Terugblik Vittoria 3 Nations Cup MTB

Het voorbije seizoen organiseerden Belgian Cycling, KNWU en Radsport Verband de Vittoria 3 Nations Cup voor mountainbike. Deze competitie bestaande uit cross-countrywedstrijden werd betwist over acht locaties, verdeeld over België, Nederland en Duitsland.

Alex Schuttert, organisator: “We kijken heel tevreden terug op de voorbije editie. We voelen dat deze competitie geapprecieerd wordt door mountainbikers uit de Benelux en Duitsland. Deze competitie vult een leemte die er bestond tussen het niveau van de nationale kampioenschappen en de Wereldbekers. Het is goed dat daar nog een stap tussen zit, ook wat betreft de verplaatsingen en het bijhorende financiële plaatje.”

“We krijgen heel wat talentvolle en gedreven renners en rensters aan de start die elkaar stimuleren. Naast de jeugd komen ook toppers graag naar onze wedstrijden. Voor hen kan het een moment zijn om hun vorm aan te scherpen, UCI-punten te sprokkelen of terug op te bouwen na een blessure. Zo hebben we een mooie mix qua deelnemers.”

“Dit jaar mochten we Puck Pieterse verwelkomen op onze wedstrijd op de VAM berg en dat was uiteraard een mooi moment. Zij is een inspiratie voor velen. Ze werd dan ook enthousiast onthaald. Puck is een echte ambassadeur voor deze sport, zeker voor de jonge meisjes. Het was voor hen dan ook een grote dag dat ze met haar aan de start stonden van hetzelfde event.”

“Vittoria blijft volgend jaar aan als hoofdsponsor dus dat is heel positief nieuws. We kunnen intussen ook onze kalender voor 2024 aankondigen.”

Kalender Vittoria 3 Nations MTB Cup 2024

  • Oldenzaal (NL), 30 en 31 maart
  • Sittard (NL), 6 en 7 april
  • Eupen (B), 4 en 5 mei
  • Genk (B) 18 en 19 mei
  • Vam berg (NL), 1 en 2 juni
  • Saalhausen (D), 16 en 16 juni
  • Houffalize (B), 29 en 30 juni
  • Winterberg (D), 7 en 8 september

Foto: FanFoto.nl

Related news

Nationale ploegen

Vooruitblik EK MTB met bondscoach Filip Meirhaeghe

Deze week vinden de Europese Kampioenschappen MTB XCO plaats in het Roemeense Cheile Grădiștei, van donderdag 9 tot en met zondag 12 mei. Bondscoach Filip Meirhaeghe vaardigde een tienkoppige selectie af. We spraken met hem over de verwachtingen en doelen voor dit EK. Junioren en Beloften “Sverre Van Lee, tweedejaars junior, mag zeker de ambitie op een podiumplaats koesteren. Het behalen van een medaille is echter geen must en we willen hem zeker geen druk opleggen. Louis Losfeld, ook tweedejaars, heeft dit jaar in zijn eerste jaar bij de nationale ploeg al enkele mooie prestaties neergezet. Hij kan zeker mikken op een top twaalf. De andere junioren zijn allemaal eerstejaars. Voor hen zou een plaats in de top 25 een …

Read more
BK

BK MTB keert komende zomer na 12 jaar terug naar Beringen

Van vrijdag 19 tot en met zondag 21 juli strijken de Belgische Kampioenschappen MTB drie dagen lang neer in Beringen. Op de site van be-MINE slaan Golazo, Belgian Cycling en de stad Beringen de handen in elkaar om de beste mountainbikers van het land bij de elite, jeugd en masters een leuk en uitdagend BK voor te schotelen. Ook in 2012 was Beringen al eens gaststad voor het BK. Het parcours wordt uitgetekend op en rond de mijnterril van Beringen, het terrein waar ook de bekende jaarlijkse cyclocross van Beringen plaatsvindt en waar in 2026 het BK Cyclocross georganiseerd wordt. Maar komende zomer zal de prachtige historische mijnsite van be-MINE dus al het decor vormen voor het BK MTB. Op …

Read more