Tweede FUN-ride trekt met Strade Sufferfest naar Toscane

In aanloop naar de Belgian Cycling Esports Championships wordt er zondag 27 november een tweede FUN-ride georganiseerd. Deze gratis virtuele groepsrit teleporteert deelnemers vanop hun rollen naar een bekende wielerlocatie. Ditmaal zijn de iconische witte gravelwegen van Toscane aan de beurt met als special guests Victor Campenaerts, Xandro Meurisse, Lionel Vujasin, Eleanor Wiseman en Sarah Ten Hartog. Wie deelneemt maakt kans op een leuk extraatje.

Strade Sufferfest, zo heet de nieuwe FUN-ride die op zondag 27 november zal doorgaan. ’s Ochtends om 10 uur kan iedereen die dat wil deelnemen aan deze gratis virtuele groepsrit. De focus ligt niet op wie het snelste of hardste kan fietsen maar op ontspanning. Het wil iedereen op die manier laten proeven van het virtuele wielrennen.

Pienza zal die ochtend het virtuele decor vormen voor een rit doorheen het prachtige Italiaanse landschap dat in wielerland bekend is door de Strade Bianche. Het parcours van 8,2 kilometer wordt tweemaal gereden, maar onderschatten moet je het zeker niet doen want het aantal hoogtemeters per ronde is aanzienlijk: dat zijn er maar liefst 235! Deelnemers hoeven echter niet te vrezen voor een zware inspanning die de rest van hun dagplanning in de war zou kunnen brengen. Een no drop policy zorgt ervoor dat iedereen kan fietsen op zijn of haar eigen tempo.

Deze prachtige omgeving van de Strade Bianche wekt bij ons natuurlijk heel wat mooie herinneringen op. Dit seizoen kon bijvoorbeeld Lotte Kopecky nog deze iconische wedstrijd op haar naam schrijven. Maar ook niemand minder dan Wout van Aert, Tiesj Benoot en Philippe Gilbert konden deze Italiaanse wedstrijd al op hun erelijst zetten. Tijdens deze FUN-ride zullen er klinkende Belgische namen de deelnemers vergezellen want Xandro Meurisse en Victor Campenaerts zullen ook aan de start staan. Van die laatste wordt er trouwens een gesigneerd Belgian Cycling truitje weggeschonken aan een willekeurige deelnemer.

Gerelateerd nieuws

Belgian Cycling Esports Championships

Belgian Cycling Esports Championships slaat de handen in elkaar met Flanders Classics

Tweede editie cycling esports kampioenschappen én fun rides. Belgian Cycling en Flanders Classics bundelen de krachten met het oog op de tweede editie van de Belgian Cycling Esports Championships. Samen met partners Cycling Vlaanderen en Fédération Cycliste Wallonie Bruxelles (FCWB) gaan ze op zoek naar de nieuwe Belgische kampioenen cycling esports, ondersteund door esports en gaming agency META. Na een succesvolle primeur in de winter van 2021-2022 is het uitkijken naar de tweede editie van de cycling esports kampioenschappen. Belgian Cycling gaat samen met Cycling Vlaanderen, FCWB, Flanders Classics en META op zoek naar de opvolgers van Thomas Lehnen en Eleanor Wiseman. Deze regerende Belgische kampioenen virtueel wielrennen in de elite categorie zullen begin 2023 hun titel kunnen verdedigen op …

Lees verder
Cycling esports

KANDIDATUREN WK CYCLING ESPORTS 2023

Op zaterdag 18 februari 2023 vinden de 3de UCI Cycling E-sports World Championships plaats, waarbij de UCI op zoek gaat naar de beste mannelijke en vrouwelijke e-sporter. Net als de voorbije edities probeert Belgian Cycling opnieuw de beste renners in deze discipline af te vaardigen. Wegens de strikte timing vanuit de UCI dienen kandidaten zich aan te melden vóór dinsdag 18 oktober via de onderstaande link. Uit de kandidaturen zullen de beste renners worden geselecteerd volgens het aantal beschikbare plaatsen (4 heren en 3 dames voor België, eventueel aangevuld met renners die zich kunnen kwalificeren via de Continental Qualifier).

Lees verder
Beker van België Juniors
Beker van België

BEKER VAN BELGIE U17 – FRASNES-LEZ-ANVAING

Zondag 10 juli a.s. vindt de tweede wegwedstrijd van de Beker van België voor U17 2022 plaats: de WAPI CLASSIC te FRASNES-LEZ-ANVAING. Deze wedstrijd loopt over een afstand van 82,9 km (1 x 18,6 km, 2 x 20,3 km en 3 x 7,9 km) en is een organisatie van de club La Petite Reine Frasnoise. De start vindt plaats om 14u30 op de Grand Place. De aankomst is er voorzien omstreeks 16u40. De volgende wegwedstrijd van de Beker van België U17 is de GP Glineur te Saint-Ghislain-Frameries op zondag 2 oktober.

Lees verder