DEELNAME WK GRAN FONDO TRENTO

Van 15 tot 18 september 2022 vindt de 11de editie van de UCI Gran Fondo World Championships (UCI Masters World Championships) plaats in Trento (Italië).

Omdat België geen event organiseerde om zich voor dit WK te kwalificeren, mag ons land 10 wildcards toekennen aan atleten die zich (nog) niet hebben geplaatst voor de finale. In principe 5 voor mannen en 5 voor vrouwen.

Belgian Cycling is de enige federatie of instantie die voor België wildcards toewijst.

Kandidaten kunnen zich tot uiterlijk 1 augustus 2022 kandidaat stellen per e-mail gericht aan info@belgiancycling.be.

Deze e-mail dient de volgende gegevens te bevatten:
– naam en voornaam kandidaat
– nummer vergunning (elke kandidaat moet de Belgische nationaliteit hebben en houder zijn van een Belgian Cycling-, FCWB- of Cycling Vlaanderen-vergunning als renner Elite 2, Elite 3 of Master. Elite 2 mogen in geen geval deel uitmaken van een continentaal UCI-team, noch UCI-punten hebben, noch ooit hebben deelgenomen aan een WK of aan Olympische Spelen en dit in geen enkele wielerdiscipline.)
– volledig adres
– GSM-nummer
– E-mailadres

De verkozen kandidaten zullen persoonlijk verwittigd worden in de eerste helft van de maand augustus.

De deelnemers aan het WK dienen de nationale kledij te dragen (geen Belgische kampioenentrui). Deze kan gekocht worden via de webshop van Bioracer: klik hier.

Meer informatie over dit evenement is terug te vinden op de volgende websites:
www.ucigranfondoworldseries.com
https://trento2022-ucigranfondoworlds.it

Related news

Weg

Voorbeschouwing Lotto-Beker van België Junioren

Met de GP Ferdinand Bracke in Walcourt wordt op zondag 7 april de eerste wegwedstrijd van de Beker van België voor junioren gereden. Net als in de Beker van België U17 zijn er voor dit regelmatigheidscriterium punten te rapen in vier disciplines: baanwielrennen, veldrijden, mountainbiken en wegwielrennen. De Beker van België junioren bestaat dit jaar uit zes manches op de weg, te beginnen met de GP Ferdinand Bracke die een nieuwkomer is in deze competitie. Deze wedstrijd, ter ere van de Vuelta-winnaar van 1971, is pas toe aan de tweede editie. “We bouwden al meteen een goede reputatie op na onze eerste editie en we verworven ook reeds naambekendheid over de grens, want enkele Franse teams hadden interesse om deel …

Read more