Topcompetitie

TOPCOMPETITIE U17 – AFFLIGEM CLASSIC

Zondag 8 oktober a.s. vindt de zesde en laatste wegwedstrijd van de Topcompetitie voor U17 2023 plaats: de 34ste AFFLIGEM CLASSIC.

Deze wedstrijd loopt over een afstand van 78,65 km (0,75 km aanloop + 8 lokale ronden van 9,74 km) en is een organisatie van de Verenigde Affligemse Wielerclubs i.s.m. WSC Dr. Tistaertvrienden vzw. De start vindt plaats om 14u30 in de Bellestraat te Essene. De aankomst is voorzien omstreeks 16u30 in de Kerkstraat te Affligem.

Related news

Weg

Voorbeschouwing Lotto-Beker van België Junioren

Met de GP Ferdinand Bracke in Walcourt wordt op zondag 7 april de eerste wegwedstrijd van de Beker van België voor junioren gereden. Net als in de Beker van België U17 zijn er voor dit regelmatigheidscriterium punten te rapen in vier disciplines: baanwielrennen, veldrijden, mountainbiken en wegwielrennen. De Beker van België junioren bestaat dit jaar uit zes manches op de weg, te beginnen met de GP Ferdinand Bracke die een nieuwkomer is in deze competitie. Deze wedstrijd, ter ere van de Vuelta-winnaar van 1971, is pas toe aan de tweede editie. “We bouwden al meteen een goede reputatie op na onze eerste editie en we verworven ook reeds naambekendheid over de grens, want enkele Franse teams hadden interesse om deel …

Read more