De Lie sprint naar eerste driekleur, Kopecky soleert naar vierde wegtitel

Onder een stralende zon werd er vandaag gestreden om de Belgische titel op het BK in Zottegem. Bij de mannen Elite sprintte Arnaud De Lie naar zijn eerste driekleur, terwijl Lotte Kopecky soleerde naar haar vierde wegtitel bij de vrouwen Elite. Bij de dames werden nog twee andere kampioenes gekroond: Jesse Vandenbulcke bij de Vrouwen Elite 2 en Febe Jooris bij de U23-rensters.

Lotte Kopecky (Team SD Worx-Protime) koos voor een solo van bijna 34 kilometer. Aan de finish had ze een ruime voorsprong van 3’27”. Het duel om het zilver werd gewonnen door Sanne Cant (Fenix-Deceuninck). Zij versloeg daarbij Justine Ghekiere (AG Insurance – Soudal Team).

Podium Vrouwen Elite

Jesse Vandenbulcke (De Ceuster – Acrog), die zesde werd in de wedstrijd, was de eerste van de vrouwen Elite 2 in de uitslag en mocht na afloop ook de tricolore omgorden. In deze categorie pakte Sandrine Tas (Cyclingteam Belco/Van Eyck) het zilver en Jinse Peeters (De Ceuster – Acrog) het brons.

Bij de vrouwen U23 sleepte Febe Jooris (AG Insurance – Soudal NXTG) de titel in de wacht. Op het podium werd ze vergezeld door Anna Vanderaerden (Fenix – Deceuninck Development Team) en Katrijn De Clercq (Lotto Dstny Ladies).

Podium Vrouwen Elite 2
Podium Vrouwen U23

Na een geanimeerde wedstrijd bij de mannen werden de laatste vluchters gegrepen in de slotkilometers. Een sprint zou beslissen om de winst. Daarin toonde Arnaud De Lie (Lotto Dstny) zich de snelste. Het zilver was voor Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) en het brons voor Jordi Meeus (BORA – hansgrohe).

Podium Mannen Elite

Related news

BK

BK Ploegentijdrijden Montenaken – Beker van België

Komende zondag, 30 juni, vindt het BK Ploegentijdrijden plaats in Montenaken (Gingelom) georganiseerd door de wielerclub Het Vliegend Wiel Borlo. Deze wedstrijd telt ook mee voor de Beker van België (U17, Junioren en Elite 2 & U23). Programma: Dames Jeugd: start vanaf 10u30 – 21,4 km Jongens U17: start vanaf 10u54 – 21,4 km Heren Junioren: start vanaf 12u10 – 21,4 km Dames Elite: start vanaf 13u02 – 21.4 km Heren Elite 2 & U23 (clubs + UCI-teams): start vanaf 13u45 – 2 ronden van 21,4 km (= 42,8 km) Er wordt gestreden voor in totaal 5 titels. De aankomststreep is getrokken in de Hannuitstraat in Montenaken.

Read more
BK

BK Binche: Zesde tijdrittitel voor Kopecky, eerste voor Wellens

Binche was vandaag het toneel van de Belgische kampioenschappen tijdrijden voor elite. De nieuwe kampioenen luisteren naar de namen: Lotte Kopecky, Tim Wellens, Sandrine Tas en Rutger Wouters. De eerste kampioen die gekroond werd in Binche was Rutger Wouters (Team Thielemans – De Hauwere). Hij klokte de snelste tijd bij de mannen Elite 2. Wouters legde het parcours van 19,3 kilometer drie seconden sneller af dan Elias Van Breussegem (Shifting Gears) en tien seconden sneller dan Guillaume Seye (Cibel Cebon). De titel bij de vrouwen Elite 2 ging naar Sandrine Tas (Cyclingteam Belco/Van Eyck). Zij versloeg Jesse Vandenbulcke (De Ceuster – Bonache Cycling Team) met een ruime voorsprong van 1’08”. Hanne Van Loock, ploeggenote van Tas, mocht als derde mee …

Read more
BK

De Buysser en Van Strijthem kampioen in Koksijde

In Koksijde werd afgelopen weekend, zondag 26 mei, het BK op de weg voor junioren betwist. Auke De Buysser (CC Pavé 76) greep de titel bij de vrouwen junioren. Bij de mannen junioren veroverde Matijs Van Strijthem (Van Moer Logistics Cycling Team) de Belgische driekleur. In de voormiddag waren er geregeld buien, maar na de middag trok het wolkendek open. De dames kregen dus wat regen te verwerken tijdens hun koers. Uiteindelijk werd het een groepssprint waarin Auke De Buysser aan het langste eind trok. Olivia Vercruysse (Van Moer Logistics Cycling Team) behaalde zilver en het brons was voor Falke Kerkhof (GMS Cycling Team Glabbeek). Bij de heren redde een ontsnapping van een tiental renners het tot de streep. Matijs …

Read more