Vier U17-titels uitgereikt in Hoogstraten

Het Kempense Hoogstraten was vandaag het strijdtoneel voor de Belgische kampioenschappen op de weg bij de meisjes en jongens U17. Vier titels werden er uitgedeeld en de gelukkige winnaars waren Lien Schampaert, Laura Fivé, Emil Siegers en Senne Brys.

De wedstrijd bij de meisjes U17 eindigde in een pelotonsprint. Lien Schampaert (AA Drink Young Lions) toonde zich daarin de sterkste en kroonde zich zo tot kampioene bij de tweedejaars. Zita Gheysens (Van Moer Logistics Cycling Team) en Falke Kerkhof (Maes CT Glabbeek), tweede en derde in de wedstrijd, mochten samen met haar het podium op.

Laura Fivé (Avia-Rudyco Cycling Team), vijfde in de wedstrijd, sleepte de titel bij de eerstejaars nieuwelingen in de wacht. Het zilver in die categorie was voor Lore De Geest (Team Wilink Brussels Cycling) en het brons voor Zita Peeters (Woutim-Optimus-Argenta Cycling Team). Zij werden respectievelijk zesde en zevende in de sprint.

Bij de eerstejaars U17 jongens kon één renner de sprint ontlopen. Emil Siegers (Crabbé Toitures – CC Chevigny) rondde in Hoogstraten succesvol een solo af. Hoewel hij met het ingaan van de slotronde op de hielen gezeten werd door het peloton, dat intussen uiteen gevallen was, volhardde hij en slaagde hij er zelfs in zijn voorsprong weer een beetje uit te bouwen. Siegers veroverde zo de nationale titel. Kyano Cottignies (Young Cycling Team Middelkerke) won een handvol seconden later de sprint van het peloton voor de tweede plaats. Het brons ging naar Jinze Joris (Acrog-Tormans).

Ook bij de tweedejaars U17 werd er aanvallend gekoerst. Vier renners kozen al vroeg in de wedstrijd het hazenpad en bouwden een voorsprong uit van iets meer dan een minuut. Met twee ronden te gaan kwam er een tegenaanval van een duo, maar zij konden de kloof niet meer dichten. In de slotronde moest Fons Laureys (Avia-Rudyco Cycling Team) de rol lossen en zo trokken drie renners naar de beslissende eindsprint. Senne Brys (Van Moer Logistics Cycling Team) klopte daarin zijn twee metgezellen. Mats Vanden Eynde (Young Cycling Talent D&D) ging naar huis met het zilver, Matteo Vanden Wijngaert (Crabbé Toitures – CC Chevigny) met het brons.

Related news

Lotto-Beker van België Elite 2 & U23
Beker van België

LOTTO-BEKER VAN BELGIË ELITE 2 & U23 – WERVIK

Dinsdag 23 augustus a.s. vindt de vierde wegwedstrijd van de Lotto-Beker van België voor Elite 2 & U23 2022 plaats: de 23ste Omloop van de Grensstreek te WERVIK. Deze wedstrijd loopt over een afstand van 160,4 km (115,8 km in lijn + 3 plaatselijke ronden van 14,8 km) en is een organisatie van de KVC Vlug en Vrij Wervik. De start vindt plaats om 13u15 op het Sint-Maartensplein te Wervik. De aankomst is voorzien omstreeks 17u00 in de Robert Klingstraat. De volgende wedstrijd van de Lotto-Beker van België voor Elite 2 & U23 is A Travers l’Ardenne te Erezée op zondag 4 september.

Read more
U23 Road Series

Willy Van Mol, organisator Brussel-Opwijk: “Het zit in ons DNA om jonge renners kansen te geven”

De U23 Road Series gaan opnieuw van start voor een nieuwe editie in 2023, 4 jaar na de lancering van het Belgisch-Nederlandse regelmatigheidsklassement. De coronaperiode was moeilijk voor iedereen en ook in de wielerwereld werden talrijke wedstrijden geannuleerd. Ook Brussel-Opwijk ontsnapte hier niet aan en werd twee opeenvolgende jaren afgelast. Maar op zondag 26 februari 2023 is de openingskoers in België voor U23 renners terug van de partij en zal tegelijkertijd het startschot geven voor de U23 Road Series. Dé ideale gelegenheid om een stand van zaken op te maken met de organisator Willy Van Mol. Hoe heeft u de voorbije twee jaar beleefd? Willy Van Mol: “De eerste keer dat de wedstrijd geannuleerd werd, was dit logisch aangezien we …

Read more
Beker van België Juniors
Beker van België

LOTTO-BEKER VAN BELGIË JUNIOREN – DE AREND DER JUNIORS

Zondag 26 juni a.s. vindt de derde wegwedstrijd van de Lotto-Beker van België voor Junioren 2022 plaats: DE AREND DER JUNIORS – GP B&R te REKKEM. Deze wedstrijd loopt over een afstand van 119,7 km (9 plaatselijke ronden van 13,3 km) en is een organisatie van de KVC Sportieve Hoop Rekkem. De start vindt plaats om 14u30 op de parking van de firma B&R in de Lauwestraat te Rekkem. De aankomst is er voorzien omstreeks 17u30. De volgende wegwedstrijd van de Lotto-Beker van België voor Junioren is de Grote Prijs Eddy Schepers te Linter op donderdag 21 juli.

Read more