Amacx Sports Nutrition is sportvoedingspartner van Belgian Cycling

Sinds 1 januari 2024 heeft Belgian Cycling een nieuwe partner op gebied van voeding aan zich verbonden. Amacx Sports Nutrition, gevestigd in Nederland, levert de komende drie jaar alle sportvoeding voor onze nationale ploegen in de verschillende disciplines.

Frederik Broché, Technisch Directeur van Belgian Cycling, is heel verheugd met deze nieuwe samenwerking: “De sportvoeding is een van de facetten waarin de wielersport grote sprongen maakte in de voorbije jaren. Brandstof op maat van het individu, de specifieke inspanning en de periode waarin de renner zich bevindt is ondertussen de standaard bij de renners in een topsportomgeving. In onze missie om de beste Belgische talenten mee te ontwikkelen en te ondersteunen naar internationale topprestaties is de sportvoeding een zeer belangrijk onderdeel. Dankzij Amacx zullen we beschikken over betrouwbare, kwaliteitsvolle en gevarieerde sportvoedingsproducten die door onze experts en renners met zeer veel enthousiasme onthaald wordt!”

Tiesj Benoot, die vorig jaar in Glasgow al voor de zesde keer deel uitmaakte van de WK-selectie bij de profs, kent Amacx van bij zijn ploeg Visma | Lease a bike: “De producten van Amacx halen het beste uit mezelf. Ze zorgen zowel voor de ideale fueling tijdens de inspanningen, als voor een optimaal herstel tussen de trainingen en wedstrijden.”

We delen het vertrouwen dat de sportvoeding van Amacx de atleten van Belgian Cycling zal helpen om nog meer uit hun prestaties te halen, onder onze missie: Upgrade Your Limits!
Gino Vierhouten, Algemeen Directeur van Amacx Sport Nutrition

Ook Gino Vierhouten, Algemeen Directeur van Amacx Sports Nutrition, kijkt met enthousiasme naar de aankomende samenwerking: “Na jaren van actieve aanwezigheid, voornamelijk in de Nederlandse markt, zijn we trots te constateren dat steeds meer sporters buiten Nederland ons ontdekken in hun zoektocht naar kwalitatieve sportvoeding. Door het aangaan van een partnerschap met Belgian Cycling, zetten we met veel enthousiasme een extra stap op de Belgische markt. We zijn ervan overtuigd dat dit onze bekendheid verder zal vergroten. Tevens delen we het vertrouwen dat de sportvoeding van Amacx de atleten van Belgian Cycling zal helpen om nog meer uit hun prestaties te halen, onder onze missie: Upgrade Your Limits!”

Amacx Sports Nutrition

Related news

Partners

Velofollies groter dan ooit

In 2024 start niet alleen de wielerklassieker Kuurne-Brussel-Kuurne in Kortrijk, Kortrijk is van 19 t.e.m. 21 januari ook opnieuw de gastheer van de internationale fietsbeurs Velofollies in Kortrijk Xpo. Met meer dan 300 exposanten binnen alle domeinen van fietsen en wielrennen mag Velofollies zich ondertussen kronen tot 2de grootste fietsbeurs van Europa! Net als vorige editie mag Velofollies ook in 2024 opnieuw rekenen op een aanwezigheid van de volledige fietsmarkt. De beurs presenteert dan ook een compleet aanbod van de nieuwste racefietsen, MTB’s, gravelbikes, trekkingfietsen, hybrides, e-bikes, retrobikes en bakfietsen, inclusief een sterk aanbod van kledij, fietsreizen, voeding en accessoires. Deze editie wordt de sportieve focus extra onderlijnd, vooral door de exponentiële groei van de gravelbike. Sinds corona is de …

Read more
Partners

Jelle Vanendert begint een nieuwe carrière bij de politie

“Renners zijn zeer gemotiveerd. Doorzetters, zoals politiemensen” “Renners zijn zeer gemotiveerde mensen die altijd een doel voor ogen hebben en daar altijd hard voor willen werken. Doorzetters, zoals politiemensen”. Aan het woord: Jelle Vanendert, 37. In 2011 won hij de koninginnenrit van de Pyreneeën in de Ronde van Frankrijk met aankomst op Plateau de Beille. Begin mei 2023 start hij zijn opleiding als aspirant-politie-inspecteur en gaat daarna aan de slag bij de Lokale Politie Lommel. Jelle kreeg de politie in het vizier door de samenwerking tussen Belgian Cycling en de Federale Politie. Na zijn carrière als wielrenner was hij op zoek naar een nieuwe job en uitdaging: “Een hele dag in een kantoor zitten en een 9-5 job, dat zag …

Read more