Kandidaturen WK Gran Fondo Glasgow

Van 4 tot 7 Augustus vindt de twaalfde uitgave van de UCI Gran Fondo World Championships (UCI Masters World Championships) plaats in Glasgow (Groot-Brittannië). Omdat België geen evenement organiseerde om zich voor dit WK te kwalificeren mag ons land 10 wildcards toekennen aan atleten die zich (nog) niet hebben geplaatst voor de finale. In principe 5 voor mannen en 5 voor vrouwen.

Belgian Cycling is de enige federatie of instantie die voor België wildcards toewijst.

Kandidaten kunnen zich tot uiterlijk 25 juni kandidaat stellen per e-mail gericht tot Lukas.Goovaerts@belgiancycling.be.

Deze mail dient de volgende gegevens te bevatten:

  • Naam en voornaam kandidaat
  • Vergunningnummer (elke kandidaat moet houder zijn van een Belgian Cycling/FCWB of Cycling Vlaanderen-vergunning als renner Elite 2, 3 of Master. Elites 2 mogen in geen geval deel uitmaken van een continentaal UCI-team, noch UCI-punten tellen, noch ooit hebben deelgenomen aan een WK of aan Olympische Spelen en dit in geen enkele wielerdiscipline). Elke renner moet ook een UCI ID hebben.
  • Volledig adres
  • Gsm-nummer
  • E-mailadres
  • Palmares/deelgenomen wedstrijden

De verkozen kandidaten zullen persoonlijk verwittigd worden in de eerste helft van de maand juli.

De deelnemers aan het evenement dienen nationale kledij te dragen, o.a. een wielertrui met de Belgische kleuren (geen Belgische kampioenentrui). Deze kan gekocht worden via de webshop van Bioracer: klik hier.

Meer informatie over dit evenement kan teruggevonden worden op de website: http://www.ucigranfondoworldseries.com

Related news

Algemeen

Kandidaturen WK Gran Fondo Aalborg

Van zaterdag 31 augustus tot zondag 1 september 2024 vindt de dertiende editie van de UCI Gran Fondo World Championships (UCI Masters World Championships) plaats in Aalborg (Denemarken). Omdat België geen evenement organiseerde om zich voor dit WK te kwalificeren mag ons land 10 wildcards toekennen aan atleten die zich (nog) niet hebben geplaatst voor de finale. In principe 5 voor mannen en 5 voor vrouwen. Belgian Cycling is de enige federatie of instantie die voor België wildcards toewijst. Kandidaten kunnen zich tot uiterlijk zondag 14 juli kandidaat stellen per e-mail gericht tot Lukas.Goovaerts@belgiancycling.be. Deze mail dient de volgende gegevens te bevatten: Naam en voornaam kandidaat Vergunningnummer (elke kandidaat moet houder zijn van een Belgian Cycling/FCWB of Cycling Vlaanderen-vergunning als …

Read more
Algemeen

Verslag algemene statutaire vergadering KBWB 2024

Op maandag 17 juni 2024 kwamen de stemgerechtigde leden samen in het Martin’s Red Hotel in Tubize voor de jaarlijkse algemene vergadering van Belgian Cycling. Voorzitter Tom Van Damme nam als eerste het woord. Aan het begin van zijn speech blikte hij vooruit naar de Olympische Spelen in Parijs. “De selectie en de werking naar Parijs toe is alvast een succes. We gaan immers met een ongezien grote delegatie naar de Spelen, in de verschillende wielerdisciplines, en een quasi balans tussen mannen en vrouwen.” Vervolgens blikte Tom Van Damme vooruit naar het EK wielrennen op de weg. “Hasselt-Limburg, met de start van de tijdritten aan de nieuwe wielerbaan in Zolder, vormen een uniek kader voor onze renners en rensters om …

Read more