Nabeschouwing: BK Tijdrijden Jeugd

In Waregem werden vandaag negen Belgische tijdrittitels uitgedeeld in de jeugdcategorieën.

Hieronder een overzicht van de podia.

Jongens U15

Bij de jongens aspiranten legde Sander Willems het parcours het snelste af, met bijna een halve minuut voorsprong op de nummer twee.

 1. Sander Willems
 2. Alexander Bastiaens
 3. Warre Lambrecht

 

Meisjes U17 – Eerstejaars

Bj de meisjes eerstejaars nieuwelingen klopte Lobke Beenaerts de favoriete Laura Fivé met een voorsprong van dertien seconden.

 1. Lobke Beenaerts
 2. Laura Fivé
 3. Eline De Winter

 

Meisjes U17 – Tweedejaars

Jilke Michielsen maakte haar favorietenrol waar bij de tweedejaars nieuwelingen. Zij liet Auke De Buysser zeven seconden achter zich.

 1. Jilke Michielsen
 2. Auke De Buysser
 3. Zita Gheysens

 

Jongens U17 – Eerstejaars

Bij de jongens werden bij de eerstejaars nieuwelingen vooraf vier kanshebbers getipt. Eén daarvan was Jinze Joris en hij kon inderdaad de gouden medaille in de wacht slepen, zij het met minder dan een seconde verschil op Yasu Vervoort.

 1. Jinze Joris
 2. Yasu Vervoort
 3. René Messely

 

Jongens U17 – Tweedejaars

Thibaut Van Damme maakte zijn favorietenrol waar en na zijn winst bij de eerstejaars in 2022, was hij nu de beste bij de tweedejaars nieuwelingen.

 1. Thibaut Van Damme
 2. Yoram Knaepen
 3. Edouard Claisse

 

Dames Junioren

De verwachte tweestrijd tussen Luca Vierstraete en Xaydee Van Sinaey bij de dames junioren werd beslecht in het voordeel van Vierstraete. Zij was vijftien seconden sneller dan Van Sinaey.

 1. Luca Vierstraete
 2. Xaydee Van Sinaey
 3. Anna Vanderaerden

 

Heren Junioren

Bij de heren junioren volgde Duarte Marivoet Scholiers zichzelf op als Belgisch kampioen. Jasper Schoofs, die finishte op vijf seconden, behaalde zilver.

 1. Duarte Marivoet Scholiers
 2. Jasper Schoofs
 3. Steffen De Schuyteneer

 

Dames U23

Febe Jooris, de bronzen medaille van het WK tijdrijden bij junioren vorig jaar, veroverde vandaag de Belgische driekleur bij de beloften. Marthe Goossens werd tweede op veertien seconden.

 1. Febe Jooris
 2. Marthe Goossens
 3. Sterre Vervloet

 

Heren U23

De heren beloften sloten de dag af. Jonathan Vervenne was de snelste, met een ruime voorsprong van 53 seconden op Robin Orins. Waregemnaar Victor Vercouillie mocht mee op het podium.

 1. Jonathan Vervenne
 2. Robin Orins
 3. Victor Vercouillie

Related news

Ladies Cycling Cup
Ladies Cycling Cup

LADIES CYCLING CUP – SPAR FLANDERS DIAMOND TOUR

Zondag 12 juni a.s. vindt de tweede wedstrijd van de Ladies Cycling Cup voor Dames Elite 2022 plaats: de 8ste SPAR FLANDERS DIAMOND TOUR te NIJLEN. Deze wedstrijd loopt over een afstand van 136,4 km (11 plaatselijke ronden van 12,4 km) en is een organisatie van de Nijlen Cycling Events vzw. De start vindt plaats om 14u00 op de Bevelsesteenweg te Nijlen. De aankomst is er voorzien omstreeks 17u30. De volgende wedstrijd van de Ladies Cycling Cup is de 2 Districtenpijl Ekeren-Deurne op 10 juli.

Read more
Ladies Cycling Cup

Marthe Truyen, winnares Ladies Cycling Cup 2022: « Geweldig om als eerste op het palmares te staan »

De organisatoren van de Ladies Cycling Cup zijn uitermate tevreden met de Antwerpse Marthe Truyen als eindwinnares van de eerste editie. Voor de Antwerpse organisatoren klopte het plaatje volledig. Dankzij dit klassement werd Marthe Truyen op het hoogste niveau ontdekt. « Het is geweldig om als eerste op het palmares van dit regelmatigheidscriterium te staan. Het feit dat ik me vaak in de top-10 kon positioneren in deze wedstrijden, heeft in mijn voordeel gespeeld om een profcontract te bekomen bij Fenix-Deceuninck. » Alles staat nu in het teken van het wegseizoen. « Het was mijn eerste volledige wegseizoen. Voordien was ik gefocust op het veldrijden waar de resultaten uitbleven. Op de weg verloopt alles goed momenteel. » Van totaal onbekend naar 3e in …

Read more
Ladies Cycling Cup
Ladies Cycling Cup

LADIES CYCLING CUP – 2 DISTRICTENPIJL EKEREN-DEURNE

Zondag 10 juli a.s. vindt de derde wedstrijd van de Ladies Cycling Cup voor Dames Elite 2022 plaats: de 2 DISTRICTENPIJL te EKEREN-DEURNE. Deze wedstrijd loopt over een afstand van 138,2 km (5 plaatselijke ronden van 14 km te Deurne + 13,4 km + 4 plaatselijke ronden van 13,7 km te Ekeren) en is een organisatie van de Royal Antwerp Bicycle Club in samenwerking met de vzw Het Klein Verzet. De start vindt plaats om 14u00 op de Gallifortlei te Deurne. De aankomst is voorzien op het Kristus Koningplein te Ekeren omstreeks 17u30. De volgende wedstrijd van de Ladies Cycling Cup is de GP Yvonne Reynders op 15 augustus.

Read more