Albin Decorte, organisator Omloop van de Grenstreek: «Een klassieker bij de Elite 2»

De Omloop van de Grensstreek, opgericht in 1999, maakt sinds 2 jaar deel uit van de Beker van België elite 2 & U23. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de Vlug en Vrij, de organiserende club van Werwik die bestaat sinds 1926, en die aan de basis ligt van de verdwenen wedstrijd Gent-Wervik met legendes als Roger De Vlaeminck, Etienne De Beule of Rudy Dhaenens als winnaars.

Met een dubbele passage over de Kemmelberg is de sportieve bijdrage van de wedstrijd in West-Vlaanderen onmiskenbaar. En dit jaar wordt het parcours nog moeilijker met de toevoeging van de Scherpenberg. “Er zal veel te doen zijn. Twee beklimmingen van de Monteberg, de Kemmel en de Scherpenberg, De renners kunnen een echte strijd leveren voor ze terugkomen op de lokale omloop”, onderstreept Albin Decorte die trots is op de rit in lijn van zijn wedstrijd. “Wij zijn de enige Belgische Beker van België wedstrijd die zo werkt. Het is een afwisseling van wedstrijden die uitsluitend op lokale omloop plaatsvinden.

En zijn wedstrijd is erg populair. “Voordat we in de Beker van België zaten, waren we een losse interclubwedstrijd en had ik Nederlandse teams aan de start die er, koste wat het kost, bij wilden zijn om te leren. Onze wedstrijd vindt plaats op een gekend terrein, het Heuvelland, bekend van Gent-Wevelgem en dat trekt teams aan.” Wesley Van Dyck, winnaar van de Beker van België in 2019 en 2e algemeen in 2022, beaamt dat. “Het is een geweldige organisatie. Het is zeldzaam voor onze categorie om zo’n wedstrijd met een lang gedeelte met een rit in lijn te hebben. Ik neem mijn petje af voor hen. Het is de klassieker in deze categorie.

Related news

Beker van België

LOTTO-BEKER VAN BELGIË JUNIORS – Arend der Juniores – Rekkem

Op zondag 23 juni vindt de vierde wegwedstrijd van de Lotto-Beker van België voor Juniors plaats: de Arend der Juniores in Rekkem. Deze wedstrijd loopt over een afstand van 115,2 km (8 ronden van 14,4 km) en is een organisatie van Sportieve Hoop Rekkem. De start vindt plaats om 14:30 op de parking van de Firma B&R, Lauwestraat 71-73 in Rekkem. De aankomst, ter hoogte van Lauwestraat 71, wordt verwacht omstreeks 17:30. De volgende wedstrijd van de Lotto-Beker van België juniors is de ploegentijdrit in Montenaken op zondag 30 juni.    

Read more