Beslissing over wielerwedstrijden in warm weer

Voor de wielerwedstrijden van komend weekend (13-15/08) volgt het interfederaal overlegcomité van de 3 wielerfederaties (Belgian Cycling, Cycling Vlaanderen en FCWB) de weerssituatie nauwgezet op, in het bijzonder de temperatuur in combinatie met de luchtvochtigheid. Rekening houdend met de voorspellingen kunnen bij het overschrijden van de vastgelegde hitte-index parameters de wedstrijden ingekort worden. Op basis van de actuele parameters is het annuleren van wedstrijden momenteel niet aan de orde.

Related news

Algemeen

Oproep kandidaten Nationaal Commissaris Elite op de weg

De Commissie Commissarissen & Reglementen organiseert in samenwerking met de UCI een cursus voor de kwalificatie “Nationaal Commissaris Elite”. De kandidaten moeten aan de volgende voorwaarden voldoen: Nationaal commissaris WEG (geslaagd in 2020 of vroeger) Na onderzoek van de kandidaturen zal de Commissie Commissarissen & Reglementen de lijst van kandidaten overmaken aan de UCI. De cursus zal van dinsdag 26 november tot en met zaterdag 30 november 2024 doorgaan. De cursus wordt in het Engels gegeven door een instructeur aangeduid door de UCI, het examen kan afgelegd worden in het Frans of in het Engels. Deze cursus zal plaatsvinden in de bondszetel van Belgian Cycling, Rue de Bruxelles 482 te 1480 Tubeke. Het gedetailleerde lesschema volgt later. Elke kandidaat dient …

Read more
Algemeen

Vademecum 2024: een overzicht van de reglementswijzigingen

Het begin van het wegseizoen is een goed moment om iedereen die in België bij de wielersport betrokken is een overzicht te geven van de reglementswijzigingen die bij Belgian Cycling en bij de UCI goedgekeurd zijn. In deze uitgave wordt aandacht besteed aan de disciplines weg, BMX, MTB en Gravel werd hieraan toegevoegd. Dit document is handig met praktische informatie en met links naar meer gedetailleerde uitleg afhankelijk van het onderwerp. De veiligheid voor renners, volgers en publiek blijft voor Belgian Cycling een topprioriteit. Belgian Cycling wenst jullie een sportief en veilig seizoen!

Read more