Bondscoach Chris Jacobs over de ambities voor het EK BMX

Volgende maand vinden in Besançon de Europese Kampioenschappen BMX plaats, van 7 juli tot en met 9 juli. De Belgische selectie trekt met de nodige ambities naar Frankrijk. Het team moet het wel stellen zonder Elke Vanhoof die in de Wereldbekermanche van afgelopen weekend in het Nederlandse Papendal drie breuken opliep aan de wervelkolom.

Bondscoach Chris Jacobs vertelt alvast wat de doelstellingen zijn in de verschillende categorieën.

“Bij de dames junioren zal Lotte Wolfs de kleuren van ons land verdedigen. Indien zij, als eerstejaars, een plaats kan veroveren in de halve finale zullen we heel tevreden zijn. Niels Appermont, Dieter Brouns en Loris Jeanmoye zullen aan de start staan bij de heren junioren. Daar moeten we zeker twee finaleplaatsen kunnen behalen en ik acht het zeker mogelijk dat één van hen met een medaille naar huis gaat. Bij de heren U23, waar Thibaut Stoffels en Jan-Viktor Vranckx geselecteerd zijn, moeten we minstens een finaleplaats halen en ook daar is een medaille mogelijk.”

“Onze grootste medaillekansen liggen bij de dames beloften waar ons land zal vertegenwoordigd worden door Aiko Gommers en Valerie Vossen. Beide rensters zijn in staat om ons land een medaille te schenken. Elke Vanhoof zal als gevolg van haar valpartij afgelopen weekend niet kunnen deelnemen bij de dames elite. Bij de heren elite vaardigen we vier renners af: Mathijn Bogaert, Ruben Gommers, Wannes Magdelijns en Mathijs Verhoeven. Met dit viertal mikken we op minstens twee finaleplaatsen en we hopen om ook een podiumplaats te veroveren.”

BK in Dessel

Vooraf aan het EK staat komende zondag (2 juli) nog het BK BMX op het programma in Dessel. Bij de heren elite ziet bondscoach Chris Jacobs de vier geselecteerden voor het EK in Besançon strijden om de nationale titel. Mathijs Verhoeven traint vaak op de baan in Dessel en zal dus extra gemotiveerd zijn. Bij de beloften is Thibaut Stoffels de favoriet en wordt Jan-Viktor Vranckx door de bondscoach getipt als outsider. Ook thuisrijder Jools Melis zal zijn beste beentje willen voorzetten. In de juniorencategorie wordt een open strijd verwacht. Lotte Wolfs en Merel van Gastel worden verwacht een duel uit te vechten bij de beloften dames. Bij de dames junioren tot slot zullen Aiko Gommers, haar zus Robyn Gommers en Valerie Vossen een gooi doen naar de driekleur.

 

Foto: UEC

Related news

Nationale ploegen

NATIONALE SELECTIES: WK BMX RACING ROCK HILL

De Sporttechnische Commissie bevestigde de door bondscoach Chris Jacobs geselecteerde renners om deel te nemen aan de Wereldkampioenschappen BMX Racing, die zullen plaatsvinden van vrijdag 17 mei tot zaterdag 18 mei 2024 in Rock Hill (Verenigde Staten): Men Junior: Niels APPERMONT Loris JEANMOYE Yorgi PICCART Reserve: Iljo LENSSEN Women U23: Aiko GOMMERS Valerie VOSSEN Women Elite: Elke VANHOOF Men Elite: Ruben GOMMERS Wannes MAGDELIJNS Programma: Vrijdag 17 mei: 1ste Ronde – Last Chance Qualifier – 1/8 Finales Zaterdag 18 mei: 1/4 Finales – 1/2 Finales – Finale

Read more