Wout van Aert en Lotte Kopecky winnen uitgeregend BK Tijdrijden

Jammer genoeg werd het BK Tijdrijden in Herzele vandaag gekenmerkt door hevige regen. Niettemin werden vier nationale titels uitgedeeld. Elias Van Breussegem, Hanna Theys, Lotte Kopecky en Wout van Aert mochten allen een driekleur mee naar huis nemen.

Heren Elite 2

De Heren Elite 2 was de eerste categorie waarin gestreden werd om de Belgische titel. Guillaume Seye (Charlies Metalced) maakte kans om die voor de derde opeenvolgende keer te veroveren. Op het 20,8 kilometer lange parcours was Elias Van Breussegem (Shifting Gears) echter de snelste. Hij versloeg Seye met een ruime voorsprong van 41 seconden. Jari Verstraeten (Bataia Brigade), 43 seconden trager dan Van Breussegem, keerde huiswaarts met de bronzen medaille.

Dames Elite

Bij de Dames Elite stond ook Lotte Kopecky (Team SD Worx) voor een uitdaging: zij kon voor de vijfde opeenvolgende keer Belgisch tijdritkampioene worden. En Kopecky slaagde erin haar titel alweer te verlengen, ondanks een val onderweg. Febe Jooris (AG Insurance – NXTG) en Marthe Goossens (AG Insurance – Soudal Quick-Step) flankeerden haar op het podium. Jooris was tweede op 1’01”, terwijl Goossens op 1’07” derde werd.

In dezelfde wedstrijd werden ook een trui en medailles uitgereikt in de categorie Dames Clubteams. Hanna Theys (DD Group – Isorex – Noaqua Cycling) pakte daar de titel, voor Audrey De Keersmaeker (De Ceuster – Bonache Cycling Team) en Marieke Meert (Cyclingteam Belco – Van Eyck).

Heren Elite

Als laatste gingen de Heren Elite van start, waar uitgekeken werd naar het duel tussen Wout van Aert (Jumbo-Visma) en Remco Evenepoel (Soudal – Quick-Step). Die laatste kwam echter vrij snel ten val op het gladde wegdek, waardoor hij kostbare tijd verloor. Evenepoel zette uiteindelijk de vierde tijd neer. Het was Wout van Aert die de Belgische tijdrittitel veroverde en dat voor de derde keer, na 2019 en 2020. Alec Segaert (Lotto Dstny) behaalde de zilveren medaille. Hij deed 49 seconden langer over het parcours van 41,6 km. Rune Herregodts (Intermarché – Circus – Wanty), derde op 1’05”, mocht het brons in ontvangst nemen.

Related news

BK

Voorbeschouwing BK Tijdrijden Jeugd Geraardsbergen

Op woensdag 1 mei vindt het eerste Belgisch Kampioenschap op de weg van 2024 plaats: het BK tijdrijden voor de jeugd in Geraardsbergen. De volgende categorieën gaan er de strijd aan voor de driekleur: Jongens U15 (14 jaar), Meisjes en Jongens U17, Vrouwen en Mannen Junioren en Vrouwen en Mannen U23. We vroegen de bondscoaches van Belgian Cycling wie de kanshebbers zijn om de nationale titels te veroveren. De deelnemers krijgen in elk geval een pittig parcours voor de wielen geschoven. Een ronde is 9,5 kilometer lang. Start en aankomst bevinden zich op de Guilleminlaan. De beloften en mannen junioren moeten twee ronden afleggen, de andere categorieën rijden één ronde. Sven Vanthourenhout, bondscoach mannen U23: “Het is best een lastige …

Read more
BK

Bouillon verwelkomt het BK MTB Marathon en Enduro

Komend weekend worden in Bouillon de Belgische Kampioenschappen Enduro (zaterdag 9/09) en Marathon betwist (zondag 10/09), twee mountainbikedisciplines. Het BK maakt deel uit van de Grand Raid Godefroy, een vaste waarde op de kalender. Jérôme Grâces, organisator Grand Raid Godefroy: “In 1996 vond de Grand Raid Godefroy, in de vorm van een MTB Marathon, voor het eerst plaats. Sinds 2015 staat ook MTB Enduro op het programma. Gaandeweg is de Grand Raid Godefroy uitgegroeid tot een wielerfestival van vrijdag tot en met zondag. Het is de derde keer dat we een Belgisch kampioenschap MTB Marathon organiseren en de tweede keer een BK Enduro. Een BK is steeds een speciale gebeurtenis. Ons evenement staat meer in de kijker en het zorgt …

Read more
BK

Prangende sprints beslissen over titels op BK in Putte

In Putte werden de laatste wegtitels van 2023 uitgereikt. De mannen in de categorieën Elite 2 en U23 streden er om de Belgische tricolore. Jari Verstraeten en Simon Dehairs waren de gelukkigen. De Elite 2 dienden acht ronden van 18,6 kilometer af te werken. Na tal van aanvalspogingen die niet ver droegen door de hoge snelheid in het peloton, reden elf renners weg. Twee renners dichtten vervolgens de kloof. De dertien leiders bouwden hun voorspong uit tot 55 seconden. Was dit de beslissende aanval? Neen, want in de slotronde zat het peloton hen op de hielen en uiteindelijk waren ze eraan voor de moeite. Op één iemand na: Maarten Verheyen (Charlies Metalced). Hij overleefde en geraakte in een nieuwe kopgroep …

Read more