Nabeschouwing: BK Tijdrijden Jeugd

In Waregem werden vandaag negen Belgische tijdrittitels uitgedeeld in de jeugdcategorieën.

Hieronder een overzicht van de podia.

Jongens U15

Bij de jongens aspiranten legde Sander Willems het parcours het snelste af, met bijna een halve minuut voorsprong op de nummer twee.

  1. Sander Willems
  2. Alexander Bastiaens
  3. Warre Lambrecht

 

Meisjes U17 – Eerstejaars

Bj de meisjes eerstejaars nieuwelingen klopte Lobke Beenaerts de favoriete Laura Fivé met een voorsprong van dertien seconden.

  1. Lobke Beenaerts
  2. Laura Fivé
  3. Eline De Winter

 

Meisjes U17 – Tweedejaars

Jilke Michielsen maakte haar favorietenrol waar bij de tweedejaars nieuwelingen. Zij liet Auke De Buysser zeven seconden achter zich.

  1. Jilke Michielsen
  2. Auke De Buysser
  3. Zita Gheysens

 

Jongens U17 – Eerstejaars

Bij de jongens werden bij de eerstejaars nieuwelingen vooraf vier kanshebbers getipt. Eén daarvan was Jinze Joris en hij kon inderdaad de gouden medaille in de wacht slepen, zij het met minder dan een seconde verschil op Yasu Vervoort.

  1. Jinze Joris
  2. Yasu Vervoort
  3. René Messely

 

Jongens U17 – Tweedejaars

Thibaut Van Damme maakte zijn favorietenrol waar en na zijn winst bij de eerstejaars in 2022, was hij nu de beste bij de tweedejaars nieuwelingen.

  1. Thibaut Van Damme
  2. Yoram Knaepen
  3. Edouard Claisse

 

Dames Junioren

De verwachte tweestrijd tussen Luca Vierstraete en Xaydee Van Sinaey bij de dames junioren werd beslecht in het voordeel van Vierstraete. Zij was vijftien seconden sneller dan Van Sinaey.

  1. Luca Vierstraete
  2. Xaydee Van Sinaey
  3. Anna Vanderaerden

 

Heren Junioren

Bij de heren junioren volgde Duarte Marivoet Scholiers zichzelf op als Belgisch kampioen. Jasper Schoofs, die finishte op vijf seconden, behaalde zilver.

  1. Duarte Marivoet Scholiers
  2. Jasper Schoofs
  3. Steffen De Schuyteneer

 

Dames U23

Febe Jooris, de bronzen medaille van het WK tijdrijden bij junioren vorig jaar, veroverde vandaag de Belgische driekleur bij de beloften. Marthe Goossens werd tweede op veertien seconden.

  1. Febe Jooris
  2. Marthe Goossens
  3. Sterre Vervloet

 

Heren U23

De heren beloften sloten de dag af. Jonathan Vervenne was de snelste, met een ruime voorsprong van 53 seconden op Robin Orins. Waregemnaar Victor Vercouillie mocht mee op het podium.

  1. Jonathan Vervenne
  2. Robin Orins
  3. Victor Vercouillie

Related news

Ladies Cycling Cup

Voorbeschouwing Ladies Cycling Cup

De GP Eco-Struct in Schellebelle opent op zaterdag 4 mei de Ladies Cycling Cup. Na deze wedstrijd, die voor de eerste keer deel uitmaakt van deze competitie, volgen nog vijf manches. Beveren op 14 juli is eveneens een nieuwkomer. De Ladies Cycling Cup eindigt op 1 september met de GP Beerens in Aartselaar. Dan kennen we de opvolgster van Katrijn De Clercq, die vorig jaar dit regelmatigheidsklassement op haar naam schreef. De GP Eco-Struct is een organisatie van Wielercomité De Wielkeszuigers, die nu voor het vijfde jaar op rij een UCI-wedstrijd voor dames organiseren. Het wielercomité ontstond dertien jaar geleden uit een fanclub van Tom Boonen. “Toen Tom stopte met koersen, zochten we een nieuwe bestaansreden voor onze club”, zegt …

Read more