Home | NL | FR
Loohuis verrast in Brussel-Opwijk

02-03-20 Loohuis verrast in Brussel-Opwijk

U23 Road Series - Brussel-Opwijk: Loohuis verassing van de dag, Lotto-Soudal Development Team het meest solide blok

Brussel-Opwijk opende het seizoen 2020 bij de Belgische en Nederlandse U23-renners. De Belgische klassieker bracht een verdiende winnaar voort, want Lars Loohuis (A Bloc Continental Team) won solo, na een bittere strijd in wind en regen. Het DirectVelo team was ter plaatse en analyseert deze eerste manche van de U23 Road Series.

Lars Loohuis, de verrassende winnaar

Het was geen favoriet die zondag finaal de armen in de lucht kon steken. Terwijl iedereen verwachtte dat een renner van Lotto-Soudal Development Team, Bingoal-Wallonie-Brussel of EFC-L&R-Vulsteke het laken naar zich zou toetrekken, was het een Nederlandse renner die won. Lars Loohuis, 19 jaar, is tweedejaars Belofte en rijdt voor de Continentale ploeg A Bloc. Hij had zich vorig jaar in de U23 Road Series al getoond door de 12e plaats in het Internationaal Beloften Weekend weg te kapen. Er werd echter nog niet verwacht dat hij tot de kanshebbers voor de overwinning zou behoren. Loohuis lijkt deze winter echter een grote stap voorwaarts te hebben gezet en zal in de volgende wedstrijden meer in het oog gehouden worden.

Lotto-Soudal Development Team in de minderheid

De hele dag door was het Lotto-Soudal Development Team bij alle ontsnappingen aanwezig. Het reed de bijna perfecte wedstrijd en speelde verschillende troeven uit met Sébastien Grignard, Arne Marit, Ward Vanhoof en Florian Vermeersch, winnaar van de eerste editie van de U23 Road Series in 2019. Het enige wat uiteindelijk ontbrak was de overwinning, maar het is duidelijk dat het Lotto-collectief ook dit jaar weer moeilijk te verslaan zal zijn.

Sébastien Grignard is al in vorm

Lotto-Soudal Development Team vertrouwde daarom op zijn numerieke superioriteit om te gaan voor de overwinning in Opwijk. De Waal Sébastien Grignard, vorig jaar 3e op BK U23, was de renner die aan het begin van de laatste ronde aanviel. Een mooie gelegenheid voor de manschappen van Kurt Van De Wouwer om de eerste gele trui te pakken. Grignard kreeg echter te kampen met krampen waardoor hij op drie kilometer van de finish kraakte. Toch is het een bemoedigend signaal want Grignard kon nog nooit zo overtuigend aan een seizoen bij de Beloften van start gaan. Hij is de afgelopen twee jaar ook niet gespaard gebleven van pech.

Ongelukkige Bingoal-Wallonie Brussel

Er werd ongetwijfeld meer verwacht van Bingoal-Wallonie Bruxelles. Het team begon met een sterk team waaronder drie kandidaten voor het podium: Tom Paquot, Jérémy Frehen en Laurenz Rex. Het was die laatste die de trui wist te laten zien, maar ook hij werd in de laatste kilometers achtergelaten. De Duitstalige Rex overschrijde uiteindelijk als 15e de finishlijn. De anderen van het team zijn niet gespaard gebleven van pech: ze waren meermaals het slachtoffer van mechanische problemen en valpartijen. Ongetwijfeld zal de ploeg van Christophe Detilloux zich willen wreken tijdens de volgende wedstrijden, te beginnen met de nieuwe Nederlandse wedstrijd de Wim Hendriks Trofee. Afspraak op zondag 12 april.

Bekijk hier de volledige uitslag en klassementen.


Hot nieuws

26-05-22Nationale selecties: GP Deutschland Sprint Cottbus
25-05-22Nationale selecties: Nations' Cup Men Juniors - Tour du Pays de Vaud
25-05-22U23 Road Series - Kersenronde Mierlo (NED) & GP Color Code Bassenge
24-05-22Women Cycling Series - Kersenronde Mierlo (NED) & Verrebroek
23-05-22Nationale selecties: Lotto Thüringen Ladies Tour
ESSO Beobank AG Insurance EY lotto
Bio-Racer Shimano Liberale Mutualiteit Liantis Naessens Ridley Jupiler Concordia Vanreusel Snacks Het Laatste Nieuws Sporza
Be Gold Cloud Partners

NewsKBWB
Contact
Openingsuren
Organigram
Logo & Huisst...
Doel en taken
Mission state...
Statuten
Intern reglement
Routebeschrij...
Disciplines
Weg
Piste
Veldrijden
MTB
Trial
BMX Racing
BMX Freestyle
Indoor Cycling
Cycling Esports
Recreatie
Belgian Cycli...
Programma
Selecties
OS - WK - EK
BK
Organisatie B...
Toegewezen Be...
Disciplines
Prijzenbarema's
Reglementen
Word commissaris
Modelformulie...
Algemene regl...
Colleges
Specifieke sp...
Organisatievo...
Protocol Spor...
Antidoping
Signaalgever
Formulieren
Kalenderkaarten
Vergunningen
Deelname buit...
Aanvraag luis...
Aanvraag wild...
Telecommunica...
Aangifte (arb...
Meldpunt
Aanspreekpunt...
Ethische comm...
Publicaties
Beslissingen ...
Verzekeringen
Begeleiding n...
Palmares
Records
Info nieuw KB...
PartnersLinksWebshop
Kledij