Reglementswijziging remgrepen vanaf 1 juli

Sinds de UCI in 2020 het verbod oplegde om te rijden met de onderarmen leunend op het stuur zonder de remgrepen vast te houden, stellen we vast dat renners de remhendels scheef en naar binnen gericht op hun fiets monteren. Deze vorm van monteren en de daarbij horende houding leidt tot een instabiele en onveilige positiehouding op de fiets.

Tot en met de categorie U17 moeten daarom de remhendels recht naar voren en evenwijdig met de bovenbuis, op het stuur gemonteerd worden. Vanaf de juniores categorie is het UCI reglement van toepassing maar bevelen we aan om, met het oog op de veiligheid, deze maatregel ook op te volgen.

Related news

Topcompetitie

Voorbeschouwing Topcompetitie U17

Met de Topcompetitie U17 gaat binnenkort het laatste regelmatigheidscriterium van Belgian Cycling van start op de weg. Het begint op 12 mei met de Herman Vanspringels Diamond in Vorselaar en eindigt met de Affligem Classic, de vierde manche, op 6 oktober. Het was voorzien dat deze competitie zou aanvangen op 14 april in Falmagne, maar die wedstrijd is niet doorgegaan. Dat was overigens de vervanger van Vezin, een koers die eerder al was afgelast. De Topcompetitie U17 omvat ook de klimkoersen in Herbeumont en Couvin deze zomer, net als drie mountainbikewedstrijden. Eerder waren er al enkele veldritten en pistewedstrijden die meetellen voor het klassement. De eerste wegwedstrijd is dus de Herman Vanspringels Diamond in Vorselaar op 12 mei, een wedstrijd …

Read more