Hoe volg ik het WK in Wollongong?

Dit weekend gaat het WK Wielrennen in Australië van start. Wil je de Belgen live in actie zien op je TV? Dan zet je best je wekker. Door het tijdsverschil van 8 uur vinden de wedstrijden plaats in de vroege uurtjes.

Wedstrijden en uitzendingen

 

DATUM WEDSTRIJD EEN* (NL) TIPIK* (FR)
Zondag 18 september Individuele tijdrit dames elite 3 u – 5.20 u 1.45 u – 5.10 u
Individuele tijdrit heren elite 7 u – 10 u 5.30 u – 10 u
Maandag 19 september Individuele tijdrit heren beloften 7 u – 9.20 u ?
Dinsdag 20 september Individuele tijdrit dames junioren 2 u – 3.25 u ?
Individuele tijdrit heren junioren 7 u – 9.20 u ?
Woensdag 21 september Mixed Team Relay 7 u – 9.25 u ?
Vrijdag 23 september Wegrit heren junioren 2 u – 4 u ?
Wegrit heren beloften 4.50 u – 9.15 u ?
Zaterdag 24 september Wegrit dames junioren 0.45 u – 2 u ?
Wegrit dames elite 6 u – 10 u ?
Zondag 25 september Wegrit heren elite 2 u – 10 u ?

*= Belgische tijd 

Ontdek onze selecties bij de elite en de jeugd

Sociale media Belgian Cycling Team

Volg het reilen en zeilen van onze delegatie in Wollongong op de voet:

Belgian Cycling App

Neem deel aan de Poll in onze Belgian Cycling App en stem op jouw favoriete design van het wielershirt van onze nationale ploegen door de jaren heen!

Related news

Presentatie scherm
Algemeen

VERSLAG ALGEMENE STATUTAIRE VERGADERING KBWB DD. 16/06/2022

Op donderdag 16 juni 2022 vond de algemene statutaire vergadering van Belgian Cycling plaats in het Martin’s Red Hotel in Tubeke. Tom Van Damme – tijdens de vergadering verkozen voor een nieuwe ambtstermijn als voorzitter tot 2026 – heette de aanwezigen welkom. Hij keek terug op twee turbulente, door covid-19 getekende jaren en prees de inzet en de veerkracht van alle stakeholders in de wielersport – renners, clubverantwoordelijken, commissarissen, recreanten – die toeliet om die moeilijkheden te boven te komen. De gezondheidsproblematiek had ook haar weerslag op het financiële vlak. Tom Van Damme achtte zich in dat verband gelukkig dat de bestaande sponsors de federatie trouw bleven. Meer zelfs, de voorzitter kon een aantal nieuwe partners verwelkomen. Tom Van Damme wees …

Read more
Presentatie scherm
Algemeen

ALGEMENE STATUTAIRE VERGADERING KBWB: DEFINITIEVE AGENDA

KONINKLIJKE BELGISCHE WIELRIJDERSBOND Vereniging zonder winstbejag ALGEMENE STATUTAIRE VERGADERING Martin’s Red – Rue de Bruxelles 484 – 1480 Tubize Woensdag 7 juni 2023 om 19u00 Het Bestuursorgaan van de vzw KBWB nodigt de werkende leden van de vzw Cycling Vlaanderen en van de vzw FCWB uit op de algemene statutaire vergadering die gehouden wordt op woensdag 7 juni 2023 om 19u00 bij Martin’s Red, Rue de Bruxelles 484 te 1480 Tubize. Alleen de werkende leden aangewezen door het Bestuursorgaan van de vzw Cycling Vlaanderen en van de vzw FCWB – op basis van het aantal leden aangesloten op 31 oktober 2022 – uiterlijk 45 kalenderdagen voor de algemene vergadering van de vzw KBWB kunnen tot de stemming toegelaten worden. Elk …

Read more
Algemeen

Reglementswijziging remgrepen vanaf 1 juli

Sinds de UCI in 2020 het verbod oplegde om te rijden met de onderarmen leunend op het stuur zonder de remgrepen vast te houden, stellen we vast dat renners de remhendels scheef en naar binnen gericht op hun fiets monteren. Deze vorm van monteren en de daarbij horende houding leidt tot een instabiele en onveilige positiehouding op de fiets. Tot en met de categorie U17 moeten daarom de remhendels recht naar voren en evenwijdig met de bovenbuis, op het stuur gemonteerd worden. Vanaf de juniores categorie is het UCI reglement van toepassing maar bevelen we aan om, met het oog op de veiligheid, deze maatregel ook op te volgen.

Read more