BMW Le Couter & Lemmens – Le Couter wordt officiële autopartner van Belgian Cycling

Belgian Cycling gaat voor de duur van vier jaar een strategisch partnership aan met BMW-dealer Le Couter & Lemmens - Le Couter. En dat wordt niet alleen zichtbaar op het shirt van de renners van de diverse nationale ploegen. Ook het wagenpark van de federatie wordt vernieuwd.

Zo zijn twaalf BMW’s – vijf auto’s RadioTour (X1) en zeven wagens voor onze bondscoaches (320e Touring) – straks zichtbaar in de karavaan van diverse wielerwedstrijden. Zeven andere auto’s worden ter beschikking gesteld van stafmedewerkers en directieleden. De inbreng van Q-Grafix, het bedrijf dat de komende vier jaar instaat voor de bestickering van de auto’s, waarborgt de visibiliteit van deze nieuwe samenwerking.

Met de keuze voor BMW opteert Belgian Cycling niet alleen voor veiligheid, comfort en innoverende technologie, de federatie neemt ook haar verantwoordelijkheid in de noodzakelijke vergroening van de maatschappij.

Nathalie Clauwaert, algemeen directeur Belgian Cycling, legt uit: “Alle auto’s die BMW Le Couter & Lemmens – Le Couter ons ter beschikking stelt zijn Plug-In hybrides die voldoen aan de strengste normen. Dat was voor Belgian Cycling een belangrijke voorwaarde, omdat wij de vergroening van de wielersport hoog in het vaandel dragen. Onder meer daarom ook wordt ons wagenpark jaarlijks vernieuwd. Dat voortdurend streven naar duurzaamheid zal straks ook duidelijk worden tijdens de diverse Belgische kampioenschappen. BMW Le Couter & Lemmens – Le Couter stelt de organisatoren bij die gelegenheden wagens ter beschikking. Ook op die manier zullen veiligheid en ecologie hand in hand kunnen gaan en kunnen we deze waarden ook tijdens events en competities verder uitdragen.”

Stijn Le Couter, BMW concessiehouder, sluit zich hierbij aan: “BMW Le Couter & Lemmens – Le Couter zijn trots hun krachten te kunnen bundelen met Belgian Cycling. Onze wagens sluiten perfect aan bij de noden van Belgian Cycling. Zowel in koers als op training zijn veiligheid, betrouwbaarheid en comfort primordiaal. Met de keuze voor Plug-In hybrides kiest Belgian Cycling voor duurzame mobiliteit.” Werner Lemmens vult aan: “De waarden van wielrennen en onze concessies overlappen: net zoals de renners geven onze teams elke dag het beste van zichzelf om onze nummer 1 positie te bewaren en de referentie te blijven op het vlak van service en verkoop.”

Related news

Partners

Wat eet ik tijdens een intervaltraining?

Tijdens een intervaltraining ga je vaak tot het uiterste om het maximale resultaat te behalen. De juiste brandstof kan je daarbij helpen. Ondanks dat zo’n intervaltraining meestal maar van korte duur is, is het wel enorm intensief en vraag je bovendien in korte tijd veel van jouw lichaam. Daarom is het ook belangrijk om ook tijdens en na een intervaltraining voldoende koolhydraten en eiwitten binnen te krijgen. Maar hoeveel heb jij nodig? En voor welk product kan je dan het beste kiezen? Hoeveel koolhydraten je nodig hebt, is onder andere afhankelijk van jouw lengte, gewicht en lichaamsbouw. Maar ook de duur en de intensiteit van de intervaltraining telt natuurlijk mee. Om toch een beetje richtlijn te hebben, houden de meeste …

Read more
Partners

CBTW sluit zich aan bij de Belgian Cycling Friends community

Op maandag 4 maart hebben Collaboration Betters The World en Belgian Cycling hun partnerschap officieel gemaakt. De twee bedrijven hebben de intentie om hun krachten te bundelen rond dit gezamenlijke project. “We zijn erg blij met dit partnerschip met Belgian Cycling en de Belgian Cycling Friends-community. We geloven dat sterke teams sterke partners nodig hebben, wielrennen is een prachtige en steeds meer collaboratieve sport en dit zijn allemaal waarden die CBTW deelt. Het is de ambitie van de federatie om een wereldwijd toonaangevend wielerland te blijven en samen met onze derde partner EY ondersteunen we dit gezonde zakelijke project volledig,” juicht Björn Naessens, Country Leader van CBTW Belgium. Door lid te worden van de BCF-community, heeft CBTW de intentie om …

Read more
Partners

Amacx Sports Nutrition is sportvoedingspartner van Belgian Cycling

Sinds 1 januari 2024 heeft Belgian Cycling een nieuwe partner op gebied van voeding aan zich verbonden. Amacx Sports Nutrition, gevestigd in Nederland, levert de komende drie jaar alle sportvoeding voor onze nationale ploegen in de verschillende disciplines. Frederik Broché, Technisch Directeur van Belgian Cycling, is heel verheugd met deze nieuwe samenwerking: “De sportvoeding is een van de facetten waarin de wielersport grote sprongen maakte in de voorbije jaren. Brandstof op maat van het individu, de specifieke inspanning en de periode waarin de renner zich bevindt is ondertussen de standaard bij de renners in een topsportomgeving. In onze missie om de beste Belgische talenten mee te ontwikkelen en te ondersteunen naar internationale topprestaties is de sportvoeding een zeer belangrijk onderdeel. …

Read more