Wout van Aert en Lotte Kopecky winnen uitgeregend BK Tijdrijden

Jammer genoeg werd het BK Tijdrijden in Herzele vandaag gekenmerkt door hevige regen. Niettemin werden vier nationale titels uitgedeeld. Elias Van Breussegem, Hanna Theys, Lotte Kopecky en Wout van Aert mochten allen een driekleur mee naar huis nemen.

Heren Elite 2

De Heren Elite 2 was de eerste categorie waarin gestreden werd om de Belgische titel. Guillaume Seye (Charlies Metalced) maakte kans om die voor de derde opeenvolgende keer te veroveren. Op het 20,8 kilometer lange parcours was Elias Van Breussegem (Shifting Gears) echter de snelste. Hij versloeg Seye met een ruime voorsprong van 41 seconden. Jari Verstraeten (Bataia Brigade), 43 seconden trager dan Van Breussegem, keerde huiswaarts met de bronzen medaille.

Dames Elite

Bij de Dames Elite stond ook Lotte Kopecky (Team SD Worx) voor een uitdaging: zij kon voor de vijfde opeenvolgende keer Belgisch tijdritkampioene worden. En Kopecky slaagde erin haar titel alweer te verlengen, ondanks een val onderweg. Febe Jooris (AG Insurance – NXTG) en Marthe Goossens (AG Insurance – Soudal Quick-Step) flankeerden haar op het podium. Jooris was tweede op 1’01”, terwijl Goossens op 1’07” derde werd.

In dezelfde wedstrijd werden ook een trui en medailles uitgereikt in de categorie Dames Clubteams. Hanna Theys (DD Group – Isorex – Noaqua Cycling) pakte daar de titel, voor Audrey De Keersmaeker (De Ceuster – Bonache Cycling Team) en Marieke Meert (Cyclingteam Belco – Van Eyck).

Heren Elite

Als laatste gingen de Heren Elite van start, waar uitgekeken werd naar het duel tussen Wout van Aert (Jumbo-Visma) en Remco Evenepoel (Soudal – Quick-Step). Die laatste kwam echter vrij snel ten val op het gladde wegdek, waardoor hij kostbare tijd verloor. Evenepoel zette uiteindelijk de vierde tijd neer. Het was Wout van Aert die de Belgische tijdrittitel veroverde en dat voor de derde keer, na 2019 en 2020. Alec Segaert (Lotto Dstny) behaalde de zilveren medaille. Hij deed 49 seconden langer over het parcours van 41,6 km. Rune Herregodts (Intermarché – Circus – Wanty), derde op 1’05”, mocht het brons in ontvangst nemen.

Related news

BK

Lotte Kopecky en Remco Evenepoel veroveren driekleur onder de loden zon in Izegem

In een bloedheet Izegem streden de dames en heren elite vandaag voor de Belgische titel op de weg. Lotte Kopecky en Remco Evenepoel baanden zich een weg naar de overwinning. Ondanks dat er bij de dames getracht werd een massasprint te ontlopen, lukte dat niet. Op het lokale parcours kwamen er verschillende demarrages, onder meer ook van de latere winnares Lotte Kopecky (Team SD Worx). Echter tevergeefs. Een ruim peloton reed samen naar de meet. Lotte Kopecky versloeg vervolgens Marthe Goossens (AG Insurance – Soudal Quick-Step) en Kelly Druyts (Duolar – Chevalmeire). Het is na 2020 en 2021 de derde nationale titel op de weg voor Kopecky bij de elite. Bij de dames werden nog twee titels uitgedeeld. Marthe Goossens …

Read more
BK

Belgische eliterenners strijken neer in Herzele en Izegem voor de Belgische Kampioenschappen op de Weg

Op donderdag 22 juni ligt het epicentrum van het Belgische wielrennen in het Oost-Vlaamse Herzele voor het BK Tijdrijden voor elite. Drie dagen later, op zondag 25 juni, verschuift het naar het West-Vlaamse Izegem voor het BK op de weg. Het BK in Herzele is onderdeel van de zesjarige samenwerking tussen Herzele, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem (HeHoZot) waarbij de drie besturen alle Belgische kampioenschappen op hun grondgebied wilden organiseren. Te beginnen met het BK Tijdrijden voor de Jeugd in 2019 en af te sluiten met het BK op de weg voor elite in 2024. Anneke Van Wijnendaele, Algemeen coördinator BK Tijdrijden Herzele: “Door deze intergemeentelijke samenwerking kunnen we de krachten bundelen, zowel op financieel als op organisatorisch vlak. Elk jaar is …

Read more
BK

Bouillon verwelkomt het BK MTB Marathon en Enduro

Komend weekend worden in Bouillon de Belgische Kampioenschappen Enduro (zaterdag 9/09) en Marathon betwist (zondag 10/09), twee mountainbikedisciplines. Het BK maakt deel uit van de Grand Raid Godefroy, een vaste waarde op de kalender. Jérôme Grâces, organisator Grand Raid Godefroy: “In 1996 vond de Grand Raid Godefroy, in de vorm van een MTB Marathon, voor het eerst plaats. Sinds 2015 staat ook MTB Enduro op het programma. Gaandeweg is de Grand Raid Godefroy uitgegroeid tot een wielerfestival van vrijdag tot en met zondag. Het is de derde keer dat we een Belgisch kampioenschap MTB Marathon organiseren en de tweede keer een BK Enduro. Een BK is steeds een speciale gebeurtenis. Ons evenement staat meer in de kijker en het zorgt …

Read more