Open strijd verwacht op het BK voor junioren

Eind deze week, op zondag 28 mei, rijden de dames en heren junioren hun BK op de weg. Het BK vindt plaats in Brasschaat, in de provincie Antwerpen. Het lokale parcours is 13,4 kilometer lang. De dames zullen vijf ronden afwerken, de heren negen. Aangezien het geen selectief parcours is, ligt de strijd voor de titel open.

Dames junioren

De dames mogen zondag als eerste hun kampioenschap afwerken. Op dit parcours zijn er verschillende kanshebbers en mogelijk verrast er zelfs iemand, zegt bondscoach Ludwig Willems. Eén van de snelle namen is Hélène Hesters (Van Moer Logistics Cycling Team). Zij won vorig jaar de driekleur, als eerstejaars junior, en zal erop gebrand zijn die titel te verlengen. Ook de nummers twee en drie van vorig jaar staan zondag aan de start: Anna Vanderaerden (WAC Team) en Xaydee Van Sinaey (Team Rytger powered by Carl Ras).

Een andere sprintster is Fleur Moors (Starbikes – Bert Containers). Terwijl Moors en Van Sinaey baat hebben bij een schifting en dus mogelijk trachten mee te glippen in een ontsnapping, verkiezen Hesters en Vanderaerden volgens de bondscoach een sprint van een grotere groep. Zij zullen mogelijk een meer afwachtende houding aannemen in koers, tot de finale. Dicht bij de finish liggen er kasseien. Die strook van meer dan een halve kilometer kan een mogelijke massasprint ontregelen.

Hélène Hesters en Gauthier Servranckx kunnen zich voor het tweede jaar op rij kronen tot juniorenkampioen.

Heren Junioren

Bondscoach Carlo Bomans geeft aan dat we ons ook bij de heren junioren aan een open kampioenschap mogen verwachten met veel kanshebbers op de titel. Op het vlakke parcours kan de wedstrijd uitdraaien op een massasprint en dan zijn Sente Sentjens (Acrog-Tormans) en Steffen De Schuyteneer (Oost-Vlaanderen) de topfavorieten. Daarnaast staan er echter nog heel wat snelle mannen aan de start. Al is een sprint geen zekerheid op dit parcours, een ontsnapping maakt zeker kans. Acrog-Tormans en Crabbé Toitures – CC Chevigny, met allebei meer dan tien renners aan de start, sturen mogelijk pionnen voorop. Gauthier Servranckx (EFC – L&R – Van Mossel), de juniorenkampioen van vorig jaar, kan dan weer een gooi doen naar een unieke dubbel.

We mogen ons dus zowel bij de dames als heren verwachten aan een spannend BK komende zondag.

Related news

Topcompetitie
Topcompetitie

TOPCOMPETITIE U17 – VEZIN

Zondag 16 april a.s. vindt de eerste wegwedstrijd van de Topcompetitie U17 2023 plaats: de GP FRANCIS VERBORG te VEZIN (prov. Namen). Deze wedstrijd loopt over een afstand van 70 km (geneutraliseerd vertrek over 1,2 km, 8 plaatselijke ronden van 8,9 km) en is een organisatie van de VC Sainte Barbe uit Vezin in samenwerking met Royal Namur Vélo. De start vindt plaats om 15u00 aan het Sportcomplex te Vezin (Route de Leuze 393). De aankomst is er voorzien omstreeks 16u30. De volgende wegwedstrijd van de Topcompetitie U17 vindt plaats te Vorselaar op zondag 14 mei.

Read more
U23 Road Series

U23 ROAD SERIES – MEMORIAL DANNY JONCKHEERE

Woensdag 30 augustus a.s. vindt de negende en voorlaatste wedstrijd van de U23 ROAD SERIES 2023 plaats: de MEMORIAL DANNY JONCKHEERE te OUDENBURG. Deze wedstrijd loopt over een afstand van 161,2 km (8,3 km + 11 plaatselijke ronden van 13,9 km) en is een organisatie van de Memorial Danny Jonckheere. De fictieve start vindt plaats om 13u00 op het Marktplein te Oudenburg. De aankomst is er voorzien omstreeks 16u45. De volgende en laatste wedstrijd van de U23 Road Series is de GP de Honnelles op zaterdag 9 september.

Read more
U23 Road Series

U23 ROAD SERIES/WOMEN CYCLING SERIES – WIM-HENDRIKS TROFEE (NED)

Tijdens het weekend van 25 en 26 maart vindt de tweede wedstrijd van de U23 ROAD SERIES & WOMEN CYCLING SERIES 2023 plaats: de WIM HENDRIKS TROFEE te KOEWACHT (Nederland). Deze wedstrijden worden georganiseerd door de Wielervereniging Zeeuws Vlaanderen ism de Stichting Wim Hendriks Trofee. U23 Road Series – zaterdag 25/03: Deze kasseienklassieker loopt over een afstand van 172,3 km (1 ronde van 34,6 km + 2 ronden van 37 km + 5 plaatselijke ronden van 12,5 km). De start vindt plaats om 13u00 in de Eikenlaan te Koewacht. De aankomst is er voorzien omstreeks 17u00. De volgende wedstrijd van de U23 Road Series is het Internationaal Beloftenweekend te Terneuzen/Philippine (NED) tijdens het weekend van 5 en 6 mei. Women …

Read more