DEELNAME WK GRAVEL VENETO

Van 8 tot 9 oktober vindt de 1ste editie van de UCI Gravel World Championships plaats in Veneto (Italië).

Belgian Cycling kan voor alle leeftijdscategorieën wildcards toewijzen evenals voor de heren en dames elite wedstrijd.

Belgian Cycling is de enige federatie of instantie die voor België wildcards toewijst.

Kandidaten kunnen zich tot uiterlijk 30 september 2022 kandidaat stellen per e-mail gericht aan info@belgiancycling.be.

Deze e-mail dient de volgende gegevens te bevatten:

  • naam en voornaam kandidaat
  • nummer vergunning (elke kandidaat moet de Belgische nationaliteit hebben en houder zijn van een Belgian Cycling-, FCWB- of Cycling Vlaanderen-vergunning als renner Elite 2, Elite 3, Master of een wielertoeristenlicentie. Voor de wedstrijden heren en dames elite is minstens een competitievergunning vereist.  Elke renner moet ook een UCI ID hebben)
  • volledig adres
  • GSM-nummer
  • E-mailadres
  • Geboortedatum

De verkozen kandidaten zullen persoonlijk verwittigd worden.

De deelnemers aan het WK dienen de nationale kledij te dragen (geen Belgische kampioenentrui). De nationale kledij is gedeponeerd en merkenrechtelijk en modelrechtelijk beschermd door de federatie. Bioracer is de exclusieve en officiële verdeler van de Nationale uitrusting en een andere producent heeft niet het recht de trui te reproduceren. De uitrusting kan gekocht worden via de webshop van Bioracer: klik hier.

Meer informatie over dit evenement is terug te vinden op de volgende websites:

Gerelateerd nieuws

Algemeen

BELGIAN CYCLING VIERT 140-JARIG BESTAAN IN SAMENWERKING MET KOERS

Opgericht op 11 november 1882 staat Belgian Cycling al 140 jaar in voor het organiseren van talloze kampioenschappen, verstrekken van licenties en het stimuleren van (jong) wielertalent. In samenwerking met KOERS, het wielermuseum in Roeselare, neemt Belgian Cycling je de komende maanden mee doorheen de archieven en geschiedenis van de wielerfederatie. Een etappe vol prachtige verhalen, collecties en mijlpalen.

Lees verder
Algemeen

Reactie Belgian Cycling betreffende twijfels correcte aanwending financiële middelen voor topsport

Naar aanleiding van het persbericht van Minister Weyts ter aankondiging van de financiële audit bij Cycling Vlaanderen en de laatste mediaberichtgeving (De Standaard, Het Nieuwsblad, 22/04) waarin twijfels worden geopperd rond de correcte aanwending van financiële middelen voor topsport, wenst Belgian Cycling van haar kant alvast de nodige duiding te verschaffen. Vooreerst wenst Belgian Cycling haar verbazing te uiten ten aanzien van dit persbericht en de recent verschenen persartikels waarin eenzijdige en tendentieuze aantijgingen worden aangevoerd ten aanzien van de federatie. Zopas werd namelijk een externe audit afgerond rond de optimalisatie van de werking van Cycling Vlaanderen. De afgelopen maanden heeft Belgian Cycling intensief alle informatie verschaft om dit onderzoek te faciliteren. Op vraag van Sport Vlaanderen kwam eveneens een …

Lees verder