Oproep kandidaten Nationaal Commissaris Elite op de weg

De Commissie Commissarissen & Reglementen organiseert in samenwerking met de UCI een cursus voor de kwalificatie “Nationaal Commissaris Elite”.

De kandidaten moeten aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Nationaal commissaris WEG (geslaagd in 2020 of vroeger)

Na onderzoek van de kandidaturen zal de Commissie Commissarissen & Reglementen de lijst van kandidaten overmaken aan de UCI.

De cursus zal van dinsdag 26 november tot en met zaterdag 30 november 2024 doorgaan. De cursus wordt in het Engels gegeven door een instructeur aangeduid door de UCI, het examen kan afgelegd worden in het Frans of in het Engels. Deze cursus zal plaatsvinden in de bondszetel van Belgian Cycling, Rue de Bruxelles 482 te 1480 Tubeke. Het gedetailleerde lesschema volgt later.

Elke kandidaat dient tevens zijn kandidatuur te stellen bij haar/zijn Provinciale Commissie Weg-Piste-Veldrijden en bij het sportsecretariaat van Belgian Cycling (xavier.vandermeulen@belgiancycling.be).

Elke Provinciale Commissie Weg-Piste-Veldrijden wordt verzocht om haar lijst met kandidaat-cursisten over te maken aan het sportsecretariaat van Belgian Cycling, uiterlijk op zondag 7 april 2024.

Related news

Topcompetitie

Voorbeschouwing Topcompetitie U17

Met de Topcompetitie U17 gaat binnenkort het laatste regelmatigheidscriterium van Belgian Cycling van start op de weg. Het begint op 12 mei met de Herman Vanspringels Diamond in Vorselaar en eindigt met de Affligem Classic, de vierde manche, op 6 oktober. Het was voorzien dat deze competitie zou aanvangen op 14 april in Falmagne, maar die wedstrijd is niet doorgegaan. Dat was overigens de vervanger van Vezin, een koers die eerder al was afgelast. De Topcompetitie U17 omvat ook de klimkoersen in Herbeumont en Couvin deze zomer, net als drie mountainbikewedstrijden. Eerder waren er al enkele veldritten en pistewedstrijden die meetellen voor het klassement. De eerste wegwedstrijd is dus de Herman Vanspringels Diamond in Vorselaar op 12 mei, een wedstrijd …

Read more