Massimo Van Lancker wordt nieuwe Directeur Sport op 3 juni

Maandag 3 juni start Massimo Van Lancker als Directeur Sport bij Belgian Cycling. Hij volgt Jos Smets op in die functie. Massimo Van Lancker werkte de voorbije negen jaar bij Cycling Vlaanderen waar hij sporttechnisch coördinator was.

Massimo Van Lancker: “Wielrennen maakt van bij het begin deel uit van mijn leven. Ik ben ermee opgegroeid doordat mijn vader renner was en ik heb ook zelf gekoerst. Toen ik bij Cycling Vlaanderen aan de slag kon gaan, was dat een droom die uitkwam. Nu krijg ik een nieuwe opportuniteit om verder te werken aan de toekomst van het wielrennen.”

In zijn functie bij Belgian Cycling zal Massimo Van Lancker verantwoordelijk zijn voor het uitzetten van de krijtlijnen van de breedtesport, zowel op nationaal als internationaal vlak. En dit voor alle sporttakken van het wielrennen. Hierbij wordt de interfederale samenwerking met de vleugels, Cycling Vlaanderen en Wallonie – Bruxelles Cycling, cruciaal.

Massimo Van Lancker: “Belgian Cycling staat reeds garant voor heel wat succesvolle zaken: in België hebben we organisatoren die bij de beste van de wereld behoren, we beschikken over renners en rensters van wereldklasse en er zijn tal van mooie eigen initiatieven zoals de Belgian Cycling competities, testtijdritten en klimtesten. Maar natuurlijk zijn er nog veel uitdagingen, zoals het werken aan een volwaardige kalender voor alle disciplines die geografisch gespreid is over ons land.  Of bijvoorbeeld de verdere ontwikkeling van nieuwe disciplines zoals gravel. Ik wil ook graag mijn steentje bijdragen aan het bruggenbouwen tussen Belgian Cycling en de vleugels. Mijn ervaring binnen Cycling Vlaanderen is daarin zeker een meerwaarde.”

“Er ligt dus veel werk op de plank. De voorbije maanden werkte ik me al wat in in mijn nieuwe job. De eerstvolgende weken en maanden wil ik vooral luisteren naar de collega’s en naar de verschillende stakeholders om vervolgens met hun input te werken aan een toekomstplan.”

Related news

Presentatie scherm
Algemeen

ALGEMENE STATUTAIRE VERGADERING KBWB: DEFINITIEVE AGENDA

KONINKLIJKE BELGISCHE WIELRIJDERSBOND Vereniging zonder winstbejag ALGEMENE STATUTAIRE VERGADERING Martin’s Red – Rue de Bruxelles 484 – 1480 Tubize Woensdag 7 juni 2023 om 19u00 Het Bestuursorgaan van de vzw KBWB nodigt de werkende leden van de vzw Cycling Vlaanderen en van de vzw FCWB uit op de algemene statutaire vergadering die gehouden wordt op woensdag 7 juni 2023 om 19u00 bij Martin’s Red, Rue de Bruxelles 484 te 1480 Tubize. Alleen de werkende leden aangewezen door het Bestuursorgaan van de vzw Cycling Vlaanderen en van de vzw FCWB – op basis van het aantal leden aangesloten op 31 oktober 2022 – uiterlijk 45 kalenderdagen voor de algemene vergadering van de vzw KBWB kunnen tot de stemming toegelaten worden. Elk …

Read more
Federatie nieuws

Data en locaties Gezondheidssessies 2023 zijn gekend

Belgian Cycling organiseert in samenwerking met de provincies gezondheidssessies voor de junioren met verplichte fysieke aanwezigheid (cfr. sportreglementen Cycling Vlaanderen Art. 214.3 en Art. 112.46 van het Belgian Cycling reglement). DATUM PROVINCIE ADRES Woensdag 22 maart Henegouwen Cafe ‘Le Kamara’, Rue Grande 59, Bernissart Vrijdag 31 maart Vlaams-Brabant Buurthuis, Dorp 5, 3221 Nieuwrode-Holsbeek Maandag 3 april West-Vlaanderen Foyer van het OC De Schouw, Tweelindenstraat (zijstraat Stegelstraat), Lichtervelde Woensdag 5 april Luik L’ancienne caserne de Saive, Rue Cahorday 1, 4671 Saive Woensdag 5 april Limburg GEWIJZIGDE LOCATIE! Martini Racing Club, Terlaemenlaan 30, 3550 Heusden-Zolder Woensdag 12 april Oost-Vlaanderen Centrum De Steenoven, Kerkkouter 40, 9550 Herzele Maandag 24 april Antwerpen OC ’t Centrum (zaal Kleipikker), Dorpstraat 73, 2960 Brecht Woensdag 26 april Namen – …

Read more