DEELNAME WK GRAVEL VENETO

Van 8 tot 9 oktober vindt de 1ste editie van de UCI Gravel World Championships plaats in Veneto (Italië).

Belgian Cycling kan voor alle leeftijdscategorieën wildcards toewijzen evenals voor de heren en dames elite wedstrijd.

Belgian Cycling is de enige federatie of instantie die voor België wildcards toewijst.

Kandidaten kunnen zich tot uiterlijk 30 september 2022 kandidaat stellen per e-mail gericht aan info@belgiancycling.be.

Deze e-mail dient de volgende gegevens te bevatten:

  • naam en voornaam kandidaat
  • nummer vergunning (elke kandidaat moet de Belgische nationaliteit hebben en houder zijn van een Belgian Cycling-, FCWB- of Cycling Vlaanderen-vergunning als renner Elite 2, Elite 3, Master of een wielertoeristenlicentie. Voor de wedstrijden heren en dames elite is minstens een competitievergunning vereist.  Elke renner moet ook een UCI ID hebben)
  • volledig adres
  • GSM-nummer
  • E-mailadres
  • Geboortedatum

De verkozen kandidaten zullen persoonlijk verwittigd worden.

De deelnemers aan het WK dienen de nationale kledij te dragen (geen Belgische kampioenentrui). De nationale kledij is gedeponeerd en merkenrechtelijk en modelrechtelijk beschermd door de federatie. Bioracer is de exclusieve en officiële verdeler van de Nationale uitrusting en een andere producent heeft niet het recht de trui te reproduceren. De uitrusting kan gekocht worden via de webshop van Bioracer: klik hier.

Meer informatie over dit evenement is terug te vinden op de volgende websites:

Related news

Algemeen

506 Junioren woonden in maart en april de Gezondheidssessies bij

In de maanden maart en april acht Gezondheidssessies voor Junioren plaats, verspreid over Vlaanderen en Wallonië. In totaal werden 506 Junioren (jongens en meisjes) geïnformeerd over verschillende thema’s die belangrijk zijn in de ontwikkeling van een jeugdrenner: Fair-play Voorlichting Antidoping Medische regels Gezond sporten Milieu Veiligheid in wielerwedstrijden Wil je de presentatie die gebruikt werd tijdens de Gezondheidssessie nog eens bekijken of heb je nog vragen? Kijk dan hieronder verder. De Gezondheidssessies zijn een samenwerking tussen Belgian Cycling, Cycling Vlaanderen, Wallonie-Bruxelles Cycling en de Provinciale afdelingen.

Read more
Algemeen

Nieuw koninklijk besluit over prijzengeld

Op vrijdag 19 april 2024 verscheen in het Belgisch Staatsblad het koninklijk besluit dat regelt hoe het prijzengeld in het wielrennen en in andere sporttakken behandeld moet worden in de sociale zekerheid voor werknemers. Het koninklijk besluit beschouwt het prijzengeld voor individuele sporters, voor het behalen van een individueel resultaat, niet als loon, op voorwaarde dat: het recht op de prijzen wordt uitsluitend door de organisator van de sportwedstrijd toegekend; de organisator draagt de volledige financiële last van de prijzen; het bedrag en de verdeling van de prijzen in functie van het resultaat van een individuele prestatie van een sportbeoefenaar worden vóór de aanvang van de wedstrijd door de organisator vastgelegd; de prijs wordt rechtstreeks aan de individuele sportbeoefenaar betaald …

Read more
Partners

Wat eet ik tijdens een intervaltraining?

Tijdens een intervaltraining ga je vaak tot het uiterste om het maximale resultaat te behalen. De juiste brandstof kan je daarbij helpen. Ondanks dat zo’n intervaltraining meestal maar van korte duur is, is het wel enorm intensief en vraag je bovendien in korte tijd veel van jouw lichaam. Daarom is het ook belangrijk om ook tijdens en na een intervaltraining voldoende koolhydraten en eiwitten binnen te krijgen. Maar hoeveel heb jij nodig? En voor welk product kan je dan het beste kiezen? Hoeveel koolhydraten je nodig hebt, is onder andere afhankelijk van jouw lengte, gewicht en lichaamsbouw. Maar ook de duur en de intensiteit van de intervaltraining telt natuurlijk mee. Om toch een beetje richtlijn te hebben, houden de meeste …

Read more