Prangende sprints beslissen over titels op BK in Putte

In Putte werden de laatste wegtitels van 2023 uitgereikt. De mannen in de categorieën Elite 2 en U23 streden er om de Belgische tricolore. Jari Verstraeten en Simon Dehairs waren de gelukkigen.

Heren Elite 2

De Elite 2 dienden acht ronden van 18,6 kilometer af te werken. Na tal van aanvalspogingen die niet ver droegen door de hoge snelheid in het peloton, reden elf renners weg. Twee renners dichtten vervolgens de kloof. De dertien leiders bouwden hun voorspong uit tot 55 seconden. Was dit de beslissende aanval? Neen, want in de slotronde zat het peloton hen op de hielen en uiteindelijk waren ze eraan voor de moeite. Op één iemand na: Maarten Verheyen (Charlies Metalced). Hij overleefde en geraakte in een nieuwe kopgroep van zes renners. Verheyen deed vervolgens een ultieme gooi naar de overwinning, maar Jari Verstraeten (Bataia Brigade) was net een tikkeltje sneller. Zo mocht Verstraeten plaatsnemen op het hoogste schavotje en de Belgische trui in ontvangst nemen. Verheyen moest vrede nemen met zilver. Rutger Wouters (Team Thielemans – De Hauwere) mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Heren U23

De wedstrijd bij de beloften, negen ronden lang, werd in eerste instantie gekleurd door een koptrio: Jelle Harteel (Lotto Dstny Develoment Team), Michiel Lambrecht (Bingoal WB Devo Team) en Jelle Vermoote (Circus-Re Uz-Technord). Zij werden ingerekend op iets meer dan zestig kilometer van het einde. Net als bij de Elite 2 lag het tempo enorm hoog en hoewel er verschillende pogingen waren, geraakte niemand weg uit het peloton. Tot er met 25 kilometer te gaan een kopgroep van vijf ontstond. Zij hadden 19 seconden voorsprong bij het ingaan van de slotronde en even leek het alsof een valpartij in het peloton ervoor zou zorgen dat de organisatie daar weg was, maar toch haalde het peloton de vluchters in de slotkilometer in. Alweer volgde een prangende sprint. Simon Dehairs (Alpecin-Deceuninck Development Team) trok aan het langste eind en veroverde de Belgische titel. Het zilver ging naar Floris Van Tricht (EFC – L&R – Van Mossel) en het brons naar Gianluca Pollefliet (Lotto Dstny Development Team).

Tekst: Gwendoline Gerres

Foto’s: Marc Van Hecke

Related news

Wielrenners
Beker van België

LOTTO-BEKER VAN BELGIË JUNIOREN – VLAAMS-BRABANTSE PIJL

Zondag 7 mei a.s. vindt de eerste wegwedstrijd van de Lotto-Beker van België voor Junioren 2023 plaats: de 27ste VLAAMS-BRABANTSE PIJL te KORBEEK-LO (BIERBEEK). Deze wedstrijd loopt over een afstand van 112 km (3 grote ronden van 22,8 km + 4 plaatselijke ronden van 10,9 km) en is een organisatie van de Koninklijke Veloclub Korbeek-Lo. De start vindt plaats om 14u00 in de Pastoriestraat te Korbeek-Lo. De aankomst is er voorzien omstreeks 16u45. De volgende wegwedstrijd van de Lotto-Beker van België voor Junioren is de GP Luc Bemus te Bonheiden op zaterdag 3 juni.

Read more
U23 Road Series

U23 ROAD SERIES – MEMORIAL DANNY JONCKHEERE

Woensdag 30 augustus a.s. vindt de negende en voorlaatste wedstrijd van de U23 ROAD SERIES 2023 plaats: de MEMORIAL DANNY JONCKHEERE te OUDENBURG. Deze wedstrijd loopt over een afstand van 161,2 km (8,3 km + 11 plaatselijke ronden van 13,9 km) en is een organisatie van de Memorial Danny Jonckheere. De fictieve start vindt plaats om 13u00 op het Marktplein te Oudenburg. De aankomst is er voorzien omstreeks 16u45. De volgende en laatste wedstrijd van de U23 Road Series is de GP de Honnelles op zaterdag 9 september.

Read more
Weg

Aanvragen UCI Continentale Teams 2023

De licentiecommissie heeft vandaag de aanvragen voor de erkenning van de volgende continentale UCI teams (M/V) ontvankelijk verklaard: CONTINENTALE TEAMS UCI (M) ALPECIN-DECEUNINCK DEVELOPMENT TEAM BINGOAL PAUWELS SAUCES WB DEVELOPMENT TEAM GEOFCO-DOLTCINI MATERIAL-VELO.COM INTERMARCHE – WANTY – GOBERT MATERIAUX CONTINENTAL DEVELOPMENT TEAM LOTTO DSTNY DEVELOPMENT TEAM SOUDAL – QUICK-STEP DEVO TEAM TARTELETTO-ISOREX CONTINENTALE TEAMS UCI (V) LOTTO-DSTNY LADIES AG INSURANCE – NXTG TEAM Nadat aan alle verdere voorschriften, zoals bepaald in de licentievoorwaarden 2023, wordt voldaan, zullen de aanvraagdossiers worden bekrachtigd met het afleveren van een aanbevelingsbrief aan de UCI voor 10 november 2022.

Read more