Open strijd verwacht op het BK voor junioren

Eind deze week, op zondag 28 mei, rijden de dames en heren junioren hun BK op de weg. Het BK vindt plaats in Brasschaat, in de provincie Antwerpen. Het lokale parcours is 13,4 kilometer lang. De dames zullen vijf ronden afwerken, de heren negen. Aangezien het geen selectief parcours is, ligt de strijd voor de titel open.

Dames junioren

De dames mogen zondag als eerste hun kampioenschap afwerken. Op dit parcours zijn er verschillende kanshebbers en mogelijk verrast er zelfs iemand, zegt bondscoach Ludwig Willems. Eén van de snelle namen is Hélène Hesters (Van Moer Logistics Cycling Team). Zij won vorig jaar de driekleur, als eerstejaars junior, en zal erop gebrand zijn die titel te verlengen. Ook de nummers twee en drie van vorig jaar staan zondag aan de start: Anna Vanderaerden (WAC Team) en Xaydee Van Sinaey (Team Rytger powered by Carl Ras).

Een andere sprintster is Fleur Moors (Starbikes – Bert Containers). Terwijl Moors en Van Sinaey baat hebben bij een schifting en dus mogelijk trachten mee te glippen in een ontsnapping, verkiezen Hesters en Vanderaerden volgens de bondscoach een sprint van een grotere groep. Zij zullen mogelijk een meer afwachtende houding aannemen in koers, tot de finale. Dicht bij de finish liggen er kasseien. Die strook van meer dan een halve kilometer kan een mogelijke massasprint ontregelen.

Hélène Hesters en Gauthier Servranckx kunnen zich voor het tweede jaar op rij kronen tot juniorenkampioen.

Heren Junioren

Bondscoach Carlo Bomans geeft aan dat we ons ook bij de heren junioren aan een open kampioenschap mogen verwachten met veel kanshebbers op de titel. Op het vlakke parcours kan de wedstrijd uitdraaien op een massasprint en dan zijn Sente Sentjens (Acrog-Tormans) en Steffen De Schuyteneer (Oost-Vlaanderen) de topfavorieten. Daarnaast staan er echter nog heel wat snelle mannen aan de start. Al is een sprint geen zekerheid op dit parcours, een ontsnapping maakt zeker kans. Acrog-Tormans en Crabbé Toitures – CC Chevigny, met allebei meer dan tien renners aan de start, sturen mogelijk pionnen voorop. Gauthier Servranckx (EFC – L&R – Van Mossel), de juniorenkampioen van vorig jaar, kan dan weer een gooi doen naar een unieke dubbel.

We mogen ons dus zowel bij de dames als heren verwachten aan een spannend BK komende zondag.

Related news

Beker van België Juniors
Beker van België

BEKER VAN BELGIE U17 – FRASNES-LEZ-ANVAING

Zondag 10 juli a.s. vindt de tweede wegwedstrijd van de Beker van België voor U17 2022 plaats: de WAPI CLASSIC te FRASNES-LEZ-ANVAING. Deze wedstrijd loopt over een afstand van 82,9 km (1 x 18,6 km, 2 x 20,3 km en 3 x 7,9 km) en is een organisatie van de club La Petite Reine Frasnoise. De start vindt plaats om 14u30 op de Grand Place. De aankomst is er voorzien omstreeks 16u40. De volgende wegwedstrijd van de Beker van België U17 is de GP Glineur te Saint-Ghislain-Frameries op zondag 2 oktober.

Read more
Wielrenners
Beker van België

LOTTO-BEKER VAN BELGIË JUNIOREN – GP GLINEUR

Op zondag 2 oktober a.s. vindt de zevende en laatste wedstrijd van de Lotto-Beker van België voor Junioren 2022 plaats: de GP GLINEUR te QUAREGNON. Deze wedstrijd loopt over een afstand van 116,2 km (79,75 km in lijn + 2 lokale ronden van 13,4 km) en is een organisatie van de Asbl Le Glineur. De start vindt plaats om 10u15 op de Grand Place de Saint Ghislaine. De aankomst is voorzien op de Rue des Patriotes te Quaregnon omstreeks 13u20.

Read more
Lotto-Beker van België Elite 2 & U23
Beker van België

LOTTO-BEKER VAN BELGIË ELITE 2 & U23 – GP DU VÉLODROME DE ROCHEFORT

Zondag 4 juni a.s. vindt de derde wedstrijd van de Lotto-Beker van België voor Elite 2 & U23 2023 plaats: de 3de GP DU VÉLODROME DE ROCHEFORT. Deze wedstrijd loopt over een afstand van 148,8 km (12 lokale ronden van 12,4 km) en is een organisatie van de Royal Vélo Club Les Gais Wallons. De start vindt plaats om 13u00 in de Rue du Grès te Rochefort. De aankomst is er voorzien omstreeks 16u30. De volgende wedstrijd van de Lotto-Beker van België voor Elite 2 & U23 is de ploegentijdrit te Montenaken op zondag 2 juli.

Read more