Terugblik Vittoria 3 Nations Cup MTB

Het voorbije seizoen organiseerden Belgian Cycling, KNWU en Radsport Verband de Vittoria 3 Nations Cup voor mountainbike. Deze competitie bestaande uit cross-countrywedstrijden werd betwist over acht locaties, verdeeld over België, Nederland en Duitsland.

Alex Schuttert, organisator: “We kijken heel tevreden terug op de voorbije editie. We voelen dat deze competitie geapprecieerd wordt door mountainbikers uit de Benelux en Duitsland. Deze competitie vult een leemte die er bestond tussen het niveau van de nationale kampioenschappen en de Wereldbekers. Het is goed dat daar nog een stap tussen zit, ook wat betreft de verplaatsingen en het bijhorende financiële plaatje.”

“We krijgen heel wat talentvolle en gedreven renners en rensters aan de start die elkaar stimuleren. Naast de jeugd komen ook toppers graag naar onze wedstrijden. Voor hen kan het een moment zijn om hun vorm aan te scherpen, UCI-punten te sprokkelen of terug op te bouwen na een blessure. Zo hebben we een mooie mix qua deelnemers.”

“Dit jaar mochten we Puck Pieterse verwelkomen op onze wedstrijd op de VAM berg en dat was uiteraard een mooi moment. Zij is een inspiratie voor velen. Ze werd dan ook enthousiast onthaald. Puck is een echte ambassadeur voor deze sport, zeker voor de jonge meisjes. Het was voor hen dan ook een grote dag dat ze met haar aan de start stonden van hetzelfde event.”

“Vittoria blijft volgend jaar aan als hoofdsponsor dus dat is heel positief nieuws. We kunnen intussen ook onze kalender voor 2024 aankondigen.”

Kalender Vittoria 3 Nations MTB Cup 2024

  • Oldenzaal (NL), 30 en 31 maart
  • Sittard (NL), 6 en 7 april
  • Eupen (B), 4 en 5 mei
  • Genk (B) 18 en 19 mei
  • Vam berg (NL), 1 en 2 juni
  • Saalhausen (D), 16 en 16 juni
  • Houffalize (B), 29 en 30 juni
  • Winterberg (D), 7 en 8 september

Foto: FanFoto.nl

Related news

Nationale ploegen

NATIONALE SELECTIES: HEUBACHER MTB FESTIVAL BIKE THE ROCK & UCI JUNIOR SERIES MTB XCO HEUBACH

De Sporttechnische Commissie bevestigde de door bondscoach Filip Meirhaeghe geselecteerde renners om deel te nemen aan het Heubacher MTB Festival Bike The Rock & UCI Junior Series MTB XCO in Heubach (Duitsland), die zullen plaatsvinden op zondag 28 april 2024: Heren Junioren: Adrien ANCIAUX Mathias DE KEERSMAEKER Luis GENTEN Ryan LAENEN Alexis LECUIVRE Louis LOSFELD Sverre VAN LEE Sebbe WIJCKMANS Dames Elite:  Emeline DETILLEUX

Read more
Nationale ploegen

NATIONALE SELECTIES: EK MTB XCO CHEILE GRADISTEI

De Sporttechnische Commissie bevestigde de door bondscoach Filip Meirhaeghe geselecteerde renners om deel te nemen aan de Europese Kampioenschappen MTB XCO, die zullen plaatsvinden van donderdag 9 mei tot zondag 12 mei 2024 in Cheile Grădiștei (Roemenië): Heren Junioren: Adrien ANCIAUX Mathias DE KEERSMAEKER Ryan LAENEN Louis LOSFELD Sverre VAN LEE Heren U23: Antoine JAMIN Jarne VANDERSTEEN Dames Elite: Emeline DETILLEUX Heren Elite: Pierre DE FROIDMONT Jens SCHUERMANS

Read more
Nationale ploegen

NATIONALE SELECTIES: SÜDTIROL SUNSHINE RACE & UCI JUNIOR SERIES MTB XCO NALLES

De Sporttechnische Commissie bevestigde de door bondscoach Filip Meirhaeghe geselecteerde renners om deel te nemen aan de Südtirol Sunshine Race & UCI Junior Series MTB XCO in Nalles (Italië), die zullen plaatsvinden op zaterdag 6 april 2024: Heren Junioren: Adrien ANCIAUX Mathias DE KEERSMAEKER Luis GENTEN Ryan LAENEN Alexis LECUIVRE Louis LOSFELD Sverre VAN LEE Sebbe WIJCKMANS Dames Elite:  Emeline DETILLEUX

Read more