Wout van Aert en Lotte Kopecky winnen uitgeregend BK Tijdrijden

Jammer genoeg werd het BK Tijdrijden in Herzele vandaag gekenmerkt door hevige regen. Niettemin werden vier nationale titels uitgedeeld. Elias Van Breussegem, Hanna Theys, Lotte Kopecky en Wout van Aert mochten allen een driekleur mee naar huis nemen.

Heren Elite 2

De Heren Elite 2 was de eerste categorie waarin gestreden werd om de Belgische titel. Guillaume Seye (Charlies Metalced) maakte kans om die voor de derde opeenvolgende keer te veroveren. Op het 20,8 kilometer lange parcours was Elias Van Breussegem (Shifting Gears) echter de snelste. Hij versloeg Seye met een ruime voorsprong van 41 seconden. Jari Verstraeten (Bataia Brigade), 43 seconden trager dan Van Breussegem, keerde huiswaarts met de bronzen medaille.

Dames Elite

Bij de Dames Elite stond ook Lotte Kopecky (Team SD Worx) voor een uitdaging: zij kon voor de vijfde opeenvolgende keer Belgisch tijdritkampioene worden. En Kopecky slaagde erin haar titel alweer te verlengen, ondanks een val onderweg. Febe Jooris (AG Insurance – NXTG) en Marthe Goossens (AG Insurance – Soudal Quick-Step) flankeerden haar op het podium. Jooris was tweede op 1’01”, terwijl Goossens op 1’07” derde werd.

In dezelfde wedstrijd werden ook een trui en medailles uitgereikt in de categorie Dames Clubteams. Hanna Theys (DD Group – Isorex – Noaqua Cycling) pakte daar de titel, voor Audrey De Keersmaeker (De Ceuster – Bonache Cycling Team) en Marieke Meert (Cyclingteam Belco – Van Eyck).

Heren Elite

Als laatste gingen de Heren Elite van start, waar uitgekeken werd naar het duel tussen Wout van Aert (Jumbo-Visma) en Remco Evenepoel (Soudal – Quick-Step). Die laatste kwam echter vrij snel ten val op het gladde wegdek, waardoor hij kostbare tijd verloor. Evenepoel zette uiteindelijk de vierde tijd neer. Het was Wout van Aert die de Belgische tijdrittitel veroverde en dat voor de derde keer, na 2019 en 2020. Alec Segaert (Lotto Dstny) behaalde de zilveren medaille. Hij deed 49 seconden langer over het parcours van 41,6 km. Rune Herregodts (Intermarché – Circus – Wanty), derde op 1’05”, mocht het brons in ontvangst nemen.

Related news

BK

BK Binche: Zesde tijdrittitel voor Kopecky, eerste voor Wellens

Binche was vandaag het toneel van de Belgische kampioenschappen tijdrijden voor elite. De nieuwe kampioenen luisteren naar de namen: Lotte Kopecky, Tim Wellens, Sandrine Tas en Rutger Wouters. De eerste kampioen die gekroond werd in Binche was Rutger Wouters (Team Thielemans – De Hauwere). Hij klokte de snelste tijd bij de mannen Elite 2. Wouters legde het parcours van 19,3 kilometer drie seconden sneller af dan Elias Van Breussegem (Shifting Gears) en tien seconden sneller dan Guillaume Seye (Cibel Cebon). De titel bij de vrouwen Elite 2 ging naar Sandrine Tas (Cyclingteam Belco/Van Eyck). Zij versloeg Jesse Vandenbulcke (De Ceuster – Bonache Cycling Team) met een ruime voorsprong van 1’08”. Hanne Van Loock, ploeggenote van Tas, mocht als derde mee …

Read more
BK

De Buysser en Van Strijthem kampioen in Koksijde

In Koksijde werd afgelopen weekend, zondag 26 mei, het BK op de weg voor junioren betwist. Auke De Buysser (CC Pavé 76) greep de titel bij de vrouwen junioren. Bij de mannen junioren veroverde Matijs Van Strijthem (Van Moer Logistics Cycling Team) de Belgische driekleur. In de voormiddag waren er geregeld buien, maar na de middag trok het wolkendek open. De dames kregen dus wat regen te verwerken tijdens hun koers. Uiteindelijk werd het een groepssprint waarin Auke De Buysser aan het langste eind trok. Olivia Vercruysse (Van Moer Logistics Cycling Team) behaalde zilver en het brons was voor Falke Kerkhof (GMS Cycling Team Glabbeek). Bij de heren redde een ontsnapping van een tiental renners het tot de streep. Matijs …

Read more
BK

Wie wordt Belgisch kampioen in Koksijde?

Dit jaar trekken we naar de Belgische kust voor het BK Junioren op de weg. Koksijde wordt op zondag 26 mei het strijdtoneel van hun gevecht om de nationale driekleur. De vraag is of een sprint kan vermeden worden op het vlakke parcours of niet. En wie zijn de kanshebbers op de titel? We vroegen het aan bondscoaches Ludwig Willems en Serge Pauwels. Ludwig Willems, bondscoach Vrouwen Junioren: “Het is inderdaad een vlak parcours dat de rensters voor de wielen geschoven krijgen en dan kan je verwachten dat het sowieso een sprint wordt aan het einde, maar de rensters maken nog altijd zelf de koers. Een ander scenario is dus zeker mogelijk. Zo was het trouwens ook vorig jaar in …

Read more