Competities

Beker van België

Beker van België Elite-2 & U23

Is een regelmatigheidscriterium van een selectie van nationale interclubwedstrijden aangevuld met het BK ploegentijdrijden. De deelname is voorbehouden aan elite-2 en U23 renners van club.

Beker van België Juniores

Beker van België Juniores is een regelmatigheidscriterium van juniorcompetities in de verschillende disciplines:

  • Weg: selectie van nationale interclubwedstrijden + het BK ploegentijdrijden
  • 2 baanwedstrijden + het BK
  • 2 veldritten + het BK
  • 2 MTB wedstrijden + het BK

Naast het clubklassement is er ook een individuele ranking.

Beker van België U17

Beker van België U17 is een regelmatigheidscriterium voor clubs van U17-competities in de verschillende disciplines:

  • Weg: selectie van nationale interclubwedstrijden + het BK ploegentijdrijden
  • 2 baanwedstrijden + het BK
  • 2 veldritten + het BK
  • 2 MTB wedstrijden + het BK

Er is enkel een clubklassement.

Wielrenners
Beker van België

LOTTO-BEKER VAN BELGIE JUNIORS – ANGREAU-HONELLES

Op zaterdag 13 augustus a.s. vindt de zesde wegwedstrijd van de Lotto-Beker van België voor Juniors 2022 plaats: de 20e Grand-Prix de Haut-Pays te ANGREAU-HONNELLES (prov. Henegouwen). Deze wedstrijd loopt over een afstand van 123 km (10 plaatselijke ronden van 12,3 km) en is een organisatie van de Union Sportive Angreau. De start vindt plaats om 14:00’ op de Place d’Angreau. De aankomst is er voorzien omstreeks 17u00’. De volgende wedstrijd van de Lotto-Beker van België juniors is te Jemeppe op 25 september.

Lees verder
Beker van België Juniors
Beker van België

LOTTO-BEKER VAN BELGIË JUNIOREN – LINTER

Donderdag 21 juli a.s. vindt de vijfde wegwedstrijd van de Lotto-Beker van België voor Junioren 2022 plaats: de GROTE PRIJS EDDY SCHEPERS te LINTER. Deze wedstrijd loopt over een afstand van 115,5 km (11 plaatselijke ronden van 10,5 km) en is een organisatie van de Koninklijke Wielerclub Heide Sportief Linter. De start vindt plaats om 15u00 in de Heidestraat te Linter. De aankomst is er voorzien omstreeks 17u45. De volgende wegwedstrijd van de Lotto-Beker van België voor Junioren is de Grand Prix du Haut-Pays te Angreau-Honnelles op zaterdag 13 augustus.

Lees verder
Beker van België Juniors
Beker van België

BEKER VAN BELGIE U17 – FRASNES-LEZ-ANVAING

Zondag 10 juli a.s. vindt de tweede wegwedstrijd van de Beker van België voor U17 2022 plaats: de WAPI CLASSIC te FRASNES-LEZ-ANVAING. Deze wedstrijd loopt over een afstand van 82,9 km (1 x 18,6 km, 2 x 20,3 km en 3 x 7,9 km) en is een organisatie van de club La Petite Reine Frasnoise. De start vindt plaats om 14u30 op de Grand Place. De aankomst is er voorzien omstreeks 16u40. De volgende wegwedstrijd van de Beker van België U17 is de GP Glineur te Saint-Ghislain-Frameries op zondag 2 oktober.

Lees verder