AG Insurance viert 200ste verjaardag in 2024

De grootste verzekeraar van België

AG is een belangrijke speler in de Belgische samenleving. We zorgen al 200 jaar mee voor stabiliteit en vertrouwen in de samenleving. In 1824 boden we de eerste levensverzekeringen in België aan. Sindsdien zijn we uitgegroeid tot een globale speler in de verzekeringssector, met het breedste aanbod, op maat, om personen, goederen en kapitalen te beschermen.

Onze maatschappelijke voetafdruk is groot:

  • 1 gezin op 2 is verzekerd bij AG
  • 1 woning op 4 is verzekerd bij AG
  • 1 auto op 7 is verzekerd bij AG
  • 1 aanvullend pensioen op 3 wordt beheerd door AG
  • 1 hospitalisatieverzekering op 4 wordt beheerd door AG
  • 1 op de 4 bedrijven is klant bij AG

We hebben meer dan 3 miljoen klanten (2,7 miljoen particulieren, 240.000 zelfstandigen en kmo’s, 1.000 grote ondernemingen in een 20-tal sectoren), 4.400 collega’s en meer dan 5.000 distributiepartners (makelaars en banken) voor wie we telkens weer die stap verder gaan, zodat zij onze klanten kunnen helpen met expertise én empathie.

In die 200 jaar zijn we niet alleen mee geëvolueerd met de samenleving, we hebben ze ook mee vormgegeven: we maken de risico’s beheersbaar en we ondersteunen en stimuleren vooruitgang. Bij wijze van voorbeeld: AG bood het eerste pensioenplan in België aan, moedigt vandaag de dag actief de transitie aan naar een groenere mobiliteit en stelt een gezondheidszorgenpakket voor dat tegelijkertijd preventief en curatief werkt, zowel voor de mentale als de fysieke gezondheid.

Ook met onze sponsoractiviteiten willen we bijdragen aan een gezonde en gelijkwaardige samenleving. Het wielrennen zit al jarenlang verweven in het DNA van AG. Zo zijn we al meer dan 25 jaar partner van Belgian Cycling, ondersteunen we het hele jaar door onze nationale wielerploegen en sponsoren we wielerklassiekers zoals Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl, maar ook de AG Tour de la Semois of nog de Simac Ladies Tour.

In 2022 werd AG hoofdsponsor van de profwielerploeg voor vrouwen AG Insurance – Soudal Quick-Step. Met topapparatuur, de modernste trainingsfaciliteiten en een professionele omkadering identificeren, begeleiden en koesteren we aanstormend talent, helpen we hen om hun potentieel te ontwikkelen en moedigen we jongeren aan om op een fiets te stappen. Wat onze ambitie is? De top van het vrouwenwielrennen verbreden en bijdragen aan de verdere professionalisering van een hele sportdiscipline.

Related news

Partners

Wat eet ik tijdens een intervaltraining?

Tijdens een intervaltraining ga je vaak tot het uiterste om het maximale resultaat te behalen. De juiste brandstof kan je daarbij helpen. Ondanks dat zo’n intervaltraining meestal maar van korte duur is, is het wel enorm intensief en vraag je bovendien in korte tijd veel van jouw lichaam. Daarom is het ook belangrijk om ook tijdens en na een intervaltraining voldoende koolhydraten en eiwitten binnen te krijgen. Maar hoeveel heb jij nodig? En voor welk product kan je dan het beste kiezen? Hoeveel koolhydraten je nodig hebt, is onder andere afhankelijk van jouw lengte, gewicht en lichaamsbouw. Maar ook de duur en de intensiteit van de intervaltraining telt natuurlijk mee. Om toch een beetje richtlijn te hebben, houden de meeste …

Read more
Partners

CBTW sluit zich aan bij de Belgian Cycling Friends community

Op maandag 4 maart hebben Collaboration Betters The World en Belgian Cycling hun partnerschap officieel gemaakt. De twee bedrijven hebben de intentie om hun krachten te bundelen rond dit gezamenlijke project. “We zijn erg blij met dit partnerschip met Belgian Cycling en de Belgian Cycling Friends-community. We geloven dat sterke teams sterke partners nodig hebben, wielrennen is een prachtige en steeds meer collaboratieve sport en dit zijn allemaal waarden die CBTW deelt. Het is de ambitie van de federatie om een wereldwijd toonaangevend wielerland te blijven en samen met onze derde partner EY ondersteunen we dit gezonde zakelijke project volledig,” juicht Björn Naessens, Country Leader van CBTW Belgium. Door lid te worden van de BCF-community, heeft CBTW de intentie om …

Read more
Partners

Amacx Sports Nutrition is sportvoedingspartner van Belgian Cycling

Sinds 1 januari 2024 heeft Belgian Cycling een nieuwe partner op gebied van voeding aan zich verbonden. Amacx Sports Nutrition, gevestigd in Nederland, levert de komende drie jaar alle sportvoeding voor onze nationale ploegen in de verschillende disciplines. Frederik Broché, Technisch Directeur van Belgian Cycling, is heel verheugd met deze nieuwe samenwerking: “De sportvoeding is een van de facetten waarin de wielersport grote sprongen maakte in de voorbije jaren. Brandstof op maat van het individu, de specifieke inspanning en de periode waarin de renner zich bevindt is ondertussen de standaard bij de renners in een topsportomgeving. In onze missie om de beste Belgische talenten mee te ontwikkelen en te ondersteunen naar internationale topprestaties is de sportvoeding een zeer belangrijk onderdeel. …

Read more