Home | NL | FR
Belgian Cycling werkt samen met eRacingTV voor de grootste virtuele wielercompetitie van de Benelux

02-12-20 Belgian Cycling werkt samen met eRacingTV voor de grootste virtuele wielercompetitie van de Benelux

Donderdag 3 december lanceert eRacingTV - in samenwerking met de KNWU, Belgian Cycling, Wahoo, Zwift en Cyclinglab - de grootste virtuele wielercompetitie van de Benelux: de Beneliga. In deze competitie gaan de beste Nederlandse en Belgische teams het tegen elkaar opnemen voor de winst in meerdere klassementen.

Beloftevolle ontwikkeling

eRacing is een nieuwe discipline in het wielrennen. Binnenshuis stappen professionele én amateurrenners op hun racefiets, die gekoppeld is met een interactieve fietstrainer en een computer. Vanuit hun pain cave (in de garage, op zolder of in de bijkeuken) racen zij door een virtuele wereld van Zwift. Fanatieke renners gebruiken dit met name in de koude wintermaanden om hun conditie op peil te houden. Maar, door het coronavirus is virtueel wielrennen flink gegroeid in populariteit. De trainers zijn niet aan te slepen en amateurs vinden ook hun weg naar Zwift.


Belgian Cycling en de KNWU zien eRacing dan ook als beloftevolle ontwikkeling. “We zien eRacing als een opkomende discipline binnen de wielersport. In eRacingTV hebben we een serieuze partij gevonden die met succes een nieuwe, eerlijke competitie heeft opgezet. In zowel de discipline als in de organisatie van de competitie zien wij een mooie toekomst”, laten Jos Smets en Thorwald Veneberg, beiden Algemeen Directeur bij respectievelijk Belgian Cycling en KNWU, in koor weten.

Ook op internationaal niveau wordt eRacing steeds groter. Zo zullen de UCI Cycling Esports World Championships 2020 volledig plaatsvinden in 's werelds grootste virtuele fietsbestemming, Watopia van Zwift.

Extra dimensie 

Door de komst van eRacingTV, krijgt virtueel wielrennen een extra dimensie. eRacingTV verzorgt namelijk live uitzendingen rondom de virtuele koersen vanuit een heuse eRacing Arena. Na het produceren van een aantal succesvolle pilots, lanceert eRacingTV 3 december de grootste eRacing competitie én liveshow van de Benelux: de Beneliga!

De beste Nederlandse en Belgische teams gaan vanuit hun eigen pain cave de strijd met elkaar aan. Daarnaast worden elke aflevering vijf renners verwelkomd in de eRacing Arena, waar zij in de volle spotlights het parcours gaan afleggen. Voorafgaand aan het indoor fiets geweld, zal presentator Joram Grootveld met bekende mensen uit de wielerwereld de race voorbeschouwen. Tijdens de race wordt er live commentaar gegeven door het commentatoren duo Lieven & Witten Anthonise.

Uitzendingen 

De wedstrijden worden van 3 december 2020 t/m 18 februari 2021 elke donderdag om 19.00 uur live uitgezonden via: Youtube.com/eracingtv, Facebook.nl/eracingtv en www.eracingtv.nl.

Uitzenddata:

  • 3 december
  • 10 december
  • 17 december
  • 7 januari
  • 14 januari
  • 21 januari
  • 28 januari
  • 4 februari
  • 11 februari
  • 18 februari


Hot nieuws

16-04-21Nationale selecties: Ötztaler Forest Cross & UCI Junior Series MTB XCO Haiming
15-04-21UPDATES: maatregelen coronavirus (COVID-19)
14-04-21Nationale selecties: International Belgian Track Meeting Gent
12-04-21Nationale selecties: Brabantse Pijl
01-04-21Nationale selecties: Trofeo Avis Verona
ESSO Beobank AG Insurance lotto
Bio-Racer Shimano Liberale Mutualiteit Liantis Naessens Ridley Jupiler Concordia Toyota Vanreusel Snacks Het Laatste Nieuws Sporza
Be Gold Cloud Partners

NewsKBWB
Contact
Openingsuren
Organigram
Logo & Huisst...
Doel en taken
Mission state...
Statuten
Intern reglement
Routebeschrij...
Disciplines
Weg
Piste
Veldrijden
MTB
Trial
BMX Racing
BMX Freestyle
Indoor Cycling
Cycling Esports
Recreatie
Belgian Cycli...
Programma
Selecties
OS - WK - EK
BK
Organisatie B...
Toegewezen Be...
Disciplines
Prijzenbarema's
Reglementen
Word commissaris
Modelformulie...
Algemene regl...
Colleges
Specifieke sp...
Organisatievo...
Protocol Spor...
Antidoping
Signaalgever
Formulieren
Kalenderkaarten
Vergunningen
Deelname buit...
Aanvraag luis...
Aanvraag wild...
Telecommunica...
Aangifte (arb...
Meldpunt
Aanspreekpunt...
Ethische comm...
Publicaties
Beslissingen ...
Verzekeringen
Begeleiding n...
Palmares
Records
Info nieuw KB...
PartnersLinksWebshop
Kledij