BMW Le Couter & Lemmens – Le Couter wordt officiële autopartner van Belgian Cycling

Belgian Cycling gaat voor de duur van vier jaar een strategisch partnership aan met BMW-dealer Le Couter & Lemmens - Le Couter. En dat wordt niet alleen zichtbaar op het shirt van de renners van de diverse nationale ploegen. Ook het wagenpark van de federatie wordt vernieuwd.

Zo zijn twaalf BMW’s – vijf auto’s RadioTour (X1) en zeven wagens voor onze bondscoaches (320e Touring) – straks zichtbaar in de karavaan van diverse wielerwedstrijden. Zeven andere auto’s worden ter beschikking gesteld van stafmedewerkers en directieleden. De inbreng van Q-Grafix, het bedrijf dat de komende vier jaar instaat voor de bestickering van de auto’s, waarborgt de visibiliteit van deze nieuwe samenwerking.

Met de keuze voor BMW opteert Belgian Cycling niet alleen voor veiligheid, comfort en innoverende technologie, de federatie neemt ook haar verantwoordelijkheid in de noodzakelijke vergroening van de maatschappij.

Nathalie Clauwaert, algemeen directeur Belgian Cycling, legt uit: “Alle auto’s die BMW Le Couter & Lemmens – Le Couter ons ter beschikking stelt zijn Plug-In hybrides die voldoen aan de strengste normen. Dat was voor Belgian Cycling een belangrijke voorwaarde, omdat wij de vergroening van de wielersport hoog in het vaandel dragen. Onder meer daarom ook wordt ons wagenpark jaarlijks vernieuwd. Dat voortdurend streven naar duurzaamheid zal straks ook duidelijk worden tijdens de diverse Belgische kampioenschappen. BMW Le Couter & Lemmens – Le Couter stelt de organisatoren bij die gelegenheden wagens ter beschikking. Ook op die manier zullen veiligheid en ecologie hand in hand kunnen gaan en kunnen we deze waarden ook tijdens events en competities verder uitdragen.”

Stijn Le Couter, BMW concessiehouder, sluit zich hierbij aan: “BMW Le Couter & Lemmens – Le Couter zijn trots hun krachten te kunnen bundelen met Belgian Cycling. Onze wagens sluiten perfect aan bij de noden van Belgian Cycling. Zowel in koers als op training zijn veiligheid, betrouwbaarheid en comfort primordiaal. Met de keuze voor Plug-In hybrides kiest Belgian Cycling voor duurzame mobiliteit.” Werner Lemmens vult aan: “De waarden van wielrennen en onze concessies overlappen: net zoals de renners geven onze teams elke dag het beste van zichzelf om onze nummer 1 positie te bewaren en de referentie te blijven op het vlak van service en verkoop.”

Related news

Algemeen

Bezoek onze partners op Velofollies

De fietsliefhebber heeft lang op zijn honger moeten zitten, maar na 2 jaar afwezigheid is Velofollies er eindelijk terug op 20, 21 en 22 januari 2023 in Kortrijk Xpo. De 15de editie van deze hoogmis voor de fiets belooft alvast een topeditie te worden. Velofollies presenteert opnieuw een full house met meer dan 300 exposanten en dubbel zoveel merken! Beurzen en events zijn duidelijk terug van weggeweest. Net als de laatste editie van Velofollies in 2020 mag de komende editie opnieuw rekenen op een aanwezigheid van de volledige fietsmarkt. Je mag dan ook een compleet aanbod verwachten, gaande van racefietsen en mountainbikes tot trekkingfietsen, hybridefietsen, stadsfietsen, e-bikes, retrobikes en gravelbikes. Onze partners zijn alweer talrijk aanwezig op Velofollies. Ze staan …

Read more
Partners

Velofollies groter dan ooit

In 2024 start niet alleen de wielerklassieker Kuurne-Brussel-Kuurne in Kortrijk, Kortrijk is van 19 t.e.m. 21 januari ook opnieuw de gastheer van de internationale fietsbeurs Velofollies in Kortrijk Xpo. Met meer dan 300 exposanten binnen alle domeinen van fietsen en wielrennen mag Velofollies zich ondertussen kronen tot 2de grootste fietsbeurs van Europa! Net als vorige editie mag Velofollies ook in 2024 opnieuw rekenen op een aanwezigheid van de volledige fietsmarkt. De beurs presenteert dan ook een compleet aanbod van de nieuwste racefietsen, MTB’s, gravelbikes, trekkingfietsen, hybrides, e-bikes, retrobikes en bakfietsen, inclusief een sterk aanbod van kledij, fietsreizen, voeding en accessoires. Deze editie wordt de sportieve focus extra onderlijnd, vooral door de exponentiële groei van de gravelbike. Sinds corona is de …

Read more
Weg

Win een Radiotour beleving

Een koers vanop de eerste rij meemaken? Het kan! Download voor de start van de Ronde van Vlaanderen (zondag 2 april, 10u) onze Belgian Cycling App en maak kans op het volgen van een wielerwedstrijd vanuit een BMW X1 Radiotour wagen. Sinds dit jaar ondersteunt BMW Le Couter & Lemmens – Le Couter het Radioteam. Vanuit de BMW X1 wagens wordt de officiële wedstrijdradio via de Belgian Cycling App verspreid en kan je van overal ter wereld luisteren naar meer dan 200 Belgische wedstrijden per jaar. Welke renners zitten mee in een ontsnapping, wie heeft mechanische problemen, waar kondigt zich een gevaarlijke passage aan? De wedstrijdradio houdt de koerskaravaan (jury, ploegleiders, dokters, organisatie) op de hoogte over het wedstrijdverloop en …

Read more