BMW Le Couter & Lemmens – Le Couter wordt officiële autopartner van Belgian Cycling

Belgian Cycling gaat voor de duur van vier jaar een strategisch partnership aan met BMW-dealer Le Couter & Lemmens - Le Couter. En dat wordt niet alleen zichtbaar op het shirt van de renners van de diverse nationale ploegen. Ook het wagenpark van de federatie wordt vernieuwd.

Zo zijn twaalf BMW’s – vijf auto’s RadioTour (X1) en zeven wagens voor onze bondscoaches (320e Touring) – straks zichtbaar in de karavaan van diverse wielerwedstrijden. Zeven andere auto’s worden ter beschikking gesteld van stafmedewerkers en directieleden. De inbreng van Q-Grafix, het bedrijf dat de komende vier jaar instaat voor de bestickering van de auto’s, waarborgt de visibiliteit van deze nieuwe samenwerking.

Met de keuze voor BMW opteert Belgian Cycling niet alleen voor veiligheid, comfort en innoverende technologie, de federatie neemt ook haar verantwoordelijkheid in de noodzakelijke vergroening van de maatschappij.

Nathalie Clauwaert, algemeen directeur Belgian Cycling, legt uit: “Alle auto’s die BMW Le Couter & Lemmens – Le Couter ons ter beschikking stelt zijn Plug-In hybrides die voldoen aan de strengste normen. Dat was voor Belgian Cycling een belangrijke voorwaarde, omdat wij de vergroening van de wielersport hoog in het vaandel dragen. Onder meer daarom ook wordt ons wagenpark jaarlijks vernieuwd. Dat voortdurend streven naar duurzaamheid zal straks ook duidelijk worden tijdens de diverse Belgische kampioenschappen. BMW Le Couter & Lemmens – Le Couter stelt de organisatoren bij die gelegenheden wagens ter beschikking. Ook op die manier zullen veiligheid en ecologie hand in hand kunnen gaan en kunnen we deze waarden ook tijdens events en competities verder uitdragen.”

Stijn Le Couter, BMW concessiehouder, sluit zich hierbij aan: “BMW Le Couter & Lemmens – Le Couter zijn trots hun krachten te kunnen bundelen met Belgian Cycling. Onze wagens sluiten perfect aan bij de noden van Belgian Cycling. Zowel in koers als op training zijn veiligheid, betrouwbaarheid en comfort primordiaal. Met de keuze voor Plug-In hybrides kiest Belgian Cycling voor duurzame mobiliteit.” Werner Lemmens vult aan: “De waarden van wielrennen en onze concessies overlappen: net zoals de renners geven onze teams elke dag het beste van zichzelf om onze nummer 1 positie te bewaren en de referentie te blijven op het vlak van service en verkoop.”

Related news

Partners

Jelle Vanendert begint een nieuwe carrière bij de politie

“Renners zijn zeer gemotiveerd. Doorzetters, zoals politiemensen” “Renners zijn zeer gemotiveerde mensen die altijd een doel voor ogen hebben en daar altijd hard voor willen werken. Doorzetters, zoals politiemensen”. Aan het woord: Jelle Vanendert, 37. In 2011 won hij de koninginnenrit van de Pyreneeën in de Ronde van Frankrijk met aankomst op Plateau de Beille. Begin mei 2023 start hij zijn opleiding als aspirant-politie-inspecteur en gaat daarna aan de slag bij de Lokale Politie Lommel. Jelle kreeg de politie in het vizier door de samenwerking tussen Belgian Cycling en de Federale Politie. Na zijn carrière als wielrenner was hij op zoek naar een nieuwe job en uitdaging: “Een hele dag in een kantoor zitten en een 9-5 job, dat zag …

Read more
Weg

Win een Radiotour beleving

Een koers vanop de eerste rij meemaken? Het kan! Download voor de start van de Ronde van Vlaanderen (zondag 2 april, 10u) onze Belgian Cycling App en maak kans op het volgen van een wielerwedstrijd vanuit een BMW X1 Radiotour wagen. Sinds dit jaar ondersteunt BMW Le Couter & Lemmens – Le Couter het Radioteam. Vanuit de BMW X1 wagens wordt de officiële wedstrijdradio via de Belgian Cycling App verspreid en kan je van overal ter wereld luisteren naar meer dan 200 Belgische wedstrijden per jaar. Welke renners zitten mee in een ontsnapping, wie heeft mechanische problemen, waar kondigt zich een gevaarlijke passage aan? De wedstrijdradio houdt de koerskaravaan (jury, ploegleiders, dokters, organisatie) op de hoogte over het wedstrijdverloop en …

Read more