KANDIDATUREN WK CYCLING ESPORTS 2023

Op zaterdag 18 februari 2023 vinden de 3de UCI Cycling E-sports World Championships plaats, waarbij de UCI op zoek gaat naar de beste mannelijke en vrouwelijke e-sporter.

Net als de voorbije edities probeert Belgian Cycling opnieuw de beste renners in deze discipline af te vaardigen. Wegens de strikte timing vanuit de UCI dienen kandidaten zich aan te melden vóór dinsdag 18 oktober via de onderstaande link. Uit de kandidaturen zullen de beste renners worden geselecteerd volgens het aantal beschikbare plaatsen (4 heren en 3 dames voor België, eventueel aangevuld met renners die zich kunnen kwalificeren via de Continental Qualifier).

Related news

Nationale ploegen

NATIONALE SELECTIES: UPDATE: WK ESPORTS ZWIFT/GLASGOW

De Sporttechnische Commissie bevestigde de door Belgian Cycling geselecteerde renners om deel te nemen aan de Wereldkampioenschappen Esports, die zullen plaatsvinden op zaterdag 18 februari 2023: Dames Elite: Chantal FOUWÉ Amelia VAN HOVE Eleanor WISEMAN Heren Elite:* Victor CAMPENAERTS Mathieu DECOCK Jasper PARIDAENS Kjell POWER Bart VAN DEN EECKHAUT Rinus VERHELLE Lionel VUJASIN *Jo PIROTTE zal wegens medische redenen niet kunnen deelnemen en wordt niet vervangen.

Read more
Cycling esports

Ready to roll

Blik op het BK & WK Cycling Esports Zet je rollen alvast klaar, want het BK en WK Cycling Esports komen eraan, respectievelijk op 12 en 18 februari. Voor het zover is, kan je in de aanloop naar het WK samen met de Belgische nationale selectie op woensdag 8 februari het parcours verkennen. Die dag trek je net als de renners onze mooie blauwe trui met driekleur aan. Wij willen wel eens weten wat Cycling Esports nu eigenlijk inhoudt en hoe we ons het beste voorbereiden op zo’n race? En dan is Christoph Verkruysse de juiste man om ons op sleeptouw te nemen. Hij is binnen Belgian Cycling de expert ter zake. In’t kort, wie is Christoph Verkruysse? Christoph: “Van …

Read more
Belgian Cycling Esports Championships

Laatste rechte lijn richting virtueel BK

Op vrijdag 20 januari vonden de Regionale Kampioenschappen Cycling Esports plaats. Daar stond niet enkel de titel van Vlaams en Waals kampioen op het spel, de wedstrijden dienden ook als kwalificatie voor het virtuele Belgisch Kampioenschap. Tijdens de regionale kampioenschappen kregen we drie spannende wedstrijden te zien die pas in de laatste meters beslist werden. Te beginnen met de wedstrijd bij de jeugd. U17 en Junioren Mannen en Vrouwen reden daar samen, maar de truien van Vlaams of Waals kampioen werden apart per categorie uitgedeeld. Daarna kwamen ook de Elite Mannen en de Elite Vrouwen in actie. Op een virtueel parcours tussen het Waalse Dottignies en het Vlaamse Kortrijk kregen we wedstrijden op het scherpst van de snee te zien. …

Read more