Dominique Perissi en Jonathan Mitchell

Versterking pistestaf Belgian Cycling met Dominique Perissi en Jonathan Mitchell

Dominique Perissi werd aangesteld als vervanger van Nicky Cocquyt, die eind vorig jaar besliste om zich terug te trekken als bondscoach Piste U19. Daarnaast werd de pistestaf uitgebreid met de aanstelling van de Brit Jonathan Mitchell. Als Track Sprint Expert kadert zijn benoeming in de uitbouw van het sprintproject op de piste.

Dominique Perissi

Na het afscheid van Nicky Cocquyt moest Belgian Cycling op zoek naar een nieuwe pistecoach voor de jeugd. Het oog viel op Dominique Perissi, voormalig sprinter op de piste en bij Belgian Cycling reeds aan de slag als bondscoach Piste U19 van 2005 tot en met 2007.

“Ik ben zeer vereerd om opnieuw deel uit te maken van Belgian Cycling en vol te gaan voor mijn passie: het begeleiden van pisterenners”, zegt Perissi. “Mijn doel is niet alleen om renners technisch te trainen, maar ook om hen voor te bereiden op stressvolle situaties en zelfstandigheid te stimuleren.”

“Op korte termijn staan in juli het EK in Cottbus (Duitsland) en in augustus het WK in Luoyang (China) op het programma. Na de Paasvakantie starten we met wekelijkse trainingssessies en vanaf eind mei zal dit opgedreven worden ter voorbereiding van de International Belgian Track Meeting in Gent en het EK in Cottbus.”

“Als Limburger zal ik mij ook met veel plezier inzetten om de nieuwe piste in Heusden-Zolder te laten uitgroeien tot een kweekvijver van nieuw pistetalent.”

Jonathan Mitchell

Een ander nieuw gezicht in de pistestaf van Belgian Cycling is Jonathan Mitchell, die aan boord wordt gehaald als Track Sprint Expert.

“België is één van de grootste wielernaties, dus het is een hele eer om hier aan een sprintprogramma van wereldklasse te bouwen. Met de opening van de velodroom in Heusden-Zolder en de verschillende grote kampioenschappen die naar België komen, is dit een cruciaal moment om België op de kaart te zetten als sprintnatie”, verklaart Mitchell.

“Dit jaar is het onze prioriteit om twee sprintsters te kunnen kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs en ervoor te zorgen dat zij met de best mogelijke voorbereiding aan het tornooi beginnen. Daarnaast wil ik mee de basis leggen voor het succes op lange termijn, waarbij talentdetectie en het bouwen van een brede groep van sprinters belangrijk worden. Tim Carswell heeft daarvoor ook reeds onontbeerlijk werk geleverd de voorbije jaren.”

“Ik wil mee een sprintcultuur creëren die duurzaam is en waarbij we renners en coaches uitdagen om elke dag het beste van zichzelf te geven. Ik geloof dat we het talent, de faciliteiten en expertise hebben om renners tot het hoogste niveau te brengen.”

"Met ook al Tim Carswell, Kenny De Ketele en de andere stafleden zijn we ervan overtuigd dat we met deze nieuwe aanstellingen op de piste nieuwe stappen kunnen zetten richting de volgende Olympiades: Los Angeles in 2028 en Brisbane in 2032."
Frederik Broché, technisch directeur Belgian Cycling

“We zijn verheugd om Dominique en Jonathan te verwelkomen in onze coaching staf” vertelt Frederik Broché, technisch directeur van Belgian Cycling. “Met ook al Tim Carswell, Kenny De Ketele en de andere stafleden zijn we ervan overtuigd dat we met deze nieuwe aanstellingen op de piste nieuwe stappen kunnen zetten richting de volgende Olympiades: Los Angeles in 2028 en Brisbane in 2032. We doen het traditioneel goed op de uithoudingsnummers, maar in de sprintnummers ligt er voor ons nog veel potentieel. Met Dominique willen we het goede werk dat Nicky Cocquyt afleverde bij de jeugd verderzetten. De aanstelling van Jonathan zal onze sprintwerking een extra impuls geven, zodat we niet enkel in de traditionele uithoudingsdisciplines succesvol zijn maar ook in de korte explosieve nummers op de piste meestrijden om de medailles. De Velodroom in Heusden-Zolder kan hierbij een extra hefboom zijn.”

Related news

Nationale ploegen

NATIONALE SELECTIES: HEUBACHER MTB FESTIVAL BIKE THE ROCK & UCI JUNIOR SERIES MTB XCO HEUBACH

De Sporttechnische Commissie bevestigde de door bondscoach Filip Meirhaeghe geselecteerde renners om deel te nemen aan het Heubacher MTB Festival Bike The Rock & UCI Junior Series MTB XCO in Heubach (Duitsland), die zullen plaatsvinden op zondag 28 april 2024: Heren Junioren: Adrien ANCIAUX Mathias DE KEERSMAEKER Luis GENTEN Ryan LAENEN Alexis LECUIVRE Louis LOSFELD Sverre VAN LEE Sebbe WIJCKMANS Dames Elite:  Emeline DETILLEUX

Read more
Nationale ploegen

NATIONALE SELECTIES: EK MTB XCO CHEILE GRADISTEI

De Sporttechnische Commissie bevestigde de door bondscoach Filip Meirhaeghe geselecteerde renners om deel te nemen aan de Europese Kampioenschappen MTB XCO, die zullen plaatsvinden van donderdag 9 mei tot zondag 12 mei 2024 in Cheile Grădiștei (Roemenië): Heren Junioren: Adrien ANCIAUX Mathias DE KEERSMAEKER Ryan LAENEN Louis LOSFELD Sverre VAN LEE Heren U23: Antoine JAMIN Jarne VANDERSTEEN Dames Elite: Emeline DETILLEUX Heren Elite: Pierre DE FROIDMONT Jens SCHUERMANS

Read more