Home | NL | FR
Toon Stippelmans wint broederstrijd

30-07-17 Toon Stippelmans wint broederstrijd

Tom Stippelmans is de nieuwe Belgische kampioen bij de tweedejaars nieuwelingen. De Antwerpenaar versloeg zijn ploegmaat Jago Willems in de spurt. De bronzen medaille was weggelegd voor Tijs Verstappen.

De tweedejaars nieuwelingen zetten er flink de pas in tijdens hun kampioenschap. Na een aantal inleidende aanvalspogingen bood een quasi voltallig peloton zich in de buurt van de finish aan voor wat een prangende slotronde zou worden. Tijl De Decker stak het vuur aan de lont, maar de Antwerpenaar moest passen toen Toon Stippelmans en Jago Willems hem voorbijstoven. Achter dat duo van Onder Ons Parike vormde zich een groep achtervolgers van zeven renners. Tijdens de laatste vijf kilometer bleef de voorsprong van Stippelmans en Willems de hele tijd door rond de twintig seconden schommelen, maar door een gebrek aan onderlinge samenwerking achteraan kregen beide koplopers vrij baan in de strijd voor goud en zilver. De spurt bleek een kolfje naar de hand van Stippelmans te zijn, Willems volgde op korte afstand.
"En zeggen dat ik me onderweg de hele tijd door slecht voelde", grijnsde de winnaar. "Op een bepaald moment dacht ik zelfs dat ik het peloton niet meer zou kunnen volgen. Toen Willems demarreerde negeerde ik mijn verzuurde benen en schoof ik toch maar mee. We kregen plots wat vrijhed van het peloton, we sloegen de handen samen en we waren weg. Jago nam de klimmetjes voor zijn rekening, ik knapte het kopwerk op als het wat vlakker werd."
De knaap uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver bleef de hele tijd door in gesprek met zijn vriend en ploegmaat. Ze besloten het samen in de spurt uit te vechten. "Jago had geen antwoord op mijn versnelling, zo bleek al snel. Dus ben ik de nieuwe kampioen. Fantastisch blij, natuurlijk. Maar tegelijk had ik het Willems ook graag gegund. Maar ja, er kan er nu eenmaal altijd maar eentje winnen."


Hot nieuws

17-05-19België-Nederland vrouwencompetitie 2020
16-05-19Verslag Algemene Statutaire Vergadering KBWB dd. 15/05/2019
15-05-19Nationale selecties: Wereldbeker MTB & UCI Junior Series MTB XCO Albstadt
15-05-19Nationale selecties: Grand Prix Minsk
15-05-19Topcompetitie Nieuwelingen - Herman Vanspringels Diamond
ESSO Beobank AG Insurance lotto
Bio-Racer Shimano Liberale Mutualiteit Liantis Ridley Jupiler Het Laatste Nieuws Concordia Toyota Vanreusel Snacks Sporza
Be Gold Cloud Partners

NewsKBWB
Contact
Openingsuren
Organigram
Logo & Huisst...
Doel en taken
Mission state...
Statuten
Huishoudelijk...
Routebeschrij...
Disciplines
Weg
Piste
Veldrijden
MTB
Trial
BMX
Indoor Cycling
Recreatie
Belgian Cycli...
Programma
Selecties
OS - WK - EK
Kledij
BK
Organisatie B...
Toegewezen Be...
Disciplines
Commissarisse...
Word commissaris
Modelformulie...
Algemene regl...
Colleges
Specifieke sp...
Organisatievo...
Protocol Spor...
Antidoping
Seingevers
Formulieren
Kalenderkaarten
Vergunningen
Deelname buit...
Aanvraag luis...
Aanvraag wild...
Telecommunica...
Prijzenbarema's
Events
Publicaties
Beslissingen ...
Verzekeringen
Begeleiding n...
Palmares
Records
PartnersLinksVideo