Kalender

Kalender Veldrijden

Filters

Type competitie

Event Datum Plaats Categorie renner Categorie wedstrijd Competitie Subdiscipline Website

Download de kalender

BERICHT AAN DE KANDIDAAT-ORGANISATOREN 2022-2023

NIEUW! Alle kandidaat-organisatoren van NATIONALEVELDRITTEN (= wedstrijden die niet op de UCI-kalender staan) in het seizoen 2022-2023 worden verzocht om hun aanvraag onmiddellijk online te doen via het clubportaal van Cycling Vlaanderen VÓÓR 1 FEBRUARI 2022.

Alle informatie over de werking van My Cycling Vlaanderen staat gebundeld in deze online handleiding.

De organisatoren van INTERNATIONALE VELDRITTEN (= wedstrijden die op de UCI-kalender staan – Junioren, U23, Dames Elite en Heren Elite) hebben van de UCI de richtlijnen voor de inschrijving van hun wedstrijd voor het seizoen 2022-2023 ontvangen.
Zij worden verzocht om hun aanvraag VÓÓR 1 DECEMBER 2021 via de UCI-procedure online (= digitaal) te laten geworden aan Belgian Cycling, op het volgende e-mailadres: xavier.vandermeulen@belgiancycling.be.

Organisatoren van een internationale UCI-veldrit worden verzocht om hun organisaties voor Heren Junioren (verplicht!), U23 (indien apart) en Dames (verplicht!) eveneens op te nemen in hun aanvraag voor de UCI-kalender!

Volgende data zijn reeds vastgelegd:

 • 05-06/11/2022: Europese kampioenschappen – Namur
 • 14-15/01/2023: Belgische kampioenschappen – Lokeren
 • 04-05/02/2023: Wereldkampioenschappen – Hoogerheide (NED)

REMINDER MBT DEELNAME DAMES AAN VELDRITTEN

Cfr. Art. 5.1.001 B, laatste paragraaf “Dames”:

Deelname NATIONALE Damesveldritten:

 • APARTE dameswedstrijd: ALLE dames rijden samen
 • Indien er GEEN APARTE dameswedstrijd is: Dames Nieuwelingen & Dames Junioren rijden bij de Heren Nieuwelingen, de Dames Elite starten in dit geval bij de Heren Junioren

Deelname UCI Damesveldritten:

 • Dames Junioren rijden bij de Dames Elite
 • Dames Nieuwelingen rijden bij de Heren Nieuwelingen

BEVOORRADING TIJDENS CYCLOCROSSWEDSTRIJDEN VERBODEN

De cyclocrosscommissie van de KBWB deelt mee dat vanaf het huidige seizoen 2015-2016 bevoorrading tijdens de wedstrijden niet meer is toegestaan.

“Wij herinneren er echter aan dat renners steeds bidons op de fiets mogen plaatsen, ook op de reservefietsen die zich in de materiaalpost bevinden. De zgn. camelbacks mogen eveneens gebruikt worden en de bidons kunnen ook in het koerstruitje meegenomen worden. Het is echter verboden om enige vorm van bevoorrading aan te geven en aan te nemen tijdens de wedstrijd.”

REMINDER VELDRITORGANISATOREN ANTIDOPINGCONTROLES

We herinneren de veldritorganisatoren aan hun verantwoordelijkheid mbt de praktische/logistieke organisatie van de antidopingcontroles na afloop van de wedstrijden.

Er dient voorzien te worden in:

 • Een lokaal (inclusief wachtruimte, werkruimte en toilet) dat voldoet aan de geldende reglementaire vereisten én dat gesitueerd is in de onmiddellijke nabijheid van de finish.
 • Voldoende én duidelijke signalisatie van de aankomstlijn naar het antidopinglokaal.
 • In het lokaal dient voldoende drank in kleine verpakkingen voorzien te worden.
 • Chaperons: deze dienen in voldoende aantal voorzien te worden en dienen van hetzelfde geslacht te zijn als de renners die zij moeten begeleiden.

We herhalen eveneens dat de organisatoren de nodige medewerking dienen te verlenen aan zowel de antidopingagent, de controle-arts als aan de vertegenwoordigers van NADO Vlaanderen.

Voor vragen hieromtrent kan u ons steeds contacteren:
Xavier Vandermeulen
Coördinator Commissie Antidoping
02/349.19.14
xavier.vandermeulen@belgiancycling.be