Terugblik Vittoria 3 Nations Cup MTB

Het voorbije seizoen organiseerden Belgian Cycling, KNWU en Radsport Verband de Vittoria 3 Nations Cup voor mountainbike. Deze competitie bestaande uit cross-countrywedstrijden werd betwist over acht locaties, verdeeld over België, Nederland en Duitsland.

Alex Schuttert, organisator: “We kijken heel tevreden terug op de voorbije editie. We voelen dat deze competitie geapprecieerd wordt door mountainbikers uit de Benelux en Duitsland. Deze competitie vult een leemte die er bestond tussen het niveau van de nationale kampioenschappen en de Wereldbekers. Het is goed dat daar nog een stap tussen zit, ook wat betreft de verplaatsingen en het bijhorende financiële plaatje.”

“We krijgen heel wat talentvolle en gedreven renners en rensters aan de start die elkaar stimuleren. Naast de jeugd komen ook toppers graag naar onze wedstrijden. Voor hen kan het een moment zijn om hun vorm aan te scherpen, UCI-punten te sprokkelen of terug op te bouwen na een blessure. Zo hebben we een mooie mix qua deelnemers.”

“Dit jaar mochten we Puck Pieterse verwelkomen op onze wedstrijd op de VAM berg en dat was uiteraard een mooi moment. Zij is een inspiratie voor velen. Ze werd dan ook enthousiast onthaald. Puck is een echte ambassadeur voor deze sport, zeker voor de jonge meisjes. Het was voor hen dan ook een grote dag dat ze met haar aan de start stonden van hetzelfde event.”

“Vittoria blijft volgend jaar aan als hoofdsponsor dus dat is heel positief nieuws. We kunnen intussen ook onze kalender voor 2024 aankondigen.”

Kalender Vittoria 3 Nations MTB Cup 2024

  • Oldenzaal (NL), 30 en 31 maart
  • Sittard (NL), 6 en 7 april
  • Eupen (B), 4 en 5 mei
  • Genk (B) 18 en 19 mei
  • Vam berg (NL), 1 en 2 juni
  • Saalhausen (D), 16 en 16 juni
  • Houffalize (B), 29 en 30 juni
  • Winterberg (D), 7 en 8 september

Foto: FanFoto.nl

Related news

Nationale ploegen

NATIONALE SELECTIES: HEUBACHER MTB FESTIVAL BIKE THE ROCK & UCI JUNIOR SERIES MTB XCO HEUBACH

De Sporttechnische Commissie bevestigde de door bondscoach Filip Meirhaeghe geselecteerde renners om deel te nemen aan het Heubacher MTB Festival Bike The Rock & UCI Junior Series MTB XCO in Heubach (Duitsland), die zullen plaatsvinden op zondag 23 april 2023: Dames Junioren: Shanyl DE SCHOESITTER Heren Junioren: Antoine JAMIN Aldo TAILLIEU Sverre VAN LEE Heren U23:  Jarne VANDERSTEEN Heren Elite: Pierre DE FROIDMONT Clément HORNY

Read more
Jens Schuermans
Nationale ploegen

NATIONALE SELECTIES: WK MTB LES GETS

De Sporttechnische Commissie bevestigde de door bondscoach Filip Meirhaeghe geselecteerde renners om deel te nemen aan de Wereldkampioenschappen MTB, die zullen plaatsvinden van woensdag 24 augustus tot zondag 28 augustus 2022 in Les Gets (Frankrijk): Dames Junioren: Julia GRÉGOIRE Fleur MOORS Heren Junioren: Kay DE BRUYCKERE Tim REX Heren U23: Clément HORNY Arne JANSSENS Lukas MALEZSEWSKI Jente MICHELS Jarne VANDERSTEEN Dames Elite: Emeline DETILLEUX Githa MICHIELS Heren Elite: Pierre DE FROIDMONT Jens SCHUERMANS Daan SOETE Programma: Woensdag 24 augustus: 12.30 Team Relay Donderdag 25 augustus: 15.00 Dames Junioren XCO 17.00 Heren Junioren XCO Vrijdag 26 augustus: 17.00 Dames Elite XCC 17.45 Heren Elite XCC Zondag 28 augustus: 10.45 Heren U23 XCO 13.00 Dames Elite XCO 15.15 Heren Elite XCO

Read more