Open strijd verwacht op het BK voor junioren

Eind deze week, op zondag 28 mei, rijden de dames en heren junioren hun BK op de weg. Het BK vindt plaats in Brasschaat, in de provincie Antwerpen. Het lokale parcours is 13,4 kilometer lang. De dames zullen vijf ronden afwerken, de heren negen. Aangezien het geen selectief parcours is, ligt de strijd voor de titel open.

Dames junioren

De dames mogen zondag als eerste hun kampioenschap afwerken. Op dit parcours zijn er verschillende kanshebbers en mogelijk verrast er zelfs iemand, zegt bondscoach Ludwig Willems. Eén van de snelle namen is Hélène Hesters (Van Moer Logistics Cycling Team). Zij won vorig jaar de driekleur, als eerstejaars junior, en zal erop gebrand zijn die titel te verlengen. Ook de nummers twee en drie van vorig jaar staan zondag aan de start: Anna Vanderaerden (WAC Team) en Xaydee Van Sinaey (Team Rytger powered by Carl Ras).

Een andere sprintster is Fleur Moors (Starbikes – Bert Containers). Terwijl Moors en Van Sinaey baat hebben bij een schifting en dus mogelijk trachten mee te glippen in een ontsnapping, verkiezen Hesters en Vanderaerden volgens de bondscoach een sprint van een grotere groep. Zij zullen mogelijk een meer afwachtende houding aannemen in koers, tot de finale. Dicht bij de finish liggen er kasseien. Die strook van meer dan een halve kilometer kan een mogelijke massasprint ontregelen.

Hélène Hesters en Gauthier Servranckx kunnen zich voor het tweede jaar op rij kronen tot juniorenkampioen.

Heren Junioren

Bondscoach Carlo Bomans geeft aan dat we ons ook bij de heren junioren aan een open kampioenschap mogen verwachten met veel kanshebbers op de titel. Op het vlakke parcours kan de wedstrijd uitdraaien op een massasprint en dan zijn Sente Sentjens (Acrog-Tormans) en Steffen De Schuyteneer (Oost-Vlaanderen) de topfavorieten. Daarnaast staan er echter nog heel wat snelle mannen aan de start. Al is een sprint geen zekerheid op dit parcours, een ontsnapping maakt zeker kans. Acrog-Tormans en Crabbé Toitures – CC Chevigny, met allebei meer dan tien renners aan de start, sturen mogelijk pionnen voorop. Gauthier Servranckx (EFC – L&R – Van Mossel), de juniorenkampioen van vorig jaar, kan dan weer een gooi doen naar een unieke dubbel.

We mogen ons dus zowel bij de dames als heren verwachten aan een spannend BK komende zondag.

Related news

Weg

Voorbeschouwing Lotto-Beker van België Junioren

Met de GP Ferdinand Bracke in Walcourt wordt op zondag 7 april de eerste wegwedstrijd van de Beker van België voor junioren gereden. Net als in de Beker van België U17 zijn er voor dit regelmatigheidscriterium punten te rapen in vier disciplines: baanwielrennen, veldrijden, mountainbiken en wegwielrennen. De Beker van België junioren bestaat dit jaar uit zes manches op de weg, te beginnen met de GP Ferdinand Bracke die een nieuwkomer is in deze competitie. Deze wedstrijd, ter ere van de Vuelta-winnaar van 1971, is pas toe aan de tweede editie. “We bouwden al meteen een goede reputatie op na onze eerste editie en we verworven ook reeds naambekendheid over de grens, want enkele Franse teams hadden interesse om deel …

Read more
Weg

Voorbeschouwing Beker van België U17

Op paasmaandag 1 april staat met de Ronde van Moeskroen de eerste wegwedstrijd van de Beker van België U17 op het programma. Eerder werden er al wedstrijden in het veld en op de piste verreden die meetellen voor deze competitie. Mountainbike is de vierde discipline. In de Beker van België U17 wordt er niet gestreden voor een individueel klassement, maar voor een clubklassement. Deze competitie telt dit jaar vier manches op de weg en daarbovenop het BK ploegentijdrijden. Pommeroeul is een nieuwkomer op de kalender. De wedstrijd in Koksijde verdwijnt na één jaar omdat er dit jaar op 26 mei het BK op de weg voor junioren georganiseerd wordt. De openingswedstrijd vindt dus plaats op 1 april in Moeskroen en …

Read more