Participeer

Chauffeurs/Motards

UPDATE VERGUNNINGSVOORWAARDEN CHAUFFEURS 2020-2023

De veiligheid tijdens wielerwedstrijden blijft één van de voornaamste bekommernissen van Belgian Cycling. Na de invoering van het verplicht attest van rijgeschiktheid groep 2 voor o.a. de sportdirecteurs/ploegleiders sinds het seizoen 2019, gaan we vanaf 2023 de volgende fase in van de reglementering. Die bepaalt dat een medisch attest vereist is voor alle bestuurders die verplicht over een vergunning moeten beschikken.

Maak tijdig uw afspraak bij een erkende arbeidsgeneeskundige dienst of bij Medex om uw attest van rijgeschiktheid (groep 2) te bekomen, zodat u uw vergunning 2023 op tijd kan aanvragen.

Voor de mobiele signaalgevers volstaat een attest van rijgeschiktheid (groep 1) dat via de huisarts kan bekomen worden.

Voor de personen waarvoor een bijkomend attest van het Vias is vereist kunnen de nodige info hier nalezen op de website van het Vias.

Met betrekking tot het Ftp Signal attest voor de mobiele signaalgever (vanaf het jaar dat men 61 wordt) kan de procedure van het assessment bij het Vias hier nagelezen worden, aangevuld met beeldmateriaal van de eerste evaluaties die plaatsvonden op 19 januari 2023.

Nota en regelgeving

Title Date of update PDF
Regelgeving bestuurders motorvoertuigen in wielerwedstrijden 2020-2023 18-11-2022 Download

Fit to Pilot Signal - demonstratie