Hélène Hesters en Jarno Widar kronen zich tot Belgisch Kampioen bij de Junioren

In een zonnig Brasschaat heeft Hélène Hesters (Van Moer Logistics Cycling Team) zichzelf vandaag opgevolgd als Belgisch kampioene op de weg bij de dames junioren. Dit na een duel met Ella Heremans (AG Insurance – Soudal Quick-Step). Bij de heren junioren greep Jarno Widar (Crabbé Toitures – CC Chevigny) de titel. In een sprint met drie versloeg hij Niels Driesen (Acrog-Tormans) en Mauro Cuylits (Avia – Rudyco Cycling Team).

Hesters wint duel tegen Heremans

In de eerste van vijf ronden van 13,4 kilometer reden Hélène Hesters en Ella Heremans al meteen weg uit het peloton. Hun initiële voorsprong van 20 seconden daalde in de tweede ronde tot vijf seconden. Het peloton zat hen dus op de hielen, maar de kloof werd nooit gedicht. Het kopduo bouwde vervolgens hun voorsprong uit tot één minuut op twee ronden van het einde. Fleur Moors (Starbikes – Bert Containers) wilde in volle finale nog in de tegenaanval trekken, maar kreeg geen vrijgeleide. In de slotronde raakten Anna Bruneel (Van Moer Logistics Cycling Team) en Lore De Schepper (AG Insurance – Soudal Quick-Step) wel weg uit de greep van het peloton.

De voorsprong van de twee leidsters daalde, maar ze slaagden erin 25 seconden voorsprong op het peloton te behouden en 7 seconden op hun naaste achtervolgsters. Hesters klopte Heremans in de sprint. Haar ploeggenote Bruneel mocht mee het podium op met brons. De sprint van het peloton, voor de vijfde plaats, werd gewonnen door Fleur Moors voor Anna Vanderaerden (WAC Team).

Widar trekt aan langste eind in sprint met drie

Net als bij de dames werd bij de heren al in de eerste ronde, van negen in totaal, de knuppel in het hoenderhok gegooid. Duarte Marivoet Scholiers (Team Auto Eder), die een tijd solo op kop reed, kreeg in de derde ronde het gezelschap van vijf andere renners. Onder hen de latere nummer drie Mauro Cuylits. Er kwam een tegenaanval van zeven renners. Zes van hen slaagden erin om de kloof op de kopgroep te dichten en zo waren er twaalf leiders op iets minder dan zestig kilometer van het einde. De voorsprong op het peloton schommelde toen tussen 50 seconden en een minuut. Onder de zes nieuwe koplopers waren de latere winnaar Jarno Widar en Niels Driesen, die als tweede zou finishen.

In de finale werd de kopgroep geleidelijk gereduceerd tot het een koptrio was in de slotronde. Het peloton naderde tot op een handvol seconden, maar kon hen niet meer inhalen. Widar won de sprint om de driekleur, voor Driesen en Cuylits. Sente Sentjens (Acrog-Tormans) won de pelotonssprint om de vierde plaats.

Bekijk de highlights

Related news

Nationale ploegen

NATIONALE SELECTIES: OLYMPISCHE SPELEN PARIJS – WEG

De Raad van Bestuur van het BOIC bevestigde de door de bondscoaches Sven Vanthourenhout en Ludwig Willems geselecteerde renners om deel te nemen aan de Olympische Spelen op de weg, die zullen plaatsvinden op zaterdag 27 juli en van zaterdag 3 augustus tot zondag 4 augustus 2024 in Parijs (Frankrijk): SELECTIES TIJDRIJDEN: DAMES ELITE: Lotte KOPECKY HEREN ELITE: Remco EVENEPOEL Wout VAN AERT   SELECTIES WEGRITTEN DAMES ELITE: Justine GHEKIERE Lotte KOPECKY Julie VAN DE VELDE Margot VANPACHTENBEKE Reserves (in alfabetische volgorde): Sanne CANT – Valerie DEMEY – Marthe GOOSSENS – Marthe TRUYEN HEREN ELITE: Tiesj BENOOT Remco EVENEPOEL Jasper STUYVEN Wout VAN AERT Reserves (in alfabetische volgorde): Arnaud DE LIE – Yves LAMPAERT – Jasper PHILIPSEN – Tim WELLENS …

Read more
BK

BK Ploegentijdrijden Montenaken – Beker van België

Komende zondag, 30 juni, vindt het BK Ploegentijdrijden plaats in Montenaken (Gingelom) georganiseerd door de wielerclub Het Vliegend Wiel Borlo. Deze wedstrijd telt ook mee voor de Beker van België (U17, Junioren en Elite 2 & U23). Programma: Dames Jeugd: start vanaf 10u30 – 21,4 km Jongens U17: start vanaf 10u54 – 21,4 km Heren Junioren: start vanaf 12u10 – 21,4 km Dames Elite: start vanaf 13u02 – 21.4 km Heren Elite 2 & U23 (clubs + UCI-teams): start vanaf 13u45 – 2 ronden van 21,4 km (= 42,8 km) Er wordt gestreden voor in totaal 5 titels. De aankomststreep is getrokken in de Hannuitstraat in Montenaken.

Read more