Home | NL | FR
Yves Lampaert met de juiste gok

24-06-18 Yves Lampaert met de juiste gok

Yves Lampaert is de opvolger van Oliver Naesen als nationale kampioen bij de elite. In volle finale raakte de de West-Vlaming van Quick.Step Floors voorop met ploeggenoot Philippe Gilbert en Jasper Stuyven. Eén versnelling in de slotkilometers was voldoende om zijn twee gezellen achter te laten. Gilbert reed op de slothelling weg van Stuyen en pakte zilver.

“Ik kan op dit moment niet zeggen of dit mijn mooiste overwinning tot nu toe is”, stelde Lampaert. “Ik heb nu toch al enkele mooie koersen op mijn palmares en er is ook de wereldtitel ploegentijdrit die ik erg hoog inschat. Ik denk dat ik pas over een jaar, als ik die trui weer moet afgeven, zal beseffen wat een fantastisch jaar het zal geweest zijn in de driekleur.”

De successen van Quick.Step Floors blijven zich dit seizoen maar opstapelen. “Dit is echt een magnifieke ploeg”, aldus Lampaert. “We hebben een pak sterke renners en we koersen bovendien ook nog eens als een collectief. Niet dat het allemaal zo simpel is, ook vandaag niet. Ik denk dat we velen wat hebben verrast door de wedstrijd zo vroeg open te breken, want per slot van rekening stonden we maar met zes aan de start en waren er veel grotere blokken. Dat vroege aanvalswerk zorgde er wel voor dat we nooit in het defensief werden gedrongen. En in de finale voelde ik me echt heel sterk, al was Philippe misschien nog iets sterker. Mijn versnelling was ook met het idee dat hij in de beste positie zou komen te zitten als Jasper het kloofje zou dichten. Die paste echter en dat gaf mij de kans om richting titel te rijden.”

Gilbert blij en triest

Philippe Gilbert had een derde Belgische titel in de benen, maar die kwam er door de uitval van Lampaert dus niet. “Yves is een mooie en verdiende kampioen, het is ook goed dat de titel in de ploeg blijft, maar voor mij persoonlijk is het hoe dan ook een grote ontgoocheling. Ik was niet naar hier gekomen voor een zilveren medaille. Maar dat is koers. Ik heb in gelijkaardige situaties al vaak als eerste aangevallen en dat bleek dan de slechte keuze, nu wilde ik die fout niet opnieuw maken. Ik hoopte met zijn drieën samen te blijven tot de laatste klim om daar mijn slag te slaan, maar toen Yves ging, paste Jasper direct en meteen wist ik dat het over was. Voor de slotklim waren er immers geen knikjes meer, anders had ik zeker geprobeerd om de kloof nog alleen te overbruggen. Het is een beetje het beeld van mijn seizoen. Ik ben er heel vaak bij op de beslissende momenten, maar de zeges ontbreken.”

Stuyven tevreden met brons

Jasper Stuyven pakte net als vorig jaar in Antwerpen brons, maar waar hij dat toen als een grote gemiste kans omschreef toonde hij zich nu meer tevreden met die derde plaats. “Ik had niet het beste gevoel tijdens de wedstrijd en in de finale was ik op pad met twee heel sterke ploeggenoten. Ik had dan ook al snel door dat plaats drie het hoogst haalbare zou zijn. Ergens blijf je nog wel hopen dat het anders uitdraait, maar met deze plaats op het podium kan ik genoegen nemen.”


Hot nieuws

20-08-19Nationale selecties: WK MTB Mont-Sainte-Anne
12-08-19Nationale selecties: Nations' Cup Men U23 - Tour de l'Avenir
12-08-19Lotto Cycling Cup - Flanders Ladies Classic | GP Sofie De Vuyst
12-08-19Lotto-Beker van België Junioren - Angreau-Honnelles
07-08-19Nationale selecties: WK Piste Junioren Frankfurt (Oder)
ESSO Beobank AG Insurance lotto
Bio-Racer Shimano Liberale Mutualiteit Liantis Ridley Jupiler Het Laatste Nieuws Concordia Toyota Vanreusel Snacks Sporza
Be Gold Cloud Partners

NewsKBWB
Contact
Openingsuren
Organigram
Logo & Huisst...
Doel en taken
Mission state...
Statuten
Huishoudelijk...
Routebeschrij...
Disciplines
Weg
Piste
Veldrijden
MTB
Trial
BMX
Indoor Cycling
Recreatie
Belgian Cycli...
Programma
Selecties
OS - WK - EK
Kledij
BK
Organisatie B...
Toegewezen Be...
Disciplines
Reglementen
Word commissaris
Modelformulie...
Algemene regl...
Colleges
Specifieke sp...
Organisatievo...
Protocol Spor...
Antidoping
Seingevers
Formulieren
Kalenderkaarten
Vergunningen
Deelname buit...
Aanvraag luis...
Aanvraag wild...
Telecommunica...
Prijzenbarema's
Events
Meldpunt
Aanspreekpunt...
Ethische comm...
Publicaties
Beslissingen ...
Verzekeringen
Begeleiding n...
Palmares
Records
PartnersLinksVideo