DEELNAME WK GRAVEL VENETO

Van 8 tot 9 oktober vindt de 1ste editie van de UCI Gravel World Championships plaats in Veneto (Italië).

Belgian Cycling kan voor alle leeftijdscategorieën wildcards toewijzen evenals voor de heren en dames elite wedstrijd.

Belgian Cycling is de enige federatie of instantie die voor België wildcards toewijst.

Kandidaten kunnen zich tot uiterlijk 30 september 2022 kandidaat stellen per e-mail gericht aan info@belgiancycling.be.

Deze e-mail dient de volgende gegevens te bevatten:

  • naam en voornaam kandidaat
  • nummer vergunning (elke kandidaat moet de Belgische nationaliteit hebben en houder zijn van een Belgian Cycling-, FCWB- of Cycling Vlaanderen-vergunning als renner Elite 2, Elite 3, Master of een wielertoeristenlicentie. Voor de wedstrijden heren en dames elite is minstens een competitievergunning vereist.  Elke renner moet ook een UCI ID hebben)
  • volledig adres
  • GSM-nummer
  • E-mailadres
  • Geboortedatum

De verkozen kandidaten zullen persoonlijk verwittigd worden.

De deelnemers aan het WK dienen de nationale kledij te dragen (geen Belgische kampioenentrui). De nationale kledij is gedeponeerd en merkenrechtelijk en modelrechtelijk beschermd door de federatie. Bioracer is de exclusieve en officiële verdeler van de Nationale uitrusting en een andere producent heeft niet het recht de trui te reproduceren. De uitrusting kan gekocht worden via de webshop van Bioracer: klik hier.

Meer informatie over dit evenement is terug te vinden op de volgende websites:

Related news

Algemeen

Meld je aan voor het klimproject 2023

Binnen onze Interfederale Topsportwerking willen we jonge renners met interesse en kwaliteiten voor klimmen de kans geven om zich kenbaar te maken. We beseffen dat het huidige jongerencircuit op dit vlak om diverse redenen minder uitdaging biedt. Het is ook moeilijker om een voldoende selectief parcours te vinden waarop je je met klimmerskwaliteiten kan onderscheiden om zo verder door te ontwikkelen als jonge renner met klimmerstalent. Indien je tweedejaars U17 of Junior(e) bent en denkt over klimmersbenen te beschikken, neem dan ten laatste op zaterdag 18 februari 2023 contact op met ons. Dit doe je door via onderstaande link de nodige informatie voor jouw kandidatuur in te vullen. Bijkomend vragen we je om jouw kandidatuur te vervolledigen door het per …

Read more
Algemeen

Reglementswijziging remgrepen vanaf 1 juli

Sinds de UCI in 2020 het verbod oplegde om te rijden met de onderarmen leunend op het stuur zonder de remgrepen vast te houden, stellen we vast dat renners de remhendels scheef en naar binnen gericht op hun fiets monteren. Deze vorm van monteren en de daarbij horende houding leidt tot een instabiele en onveilige positiehouding op de fiets. Tot en met de categorie U17 moeten daarom de remhendels recht naar voren en evenwijdig met de bovenbuis, op het stuur gemonteerd worden. Vanaf de juniores categorie is het UCI reglement van toepassing maar bevelen we aan om, met het oog op de veiligheid, deze maatregel ook op te volgen.

Read more