o.a. Liz Hatch en Grace Verbeke één van de hoogtepunten. Zaterdag kon Jean-Pierre Papin, ex-profvoetballer van o.a. Club Brugge en AC Milaan, de wielerharten bekoren met zijn passie voor fietsen en was de voorstelling van het nieuwe procontinentale Team 3M een echte publiekstrekker. Zondag was het professionaliteit troef met o.a. een dealerontbijt waardoor ook de fietshandels, naast de eindconsument, volop op de beurs aanwezig waren.

De vele aanvragen van exposanten voor de volgende editie doet nu reeds vermoeden dat de beurs nog veel groeipotentieel heeft. De volgende editie is alvast aangekondigd voor 17, 18 en 19 januari 2013 in Kortrijk Xpo.

Voor meer informatie:
Kortrijk Xpo - Doorniksesteenweg 216 - 8500 Kortrijk 
E-mail: velofollies@kortrijkxpo.com
Website: www.velofollies.be
Facebook: www.facebook.com/velofollies


Hot nieuws

21-08-16Jens Schuermans: "Sport op het allerhoogste niveau"
20-08-16Ruben Scheire: "Tonen dat ik de selectie verdien"
19-08-16Lotto-Beker van België Elite z/c & U23 - Mémorial Gilbert Letêcheur
18-08-16Nationale selecties: Nations Cup U23 - Tour de l'Avenir
17-08-16Jolien D'hoore: federaties trappen mee
ESSO Mazout AG Insurance lotto
Bio-Racer Shimano Liberale Mutualiteit ADMB Ridley Jupiler Het Laatste Nieuws Concordia Etixx NNOF Vanreusel Snacks Sporza
Be Gold Cloud Partners